Een verhuiskaart is een kaart die je stuurt naar vrienden en familie om je adreswijziging door te geven. Dit kan op allerlei verschillende manieren. Zo kan je natuurlijk gewoon een appje versturen, maar veel leuker is het maken van een persoonlijke verhuiskaart.
Een verhuiskaart is dus vaak ter info en niet te verwarren met een housewarming uitnodiging. Vaak worden deze twee termen door elkaar gebruikt. Echter, een housewarming uitnodiging is een invite voor een feest (ter gelegenheid van jullie nieuwe woning) en een verhuiskaart is puur gericht op het doorgeven van de nieuwe adresgegevens. Ben je juist op zoek naar een housewarming uitnodiging? Bekijk dan eens de collectie.
Vind je het lastig wat je op je verhuiskaart moet vermelden en naar wie je hem allemaal moet sturen? Wij denken graag met je mee. Volg onderstaande 10 tips, voor het maken van een perfecte verhuiskaart:
1. Waarom een verhuiskaart
Tegenwoordig zijn we al snel geneigd om elkaar op te hoogte te brengen via WhatsApp. We sturen immers ook steeds minder wenskaarten. Maar zeg nou zelf: hoe leuk is het om persoonlijke post in de brievenbus te ontvangen?
Gun jouw vrienden en familie dat kleine geluksmomentje met een persoonlijke verhuiskaart. Het is niet alleen leuk om te ontvangen, het toont ook aan dat je moeite en werk hebt gestoken in het maken ervan.
2. Wanneer versturen
Er zijn geen (ongeschreven) regels verbonden aan het tijdstip van versturen. Je bent hier zelf helemaal vrij in. Doe het dus vooral op het moment dat jij er tijd en ruimte voor hebt. Vind je het fijn om een richtlijn aan te houden?
Verstuur hem dan op het moment dat je ook echt fysiek in de woning gaat wonen. Het kan namelijk zijn dat ontvangers van de verhuiskaart, als reactie jou een felicitatie wenskaart versturen. Het zou jammer zijn als je deze dan pas na enkele dagen of weken ziet. Als je de verhuiskaart stuurt op het moment dat je ook echt in de woning woont, dan kan je de wenskaarten gelijk in ontvangst nemen.
3. Naar wie versturen
Ook hier zijn geen regels aangebonden en daarin ben je vrij om te kiezen naar wie je de verhuiskaart verstuurt. Onze tip is hierin: stuur hem vooral naar vrienden en familie die het adres ook echt nodig hebben.
Vrienden en familie die (vaak) bij je op bezoek komen bijvoorbeeld. Wat handig is: maak van te voren een adreslijst en zorg dat je alle adressen van deze groep op orde hebt.
4. Kiezen van de verhuiskaart
Dan kan een van de leukste dingen gebeuren, namelijk: het uitzoeken van de verhuiskaart. Ga je voor een dubbele of enkele kaart en welke uitstraling vind je bij jullie passen? Ga bijvoorbeeld voor een design wat past bij jullie nieuwe interieur. Of voor een fotokaart met jullie huis op de voorzijde. Je kan namelijk nog alles zelf aanpassen op de kaart, kijk bij het uitzoeken dus vooral naar wat je mooi vindt aan bepaalde kaarten en combineer deze elementen.
5. Bewerken van de kaart
Heb je een verhuiskaart gevonden die bij jullie past? Ga dan naar ‘Bewerk dit ontwerp’. Je komt in de online editor terecht. Je kan in deze omgeving de kaart, als een echte ontwerper, helemaal zelf maken. Zo kan je het lettertype wijzigen, tekst toevoegen of verwijderen en plaatjes inladen. Zelfs folie toevoegen kan je eenvoudig zelf.
6. Wat moet er op komen te staan
Is het designs een beetje gelukt? Ga dan kritisch kijken naar de standaard teksten die op de kaart staan. Pas deze aan naar iets wat bij jullie past. Houd de volgende opstelling aan:
7. Maak het persoonlijk
Wil jij graag uitpakken met de verhuiskaart? Maak dan niet alleen de tekst persoonlijk, zorg ook voor een persoonlijk design. Denk bijvoorbeeld aan een lijntekening van jullie woning, coördinaten of een creatieve creatie met het huisnummer bijvoorbeeld. Wil jij graag een tekening van de woning laten maken? Neem dan zeker eens contact met ons op voor de mogelijkheden.
8. Combineer boodschappen
Tsja, als je dan toch een kaartje verstuurd… Dan maar gelijk met meerdere boodschappen erop. Zo maak je er echt iets super bijzonders van. Denk bijvoorbeeld aan een kerstwens of het aankondigen van jullie zwangerschap. Bekijk gelijk de collecties ervan om je te inspireren.
9. Het bestellen en verzenden
Als de kaart helemaal naar wens is, adviseren wij: bestel eerst een proefdruk. Een kaart voelt fysiek toch anders aan, dan wanneer je hem op je beeldscherm bewerkt. Zo kan je goed beoordelen of de papiersoort goed is, en of alle teksten leesbaar zijn. Proefdruk helemaal goedgekeurd? Dan kan je eenvoudig zelf de eindorder bestellen.
Tip: bestel gelijk de enveloppen en sluitstickers mee. Dan maak je er echt een feestje van in de brievenbus.
10. Ontvangen van reactie
De laatste tip en stap is: het ontvangen van reacties. Tip: wees er op voorbereid. Ontvangers vinden het oprecht heel leuk om een persoonlijk kaartje van je te ontvangen, ze gaan je waarschijnlijk via app bedanken of ze sturen een wenskaartje terug op jullie nieuwe adres.
Maak een leuk plekje in de woonkamer waar alle kaarten kunnen komen te staan of hang een slinger op.