Zó leuk! Iemand in jouw (naaste) omgeving is bevallen! Je gaat op kraamvisite, maar wat geef je de kersverse ouder(s)? Lees hier de 10 perfecte ideeën voor een baby geboorte cadeau en kraamcadeaus. Van de allerleukste budgettips tot originele cadeautjes.

Kraambezoek cadeau

Een kraambezoek cadeau is een cadeautje wat je geeft tijdens het kraambezoek. Je noemt dit een kraamcadeau of geboorte cadeau. Er zijn geen regels omtrent het kraambezoek cadeau, maar in de meeste gevallen neem je wel iets mee. Dit kan van grote of kleine waarde zijn. Tegenwoordig worden er voorafgaand aan de bevalling vaak babyshowers gevierd. Hier worden ook vaak al baby cadeaus gegeven. Het is dan begrijpelijk dat je tijdens het kraambezoek alleen nog maar een kleinigheidje geeft.

Het geven van een kraambezoek cadeau is een manier om de nieuwe ouders te feliciteren en de blijdschap van de geboorte samen te delen. Kraamcadeaus kunnen variëren van schattige babykleding en accessoires tot praktische items die de ouders helpen bij de verzorging van hun baby. Het kunnen ook sentimentele cadeaus zijn die bedoeld zijn om herinneringen vast te leggen of om ouders te ondersteunen tijdens de eerste periode van het ouderschap.

Je kan ervoor kiezen om een kraambezoek cadeau te geven dat gebaseerd is op de persoonlijke voorkeuren van de ouders, maar ook een cadeautje gericht op de baby of op de relatie tussen jou en de baby vallen goed in de smaak. Dit alles hangt natuurlijk wel af van je budget. Het allerbelangrijkste is dat het kraamcadeau wordt gegeven met liefde en zorg, en dat het de nieuwe ouders laat zien dat ze gewaardeerd worden tijdens deze bijzondere tijd in hun leven.

Bekijk alle gepersonaliseerde kraamcadeaus voor dit speciale moment.

Geboorte cadeau

Maar wat geef je dan als kraamcadeau? Vaak heeft het iets te maken met de geboorte van de baby. Dat klinkt misschien logisch, maar soms is het juist heel origineel (en handig) om iets te geven specifiek aan de ouders. Zoals:

  • Een flesje wijn van het geboortejaar
  • Een cadeaubon voor thuisbezorgd of lokale winkel
  • Zelfgemaakt avondeten
  • Massagebon

Ook deze cadeaus zullen in de smaak vallen en zijn juist super origineel. Maar toch geven we in de meeste gevallen liever iets specifiek voor de baby. Ben jij dus meer op zoek naar een specifiek geboorte cadeau of baby cadeau, echt gericht op de baby? Bekijk dan de top 10 hieronder:

10 perfecte ideeën voor baby geboorte cadeau en kraamcadeaus

Geboorte cadeau met naam en gepersonaliseerde baby cadeaus

1. Geboorteposter

Geef de kersverse ouders een super leuk kraamcadeau in de vorm van een geboorteposter! De geboorteposter is er in verschillende varianten: een geboorteposter met de geboortebloem van de maand waarin de baby is geboren, een geboorteposter met de sterrenbeeld of een gepersonaliseerde poster babykamer. Een super persoonlijk geboorte cadeau met naam als je het ons vraagt. De poster kan je namelijk helemaal zelf bewerken in de editor. Wij hebben het design al voor je klaargezet en je hoeft het alleen de gegevens nog maar aan te passen in de editor: de naam en geboortedatum van de baby toevoegen om een unieke geboorteposter te maken. Kies jouw favoriete baby poster, ga naar ‘bewerk dit ontwerp’ en pas de informatie aan waar nodig. Ontdek hier onze geboorteposter collectie en maak het zelf.

2. Bewaarbundel geboortekaartjes

Wenskaarten die ouders ontvangen bij de geboorte van de baby worden vaak bewaard. Geef een mooie houten geboortebundel waarin ze alle kaarten stijlvol kunnen bewaren. Wist je dat je deze helemaal in de stijl van het geboortekaartje kan maken? Maak de stijl zelf na in de gemakkelijke online editor. Je kan ervoor kiezen vanuit een bestaand design elementen aan te passen of er zelf eentje te ontwerpen. Open daarvoor een van de bewaarbundel geboortekaartjes uit onze collectie en verwijder elementen en teksten. Of vervang deze voor (look-a-like) illustraties van het geboortekaartje wat je binnen hebt gekregen. Zo geef je een super persoonlijk cadeau.

3. Badjasje met naam

Vinden heel veel ouders leuk om te krijgen: een badjasje met de naam van de baby. Een echte musthave in de baby uitzet als je het ons vraagt. Een badjasje is vaak namelijk niet één maat, waardoor je het voor een langere periode kan gebruiken. Ideaal voor wanneer je baby net uit bad komt of voor het babyzwemmen bijvoorbeeld. Doordat de naam van de baby op de badjas te zien is, wordt het cadeau een echt bewaaritem.

4. Gepersonaliseerde memory box

Precies: waar laat je dan al die bijzondere bewaaritems van de baby? In een gepersonaliseerde memory box natuurlijk, want ook dat is een super origineel geboorte cadeau met naam. Niet alleen geschikt voor het badjasje maar ook voor andere dierbare spulletjes, zoals: het ziekenhuisbandje en het allereerste babypakje. Wat helemaal tof is: je kan deze memory box volledig personaliseren. Dus je wijzigt niet alleen de naam, maar ook de hele look en feel kan je aanpassen.

5. Rugzakje met naam

Verras de ouders met zo’n te schattig en hip kraamcadeau: een eerste rugzakje met de naam van de baby. Je hebt ze tegenwoordig in allerlei verschillende soorten en maten, maar de teddy variant vinden wij het allerleukst! Het rugzakje is natuurlijk iets wat de baby nog niet gelijk kan gebruiken, maar wel iets waar de ouders heel blij mee gaan zijn. De teddy variant is namelijk tevens een eyecatcher in de babykamer.

Favoriete kraamcadeaus

Blijvend cadeau geboorte

6. Droogbloem in lijstje (budget)

Pluk of koop enkele bloemen van de desbetreffende geboortemaand. Je leest hier welke bloem bij welke maand hoort. Leg/plet ze tussen een dik boek en laat ze volledig uitdrogen. Koop een mooi glazen lijstje en stop de bloem daartussen. Super creatief én lekker budget! Good to know: het drogen van bloemen kan wel even duren (tussen de 6 en 8 weken). Begin er dus op tijd mee. Is de uitgerekende datum vlak bij twee maanden? Ga voor beide geboortebloemen, just to be sure!

7. Baby armbandje (budget)

Een super waardevol en een echt bewaaritem: het allereerste armbandje voor de baby. Je kan kiezen voor een zilveren variant met een persoonlijk bedeltje bijvoorbeeld of met een naamplaatje. Laat de naam van de baby dan in het naamplaatje graveren. Dit is een minder budget variant. Wat ook super leuk is, zijn de armbandjes gemaakt van barnsteen. Naast dat het onwijs schattig staat bij de baby, heeft deze ook nog een helende functie. Het zou namelijk pijn wegnemen van de baby, zoals tandjes die doorkomen of tegen krampjes.

8. Babystoeltje of krukje

En hierbij bedoelen we niet de praktische keuken variant of die voor in de auto… Maar een mooi stijlvol babystoeltje voor in de hoek van de baby- of woonkamer. Eigenlijk meer de decoratie variant. Deze stoeltjes kunnen ze op den duur natuurlijk zelf gaan gebruiken, waardoor het echt een blijvend cadeau geboorte is. Daarnaast zijn de stoeltjes vaak zo klein dat dit een van de items is die men nog een heel leven bewaard.

9. Voorleesboek (budget)

Een voorleesboek kan zeker niet ontbreken in dit lijstje. Je kan er geen genoeg van hebben op de babykamer. Een blijvend cadeau geboorte welke gemakkelijk bewaard kan worden of doorgegeven. Je kan kiezen voor een mooi inhoudelijk voorleesboekje of gaan voor een kaft die vooral heel leuk staat op de babykamer. In beide gevallen is het een blijvend cadeau geboorte

10. Slofjes

En last but not least: babyslofjes! Deze kan je namelijk nooit voldoende hebben én zijn vaak vrij veilig qua kleur of stof, waardoor je niet snel een verkeerde keuze kan maken. En hoe leuk is het: bij elk outfitje een bijpassend paar sloffen. Daarnaast raken slofjes snel kwijt of worden vies én het is leuk om bij elke outfit een set te combineren.

Kraamcadeaus

Hopelijk hebben we je met deze 10 ideeën voor perfecte kraamcadeaus al voldoende kunnen inspireren. Zoals al eerder vermeld ben je zelf natuurlijk helemaal vrij om te geven wat je zelf wilt. Dit zijn slechts ideeën. Jij kent de kersverse ouders namelijk als de beste en kan waarschijnlijk goed inschatten wat ze leuk of juist niet leuk vinden.

Het belangrijkste bij het geven van een kraamcadeau is om iets te kiezen wat niet alleen leuk maar ook praktisch is, of persoonlijk en dat past bij de behoeften en smaak van de ouders, en dat het veilig en geschikt is voor de leeftijd van de baby. Het gebaar en de gedachte achter het cadeau zullen het meest gewaardeerd worden door de nieuwe ouders.

Tip: schrijf op wat je uitgeeft qua waarde aan cadeaus aan familie en vrienden. Anders stel je jezelf elke keer weer de vraag wat je moet doen met het budget van het cadeau. Zo houd je het voor iedereen gelijk.

Nieuwste kraamcadeaus

Baby cadeau

Een baby cadeau is in principe hetzelfde als een ‘kraamcadeau’, het is een cadeau wat je geeft aan een baby. Een kraamcadeau is wel specifiek in de kraamperiode (dus vlak na de bevalling) en een baby cadeau kan de gehele babyperiode gegeven worden. In de praktijk betekent het ‘t zelfde. Hierboven schreven we al de 10 perfecte ideeën voor baby geboorte cadeau en kraamcadeaus uit. Maar typische babycadeautjes zijn vaak in de volgende categorieën onder te verdelen: kleding en dekens, speelgoed, verzorgingsproducten, keepsakes en cadeaubonnen.

Als je iets koopt wat hier binnen pas zit je altijd safe, maar zoals al eerder vermeld gaat het vooral om het gebaar voor de ouders. Jouw aanwezigheid is in de meeste gevallen al goed. En twijfel je echt over je aankoop? Geef dan aan dat je het bonnetje nog hebt of geef het bonnetje bij het pakje, zodat ze het altijd nog kunnen ruilen.

geboortekaartjesBekijk alle kraamcadeaus