Made for Moments > Veelgestelde vragen

Kaart (formaat) aanpassen

Ik heb een enkele kaart gezien, maar ik wil hiervan graag een dubbele kaart (of andersom). Kan dat?

Bij veel designs is het mogelijk om een enkele of dubbele kaart te maken van het ontwerp. Als je met ons contact opneemt, zetten wij het kaartje graag voor je om.

Ik wil een kaart in een ander formaat. Hebben jullie dat ook?

Online bieden we je vierkante kaarten, staande, langwerpige en liggende kaarten aan in verschillende formaten. Ook kan je kiezen tussen een dubbelgevouwen of enkel ontwerp. Wil je jouw kaartje van enkel naar dubbel veranderen of andersom, dan kunnen wij dat makkelijk voor je aanpassen.

Ik heb een leuk kaartje gezien, maar ik wil nog iets aan het ontwerp veranderen. Dat lukt mij echter niet met de editor. Wat moet ik doen?

Het kan zijn dat je nog een kleine aanpassing in het basisontwerp van een kaartje wilt aanbrengen. Dat is natuurlijk altijd mogelijk! Stuur ons even een mailtje (info@madeformoments.nl) en geef aan om welk kaartje het gaat en wat je nog veranderd wilt hebben. We gaan graag voor je aan de slag.

Kan ik ook andere lettertypes kiezen?

Je kunt een keuze maken uit alle lettertypes die op de site aangeboden worden. Je vindt deze in onze editor onder 'lettertype kiezen' bij 'tekst'. Het is helaas niet mogelijk om andere lettertypes, die niet in onze editor staan, te gebruiken.

Hoe kan ik een bijpassend klein kaartje bestellen?

Heb je een leuk kaartje gevonden en wil je in dezelfde stijl een bijpassend kaartje maken? Voor verschillende kaartjes hebben we een lijn ontworpen. Zo vind je bijvoorbeeld kraamborrelkaartjes in de stijl van je geboortekaartje en kan je ook voor trouwen uit verschillende stijlen kiezen. Kijk bij onze verschillende pagina's of je een bijpassend kaartje kunt vinden, of neem contact op om samen met ons een bijpassend kaartje te laten maken.

Kan ik een bestand in hoge resolutie krijgen van mijn kaart?

Nadat je een bestelling van minimaal 20 kaarten hebt geplaatst, kun je van ons kosteloos het jpeg-bestand van het kaartje ontvangen. Deze kwaliteit is prima voor een plakboek of om digitaal te versturen. In verband met copyright kunnen we geen drukbestanden (PDF) sturen of verkopen. Wil je het bestand voor het doorvertalen van jouw ontwerp naar bijvoorbeeld een poster, canvas of houten paneel? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Hoe kan ik zien of alle tekst precies in het midden staat op de kaart?

In de editor is hiervoor een hulpraster-functie toegevoegd. In de editor naast de titel van het kaartje staat een vierkant icoon met kleine vierkantjes erin. Als je deze aanklikt verschijnt er op je ontwerp een raster met lijnen. De rode lijnen laten het midden van het kaartje zien. Op elk element wat je selecteert verschijnt in het midden een rood puntje, hiermee kan je elementen op de lijnen rechtzetten.

Kleuren

Kan ik een specifieke kleur gebruiken die niet in het kleurenpalet staat? Hoe doe ik dat?

We hebben een selectie gemaakt van de meest voorkomende kleuren, die zichtbaar zijn in het kleurenpalet van onze editor. Het is in het tabblad naast het kleurenpalet mogelijk om een eigen kleurcode in te voeren. Je kan dit doen door de #(hex code) in te voeren. Je kunt zo ieder gewenste kleur gebruiken op jouw kaartje.

Zijn de kleuren in het kleurenpalet hetzelfde als de envelopkleuren?

Kleuren van het kleurenpalet worden getoond in ‘schermkleuren’, de vertoning is mede afhankelijk van je scherm. Het drukwerk kan altijd afwijken van de schermkleuren omdat het met inkt wordt opgebouwd. Enveloppen worden gemaakt van gekleurd papier. Dit is een andere kleuropbouw en kan afwijken van de kleuren op het kaartje.

Hoe bepaal ik de kleuren van een kaartje?

De kleuren van je beeldscherm geven slechts een indicatie van de kleur van het kaartje. Om zeker te zijn van de kleuren van jouw kaartje raden wij aan om een proefdruk te bestellen. Je krijgt dan een echt kaartje, precies zoals het kaartje eruit kom te zien als je het straks gaat bestellen.

Afbeeldingen/foto's

Ik heb zelf een leuke (clip-art) afbeelding gevonden. Kan ik die gebruiken?

Je kunt eigen (gevonden) afbeeldingen uploaden bij het onderdeel 'afbeelding' in de editor en deze plaatsen in je kaartje. Let er altijd wel goed op dat je de afbeelding ook mag gebruiken. Made for Moments is niet aansprakelijk als er een afbeelding gebruikt wordt, waar andere mensen de rechten van bezitten. Dat risico is voor de gebruiker zelf. De afbeeldingen in onze bibliotheek zijn allemaal vrij te gebruiken.

Aan welke standaarden moeten foto's voldoen om ze mooi op de kaart te krijgen?

Een goede kwaliteit is een resolutie van 300 dpi op ware grootte in RGB-kleuren. Twijfel je aan de kwaliteit van de foto? Stuur dan je foto naar info@madeformoments.nl dan kijken we graag even met je mee.

Hoe krijg ik mijn foto mooi in het fotokader op de kaart? (volgorde lagen, bijsnijden)

Veel ontwerpen zijn opgebouwd uit lagen. Dat betekent dat de achtergrondkleur onderop staat, dan een foto en daarboven bijvoorbeeld een kader of polaroid. Als je de foto wilt bewerken kan je het beste de laag daarboven (van het kader of de polaroid) naar beneden zetten of tijdelijk opzij schuiven. Gebruik hiervoor het rechtervenster in de editor, waar ‘volgorde’ staat. Vergeet niet om het kader weer terug te plaatsen als bovenste laag. Bij Made for Moments is het niet mogelijk om een foto bij te snijden in de editor. Je kan ons een mailtje sturen om het door ons te laten doen!

Kan jullie logo van de kaart worden verwijderd?

Uiteraard! Stuur ons - voordat je de bestelling plaatst - een mailtje met de vermelding over welke kaart het in je eigen collectie gaat en we zullen het logo voor je verwijderen. Er zijn ook mogelijkheden om het logo in een andere kleur of ander formaat te plaatsen. Dat kan je gerust met ons bespreken!

Foliekaarten

Kan mijn eigen ontwerp / afbeelding ook in folie worden gedrukt?

Neem hiervoor even contact op met onze studio! Het verschilt per ontwerp wat mogelijk is. We kijken graag met je mee en nemen dan de opties vrijblijvend met je door.

Ik heb een ontwerp gekozen zonder folie erop, maar kan ik dit toch toepassen?

Je kan op ieder kaartje folie laten terugkomen. Teksten kunnen in folie, maar ook zeker een aantal elementen, zoals hartjes of spetters. We horen graag wat je wensen zijn en dan ontvang je een passend antwoord van ons.

Hoe kan ik zien dat iets in folie gedrukt wordt?

Als je het kaartje opent in de editor zie je dat het element met folie een glans-effect heeft. Als je het element selecteert dan kan je aan de rechterkant in het kleurpalet nagaan of het tabblad folie is geopend en de kleur goud, zilver of koper is geselecteerd. Folie is namelijk iets anders dan een kleur(code). Is het tabblad folie niet zichtbaar? Dan kunnen wij hierbij helpen, als dit element geschikt is voor foliedruk.

Duurzame kaartjes

Hebben jullie ook duurzame kaartjes?

Zeker! Sinds april 2020 bieden we bij Made for Moments extra duurzame geboortekaartjes aan. Deze kan je hier terugvinden. Kaartontwerpen met subtiele designs, gedrukt op gerecycled papier en keuze uit een minimaal aantal formaten. We hebben hierin bewuste keuzes gemaakt.

Wat maakt deze kaartjes zo duurzaam?

Het zit hem in de volgende onderdelen: de verpakking en verzending, de papierkeuze en de designs. Binnen deze drie componenten zijn er, ten opzichte van het bestaande productieproces, optimalisaties doorgevoerd om dit proces extra duurzaam te mogen noemen. Zo is er maar een minimum aantal formaten beschikbaar (bijvoorbeeld formaat 10 x 15 cm, enkel of gevouwen), omdat deze de meest gunstige velindeling heeft. Hierdoor is er minder afval. De minimale oplage is 20 stuks en de kaartjes worden verzonden in dozen welke recyclebaar zijn én voor minstens 70% bestaan uit gerecycled papier. Wanneer je voor deze duurzame collectie kiest is er tevens maar één papiersoort beschikbaar, namelijk: recycled Fedrigoni (papiersoort woodstock). De bijpassende envelop is met 100% groene energie gemaakt van landbouwafval (bladeren en stengels). Tot slot zijn er compleet nieuwe, bijpassende designs ontworpen voor deze duurzame kaartjes. De designs zijn subtiel en geraffineerd. Er wordt zo min mogelijk (afbreekbare) inkt toegepast. De designs zijn geïnspireerd op elementen uit de natuur. Denk hierbij aan bladeren, bloemen en dieren.

Ik heb al een kaartje gekozen / gemaakt, maar wil deze graag op duurzaam papier drukken. Kan dit?

Neem hiervoor even contact op met onze studio! Het verschilt per ontwerp wat mogelijk is. We kijken graag met je mee en nemen dan de opties vrijblijvend met je door.

Houten kaartjes

Hebben jullie ook houten kaartjes?

Zeker! Sinds oktober 2020 bieden we bij Made for Moments houten geboortekaartjes aan. Deze kan je hier terugvinden. Deze designs worden gedrukt op echt berkenhout van 1 mm dik en wordt afgewerkt met ronde hoeken.

Hoe milieuvriendelijk zijn de houten geboortekaartjes?

Onze houten kaartjes worden gemaakt van echt berkenhout dat een PEFC-milieucertificering heeft. Het internationale PEFC-keurmerk garandeert dat hout- en papierproducten afkomstig zijn uit een duurzaam beheerd bos en dat het bos in stand blijft. We printen het hout op een HP Latex printer. De nieuwe HP Latex-technologie houdt rekening met alle aspecten van milieuvriendelijk printen; van chemische processen en de kwaliteit van de binnenlucht tot productieprocessen en de levensduur van afdrukken.

Ik heb al een kaartje gekozen / gemaakt, maar wil deze graag op hout drukken. Kan dit?

Neem hiervoor even contact op met onze studio! Het verschilt per ontwerp wat mogelijk is. We kijken graag met je mee en nemen dan de opties vrijblijvend met je door.

Account

Hoe sla ik mijn kaart op?

Als je bezig bent met het bewerken van je kaartje in onze editor kan je kiezen voor 'opslaan'. Ben je nog niet ingelogd, dan moet je hierbij inloggen. Je kaartje wordt nu opgeslagen in je eigen collectie. Dit kan je terugvinden onder het poppetje in de menubalk rechts bovenaan. Elke keer dat je een aanpassing maakt, kan je kiezen om het op te slaan onder een nieuwe naam (je oude versie wordt dan ook bewaard) of het huidige ontwerp te overschrijven.

Ik heb mijn proefdruk niet opgeslagen/geen account aangemaakt. Hoe kan ik mijn proefdruk terugzien?

Komt helemaal goed! Als je een account aanmaakt en ons vervolgens een seintje geeft, slaan wij de proefdruk voor je op, zodat je het ontwerp verder kunt bewerken.

Hoe lang blijft mijn kaart in mijn account staan?

Je kaartje blijft altijd in je account staan. Als je jouw account verwijdert, dan verwijder je hiermee al je gegevens. Ook je ontworpen en opgeslagen kaarten worden dan verwijderd.

Kaart bestellen

Tot hoe laat kan ik mijn kaartjes bestellen?

Bestellingen op werkdagen en zondag vòòr 18.00 uur, worden diezelfde dag nog in productie genomen. De levertijd van onze reguliere kaarten en enveloppen bedraagt 1-2 werkdagen. Kaarten met een luxe afwerking zoals folie of hout hebben een langere levertijd, namelijk 3-5 werkdagen.

Ik woon in het buitenland. Kan ik dan ook bij Made for Moments bestellen?

Ja, dat kan uiteraard. De verzendkosten naar Nederland en België bedragen €4,95 met uitzondering van de eerste proefdruk. De verzendkosten naar Duitsland bedragen €5,50 en naar alle overige landen €14,95. Bekijk op deze pagina in welke landen we bezorgen.

Ik heb al besteld en zie nog een fout. Wat kan ik doen?

Dat kan natuurlijk gebeuren! Echter gaat na het bestellen de order bijna direct in productie. We raden je aan ons altijd direct te bellen op 085 - 043 80 04, wij zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 09.00 - 21.00 uur. Dan kunnen we samen kijken naar een oplossing. Daarom is onze tip altijd om vooraf een proefdruk te bestellen. Zo kun je eventuele foutjes ontdekken en aanpassen voor je de eindorder plaatst.

Ik heb al besteld, maar ik wil een ander papiersoort?

Wat vervelend! We raden je aan ons altijd direct te bellen op 085 - 043 80 04. Wij kijken dan voor je of je bestelling al in productie is, of dat we je bestelling nog kunnen annuleren, zodat je de kaartjes opnieuw kunt bestellen op de juiste papiersoort. We zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 09.00 - 21.00 uur.

Ik heb al besteld, maar kan ik het aantal kaarten nog aanpassen?

Orders die je plaatst, gaan bijna direct in productie. We raden je aan om ons direct te bellen op 085 - 043 80 04. Wij kijken dan voor je of je bestelling al in productie is, of dat we je bestelling nog kunnen annuleren, zodat je een nieuwe bestelling kunt doen met het juiste aantal kaartjes. We zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 09.00 - 21.00 uur.

Enveloppen

Kan ik mijn enveloppen nog ruilen?

We bieden je graag de mogelijkheid om kosteloos de enveloppen retour te sturen. Als we de enveloppen ontvangen hebben, zullen we het bedrag terugstorten. In de tussentijd kan je zelf een nieuwe bestelling plaatsen met de juiste enveloppen.

Verkeerde enveloppen ontvangen?

Neem direct contact met ons op! Dan zullen we de juiste enveloppen toesturen. De verkeerd ontvangen enveloppen ontvangen we graag retour.

Extra producten

Kan ik een geboortebord bestellen van mijn geboortekaartje?

Ja, dat kan! Op deze pagina kan je een geboortebord bestellen. Ook mogelijk met spoedlevering als de kleine als geboren is!

Kan ik een uitvergroting (poster) van het geboortekaartje of de trouwkaart bestellen?

Ja, dat kan! Via deze pagina kan je een geboortekaartje bestellen en via deze pagina een uitvergroting van jullie trouwkaart. Dit kan zowel met als zonder foliedruk. Vraag ‘m aan en wij zetten de poster klaar in je account!

Verkopen jullie ook muurstickers voor de kamer van mijn kleintje?

Ja, we hebben een mooie collectie met muurstickers. Verschillende designs die met of zonder naam te bestellen zijn.

Prijzen

Wat kost een proefdruk?

We adviseren altijd om een proefdruk te maken van je kaart om het ontwerp in het echt te kunnen beoordelen. Op deze pagina vind je een handig overzicht van de prijzen.

Hoeveel kost mijn kaartje?

De prijs van je kaartje is afhankelijk van het papiersoort, het formaat en het aantal kaartjes dat je bestelt. Hoe meer kaartjes je bestelt, hoe lager de stukprijs. Gebruik onze prijscalculator om je prijs uit te rekenen. Minimale oplage is 5 stuks.

Kan ik ook achteraf betalen?

Achteraf betalen verloopt via onze partner Klarna. Klarna stuurt je een factuur per e-mail, zodra jouw bestelling is verzonden. Je kunt betalen wanneer het jou het beste uitkomt, binnen de betaaltermijn van 14 dagen. Wil je gebruik maken van achteraf betalen? Lees er hier meer over.

Kan ik korting krijgen?

Wij hanteren de volgende prijsstaffels: 5 - 49 kaarten | 50 - 99 kaarten | 100 - 199 kaarten en 200+. Bereken met de prijzencalculator de totaalprijs. Deze staffels worden per versie toegepast. Elke versie wordt met zorg gecontroleerd en verpakt samen met de andere versies uit eenzelfde bestelling. Dat brengt meer handeling met zich mee waardoor de kosten totaal wat hoger liggen dan wanneer je een oplage besteld

Verzending

Wat zijn de verzendkosten?

Wij rekenen verzendkosten bij iedere order, behalve de eerste proefdruk. Voor verzending binnen Nederland, België en Duitsland geldt €3,95 standaard. Voor een pakket (vanaf 50 stuks) binnen NL, BE en DE €5,95. Voor alle andere landen geldt €11,95 standaard en bij een pakket (vanaf 50 stuks) €14,95.

Kan ik mijn kaartjes door Made for Moments laten versturen?

Made for Moments heeft een extra service voor het verzenden van kaartjes naar familie en vrienden. Kies bij het bestellen voor 'directe verzending' en voeg de adressen toe. Wij regelen de rest! Meer info over onze rechtstreeks verzendservice vind je hier.

Kan ik een deel van de bestelling naar mijn eigen adres verzenden en de rest direct door jullie laten verzenden?

Dat kan het beste door twee aparte bestellingen te plaatsen. Voor de verzendservice is het proces als volgt: in het bestelproces kun je kiezen voor “direct verzenden”, er verschijnt een geadresseerden-pagina, hier wordt 1 kaart per adres naar verzonden en kun je de adressen invoeren voor de directe verzending. Voor de overige kaarten die je op je eigen adres wilt ontvangen kun je de order apart plaatsen door in het bestelproces te kiezen voor ‘pakket thuis ontvangen’.

Hoeveel postzegels moeten er op een kaartje?

Over het algemeen hoef je in Nederland maar 1 postzegel op je geboortekaartje te plakken. Om hier zeker van te zijn, adviseren we je om jouw proefdruk (inclusief envelop!) te (laten) wegen. In enkele gevallen kan het voorkomen dat een geboortekaartje in het formaat dubbel 15x15 2 postzegels nodig heeft. Dit is onder andere afhankelijk van de gekozen papiersoort. Voor het aantal postzegels dat je in België moet plakken, verwijzen we je graag door naar de site van Bpost.

Kan ik mijn bestelling retour sturen?

De meeste bestellingen op Made for Moments zijn maatwerk, elk besteld kaartje wordt speciaal voor jou gedrukt. Het herroepingsrecht is daarom niet van toepassing op deze bestellingen. Made for Moments gaat altijd voor een passende oplossing voor elke bestelling. Wij vinden het namelijk belangrijk dat je als klant tevreden bent. Bekijk meer informatie over onze garantie. Enveloppen kunnen na contact met de klantenservice retour worden gestuurd.

Ik woon in België. Geldt daar een speciale levertijd voor?

Proefbestellingen en bestellingen met minder dan 20 stuks worden in België binnen 5-7 werkdagen, via briefpost, geleverd. Bestellingen van meer dan 20 stuks worden doorgaans de volgende dag bezorgd, mits de order voor 18:00 uur is besteld. Kaartjes met een extra afwerking zoals folie of stans hebben een langere productietijd en worden binnen 3-5 werkdagen bezorgd.

Kan ik mijn kaartjes met een NAPO zending versturen?

Kaarten die door middel van een NAPO zending worden verstuurd, moeten altijd worden voorzien van een CN22 formulier. Dit kan helaas niet via ons geautomatiseerde proces. Wil je een NAPO zending versturen? Neem dan contact met ons op, zodat wij je hierbij kunnen helpen.

Bezorging

Hoe snel wordt de proefdruk bezorgd?

Proefdruk reguliere collectie
Het proefdrukpakketje wordt per brievenbuspost naar je verzonden. Dit duurt in Nederland ongeveer 1-2 werkdagen. Naar België is brievenbuspost vaak 5 - 7 werkdagen onderweg.
Proefdruk met folie of stans
Kaarten met extra bewerkingen zoals folie of stans hebben een langere productietijd. Briefpost is niet voorzien van een track&trace. Dit betekent dat je je bestelling uiterlijk tot 5 werkdagen na besteldatum kunt verwachten. Naar België is brievenbuspost vaak 5 - 7 werkdagen onderweg.

Hoe snel wordt de eindorder bezorgd?

Bestelling meer dan 20 stuks reguliere collectie
Kaarten besteld op werkdagen of zondag voor 18.00 uur worden dezelfde gedrukt en verzonden. Kaarten besteld vrijdag na 18.00 uur en voor zondag 18.00 uur worden zondag gedrukt en verzonden. Dat betekent dat je pakket meestal de volgende dag wordt geleverd. Uiterlijk zijn de kaarten twee dagen onderweg met de vervoerder. Je ontvangt een track&trace zodat je je pakket kunt volgen.
Bestelling meer dan 20 stuks met folie of stans
Kaarten met extra bewerkingen zoals folie of stans hebben een langere productietijd. Je ontvangt na 2 - 3 werkdagen de track&trace. Levertijd is 3 - 5 werkdagen.

Wat doet de bezorger met m'n pakket als ik niet thuis ben?

Bezorging wordt door PostNL gedaan. Bij afwezigheid leveren ze het pakket bij de buren af, of ze doen de volgende dag een nieuwe afleverpoging. Lukt de tweede afleverpoging ook niet dan is de kans groot dat het pakket bij een afhaallocatie wordt afgeleverd. Dit kun je via de traceercode zien. Heb je geen traceercode of is het pakket kwijt, bel ons dan gerust, dan gaan wij er achteraan.

Mijn kaartjes zijn niet op tijd geleverd, wat nu?

Als je je kaartjes op een werkdag of zondag voor 18.00 uur besteld hebt, maar niet binnen de verwachte levertijd hebt ontvangen, laat dit ons direct weten via het contactformulier of bel ons even via telefoonnummer (085) 743 07 52. Wij gaan dan gelijk achter je pakketje aan om ervoor te zorgen dat je het alsnog zo snel mogelijk in huis hebt.

 

Jouw mening

Niet tevreden?

Bij Made for Moments vinden wij het belangrijk dat jij tevreden bent over de kwaliteit van onze producten. Niet tevreden? Neem dan contact met ons op via info@madeformoments.nl of bel ons op werkdagen tussen 9.00 - 21.00 op 085 - 043 80 04. We kijken samen met jou naar een passende oplossing.

 

Neem gerust contact met ons op