Maak van je zwangerschapsaankondiging een onvergetelijk moment tijdens de kerstperiode. Lees hieronder alles over zwangerschapsaankondiging met kerst en verras jouw vrienden en familie met het bijzondere baby nieuws.

Kerst zwangerschapsaankondiging

Het hangt natuurlijk wel een beetje samen met de timing van de zwangerschap. Vaak wordt de zwangerschap al na de eerste echo bekendgemaakt. Dat is zo tussen de 6 en 8 weken. Sommige kiezen ervoor te wachten op de termijnecho tussen de 10 en 11 weken. Dan weet je nog net iets meer over de ontwikkeling en gezondheid van jullie kindje. Je kan het natuurlijk ook net iets sneller vertellen of iets langer wachten. Met kerst de zwangerschap aankondigen kan op heel veel leuke en originele manieren. We hebben de leukste voor je opgesomd.

Kerstkaart aankondiging zwangerschap

Hebben jullie naasten al (fysiek) verrast met het mooie nieuws? Je kunt ervoor kiezen om naar de mensen die net wat verder van jullie afstaan een kerstkaart met hét nieuws te sturen. De kerstkaart bevat dan de aankondiging dat jullie in het nieuwe jaar een kleintje verwachten… Dat is een onwijs leuk cadeautje in de brievenbus! Je verrast ze niet alleen met een persoonlijke kerstkaart, maar maakt het extra bijzonder door jullie mooie nieuws op die manier te delen. De reacties zullen overweldigend zijn!

Zwangerschapsaankondiging inspiratie kerst

Wanneer je zwangerschap aankondigen

Het moment van het bekendmaken van de zwangerschap doet iedereen op een ander moment. De meeste stellen wachten de eerste echo af, deze is vaak zo rond de 10 weken. Uiteraard is hierin geen goed of fout, als jullie het graag al eerder willen vertellen óf juist later: moet je dat zeker doen.

10 originele ideeën zwangerschap aankondigen kerst

1. Kerstbal zwanger kaart

Hang in de kerstboom een kerstbalkaart met daarop bijvoorbeeld de echo van jullie kleintje geprint. Je kan er ook voor kiezen om een opvallende tekst op de kaart te plaatsen, bijvoorbeeld: ‘Baby on the way July ’24’. Dit kan je bij jullie thuis in de kerstboom hangen. Of je neemt hem mee naar het kerstdiner en hangt hem daar ter plekke in de kerstboom. Kijken wie het ’t eerste opvalt. Kerstkaarten in kerstbal vorm, shop en bewerk je zelf.

2. Wijnfles voor het diner

Eentje die misschien wel het meeste opvalt. Je geeft aan in de familie app dat ‘jullie wel voor de wijn zorgen’… Neem niet alleen een alcoholvrije wijn mee, maar verander de etiketten van de diner wijn in zwangerschapsaankondigingen. Zet de wijn op tafel en verras zo iedereen tijdens het kerstdiner. Op het etiket kan je van alles kwijt. Zo kan je wederom kiezen voor een echo of voor meer humoristische uitspraken. Denk bijvoorbeeld aan: ‘just a bottle to way, baby on the way’, ‘I can’t drink this, out you can’ of ‘sip sip hooray baby Jansen on the way’.

3. Babykleding cadeautje onder de boom

Cadeautjes onder de boom doen het ook altijd goed. Juist omdat er vaak met alle ogen gekeken wordt naar de persoon die een cadeautje uitpakt. De hele familie zal zien dat jullie mooi nieuws komen brengen. Pak bijvoorbeeld een rompertje in, babyslofjes of een slabbetje met tekst bijvoorbeeld. Het is dan gelijk duidelijk dat er babynieuws te verkondigen is.

zwangerschapsaankondigingZwangerschapsaankondiging maken 4. Kerstkaart

Deze noemden we al eerder, maar blijft een van onze favorieten. Een kerstkaart heeft iets kneuterigs en traditioneels. We sturen ze jaarlijks nog massaal naar onze naasten vrienden en familie. Je kan de kerstkaart ook ‘gewoon’ geven tijdens het diner bijvoorbeeld. Dan ben je er bij en kan je de reactie aflezen. Leg ze bijvoorbeeld klaar op alle borden of geef ze gedurende de avond. Op de kerstkaart kan je wederom vanalles leuks kwijt. Maak een foto van de echo en upload ‘m eenvoudig in de kerstkaart of doe het met een leuke tekst. Bekijk de zwangerschapsaankondiging kerstkaarten.

5. Boekje voor opa en oma onder de boom

Je hebt allerlei varianten van opa en oma boekjes. Algemene boekjes, invulboekjes of die van Nijntje bijvoorbeeld. Pak deze in en leg het tussen alle andere cadeautjes onder de kerstboom. Waarschijnlijk vinden je ouders dit het mooiste cadeautje van de avond! Vind je het vervelend dat heel de avond erom draait, bijvoorbeeld omdat het in de familie een gevoelig onderwerp is? Geef het cadeautje dan bijvoorbeeld als allerlaatste.

Bekijk de nieuwste collectie zwangerschapsaankondigingen voor 2024.

6. Foute baby kerstsokken

Op zoek naar een wat luchtiger cadeau onder de kerstboom? Koop dan niet alleen foute kerstsokken voor de hele familie, maar ook voor jullie kleine spruit. Te schattig! Daarnaast is dit een manier waarbij het niet gelijk overduidelijk is dat er een baby’tje aan komt. Het is een grappige manier, dit behoeft misschien wat meer uitleg. Maar het is gegarandeerd dat je je vrienden en familie aan het lachen maakt.

7. Verjaardagskalender onder de boom

Een fotokalender is altijd een favoriet cadeau gedurende de kerstperiode. Je kan het immers aan iedereen geven en dubbel zo leuk met persoonlijke foto’s van de ontvanger. Is er al een uitgerekende datum bekend? Reserveer voor jullie baby dan vast een plekje op die datum door er bijvoorbeeld hartjes neer te zetten. Stimuleer de familie om door de maanden te bladeren…. Extra leuke verrassing als ze uitkomen bij jullie uitgerekende maand.

8. Echo in de boom

Deze zie je vaker voorbij komen, maar is daardoor niet minder leuk. Voordeel: je hoeft er helemaal niets voor aan te schaffen. Gebruik een van de echo foto’s en knoop deze in de boom. Perforeer bijvoorbeeld een gaatje in de kerstkaart met echo en hang hem met een touwtje in de boom of leg hem tussen de dennentakken.

9. Naamkaartjes kerstdiner

Tijdens het kerstdiner is het leuk om een extra (kinder)bord met kerstdiner naamkaartje neer te leggen. Op het naamkaartje staat uiteraard nog geen naam maar een vraagteken of drie kruisjes. Kijken wie het als eerste ziet en de hint begrijpt…

10. Het dobbelspel

Een traditie tijdens het kerstdiner is het dobbelspel met cadeaus van iedereen; groot en klein. Je speelt in een aantal rondes en op een gegeven moment worden de pakketjes uitgepakt. Leg zelf een babycadeau in, zoals een speen of rompertje. Wie begrijpt het cadeautje en legt de link?

Maak je unieke zwangerschapsaankondiging bij Made for Moments.

Meer zwangerschapsaankondigingen inspiratie