Oh zó bijzonder en spannend: jullie verwachten een baby. Een van de leukste momenten tijdens de zwangerschap is natuurlijk het vertellen van het goede nieuws aan vrienden en familie. En dat doen we tegenwoordig op een steeds meer spraakmakende wijze. Ben jij op zoek naar een originele aankondiging van jullie kleine baby? Lees dan hier 10 creatieve en grappige ideeën voor de bekendmaking van de zwangerschap.

Zwangerschap bekend maken

Waar er voorheen ‘gewoon’ verteld werd dat je een kindje verwacht, gaan we tegenwoordig helemaal los. Vaak wordt er gekozen om de echo in een cadeautje te verstoppen of te verpakken of we geven een cadeau waar de nieuwe ‘titel’ op staat, zoals: aan de allerliefste opa en oma of oom / tante. Bekijk de zwangerschapsaankondiging voor opa en oma.

Tip: film de momenten waarop je het mooie nieuws deelt, de reacties zijn zo waardevol. Maak er bijvoorbeeld een toffe complicatie van in TikTok of Instagram Reels. Dan heb je gelijk een toffe aankondiging voor op social.

Originele zwangerschapsaankondigingen inspiratie

Bekijk de nieuwste collectie zwangerschapsaankondiging.

Wanneer je zwangerschap aankondigen

Het moment van het bekendmaken van de zwangerschap doet iedereen op een ander moment. De meeste stellen wachten de eerste echo af, deze is vaak zo rond de 10 weken. Uiteraard is hierin geen goed of fout, als jullie het graag al eerder willen vertellen óf juist later: moet je dat zeker doen.

zwangerschapsaankondigingBekijk alle zwangerschapsaankondiging producten

Leuke zwangerschapaankondiging tekst

Iets verderop in deze blog gaan we dieper in op concrete zwangerschapsaankondiging ideeën, maar ben jij enkel op zoek naar leuke quotes of zwangerschapsaankondiging teksten? Bekijk dan dit rijtje:

 • We have been keeping a secret…
 • Baby on the way
 • Geluk zit in een klein rompertje
 • Oh baby, we’re expecting
 • Hello baby
 • Blue or pink, what do you think
 • We’re adding a little more love to our family

Creatieve zwangerschaps aankondigingen

1. Baby aankondiging romper

Print de tekst ‘geluk zit in een klein rompertje’ uit op strijkpapier en koop een aantal rompers. Strijk de tekst op de romper en geef deze als cadeautje aan vrienden en familie. Ben je op zoek naar een meer eenvoudig cadeau? Bestel dan een aantal kaarten in de vorm van een romper en laat ze kant en klaar bezorgen!

2. Verrassingstraktatie van roze en blauwe muisjes / hapjes

Dit is een ideale zwangerschapsaankondiging voor wanneer je met een grote groep vrienden of familie bij elkaar zit. Deel nietsvermoedend hapjes (of drankjes) uit in de kleuren roze en blauw, of maak leuke hapjes met muisjes. Zeg vooral niets tijdens het uitdelen, leuk om te zien of ze zelf de link leggen.

3. Kaartje bekendmaken zwangerschap

Want zeg nou zelf, hoe leuk zijn deze zwangerschapsaankondiging kaarten? Je kan ze uitdelen op het moment van vertellen of ze posten. Het leuke aan een kaartje is dat ontvangers deze vaak bewaren, vooral als het een kaartje is met betekenis. Zo hebben ze al gelijk een mooi aandenken aan jullie kleine spruit.

4. Leeg fotolijstje

Eentje die je waarschijnlijk al vaker voorbij hebt zien komen, maar niet minder leuk is: een fotolijstje gevuld met een kaart of poster met de tekst: Je kan me nog niet horen, je kan me nog niet zien. Maar als ik in -uitgerekende maand- word geboren, mag ik dan in dit lijstje misschien?

5. Kalender bekendmaken zwangerschap

Een kalender in de vorm van een poster of kaart met uiteraard een hartje om de uitgerekende datum. Deze kan je rechtstreeks geven, posten of wanneer je voor een poster kiest bijvoorbeeld neerzetten of hangen in jullie eigen woonkamer.

Grappige aankondiging zwangerschap

6. Fles wijn met bekend maken zwangerschap

Ge-wel-dig, als je het ons vraagt: deze zwangerschapsaankondiging wijnfles etiketten. Geef ‘m nietsvermoedend aan jullie ouders, of zet ‘m op tafel bij een borrelavond met vrienden / vriendinnen. Wist je dat je de tekst helemaal zelf aan kan passen? Wil jij er dus een andere quote met een knipoog op kwijt: ga je gang!

7. Ludieke foto maken voor op social

Ja zeker, we betrappen onszelf hier steeds vaker op: bij vertellen van nieuws denk je toch ook al snel in ‘social’ posts… Hoe en wanneer posten we het op social? Hier een paar leuke foto tips van ons:

 • Een leuke foto van jullie samen met de echo. Bijvoorbeeld knuffelend, waarbij maar een iemand van voren te zien is en diegene heeft de echo vast. Of kussend, waarbij wederom een van jullie de echo vastheeft. - Foto van boven, waarbij je een mooie opstelling hebt gemaakt van een rompertje en baby accessoires.
 • Foto van drie paar (dezelfde) schoenen - Heb je gekozen om je aankondiging via een kaartje te versturen? Dan kan je (zodra iedereen op de hoogte is natuurlijk) een mooie foto maken van het kaartje.
 • Ja en hoe leuk zijn deze? De aankondigingsfoto van jullie hond. Trek ‘m bijvoorbeeld een bandana aan met de tekst ‘big brother/sister’ of een video waarbij je jullie handen op die van de hond legt en er onder de poten van jullie viervoeter een echo foto te voorschijn komt.
 • Last but not least, de té aandoenlijke aankondigingen waarbij grote broer(s) of zus(sen) een rol spelen. Zet ze bijvoorbeeld op een rijtje en laat een leeg stoeltje vrij, of doe ze een t-shirt aan met de nieuwe titel en/of laat ze een echo foto vasthouden.
8. Zwangerschapsaankondiging opa en oma

Deze is specifiek voor jullie opa en oma to be. Geef ze een zogenaamde ‘overlevingskit’ cadeau en stop in een doos allerlei gadgets die ze als toekomstige opa en oma nodig gaan hebben. Denk aan: speentjes, flesjes, pleisters, laarsjes en billendoekjes.

9. Lok vrienden / familie naar de 'babykamer'

Nodig vrienden en/of familie op verschillende momenten uit. Doe alsof je ze ‘gewoon’ wilt zien voor een kopje koffie of een borrelavond. Neem ze met een smoes mee naar de toekomstige babykamer, bijvoorbeeld: ‘We hebben geverfd boven, maar vinden de kleur niet mooi: wat vinden jullie?’. Doe de deur open en hang / leg de eerst babykleertjes neer, of schrijf bijvoorbeeld op een spiegel: babykamer to be [maand-jaartal]. Super leuk verrassingseffect.

10. Kerstkaart met zwangerschapsaankondiging

Deze is natuurlijk alleen van toepassing wanneer je het nieuws rond de kerst wilt vertellen aan jullie kennissenkring. Maar we vonden de ideeën te leuk om niet te delen. De kaarten zijn allemaal in kerstkaart vibe, maar staan in het teken van de aankondiging. Denk aan teksten als:

 • It’s the most wonderful news of the year
 • Let it grow, let it grow, let it grow
 • Santa isn’t the only one coming to town
 • Merry baby