Een fout ontdekken op je trouwkaart nadat hij gedrukt is of zelfs al bij ontvangers op de deurmat ligt: liever niet... Bekijk hieronder de 5 meest voorkomende fouten, wellicht steek je er nog iets van op!
1. Wisselen van persoonsvormen
Hoe leuk het ook staat op de voorzijde van de trouwkaart: ‘Joost & Maya gaan trouwen’, het betekent dat je de hele kaart in de derde vorm moet schrijven... Tip: kies voor ‘wij gaan trouwen’. De rest van de kaart kan je dan gemakkelijk schrijven vanuit julliezelf. Het wisselen van persoonsvorm op dezelfde uitnodiging is namelijk foutief en kan bij ontvangers soms voor verwarring zorgen.
2. Taal-, typ- en spelfouten
Het overkomt ons allemaal wel eens: het maken van een typ- of spelfoutje. Jammer genoeg zien we met regelmaat ook wat fouten voorbij komen op trouwkaarten. Uiteraard, wanneer wij ze spotten, verbeteren wij deze gelijk. Maar ook in dit geval is voorkomen beter dan genezen, dus hier een paar klassiekers op een rijtje:
3. Fouten met hoofdletters
Op je trouwkaart wil je het natuurlijk zo goed mogelijk doen, soms ga je het zelfs een beetje overdenken. Ga in eerste instantie uit van je eigen gevoel en ga jullie kaart niet chiquer maken met bijvoorbeeld extra hoofdletters. Hoe mooi het er soms ook uit ziet, het is niet juist. Let vooral op de volgende woorden:
4. Tijdnotatie
De juiste manier voor het aangeven van tijden op de kaart is: 14.30 u. of 14.30 uur. Het is dus niet nodig en zelfs fout wanneer je een dubbele punt, spatie of streepje gebruikt.
5. Vergeten van belangrijke informatie
Het zal je maar gebeuren: alles is gecheckt, er is geen spel- of taalfout meer te bekennen op jullie trouwkaart, vergeet je belangrijke informatie te vermelden. We kunnen je geruststellen, je bent niet de enige. Gasten / ontvangers houden van duidelijkheid. Vergeet in het programma dus niet te vermelden hoe laat gasten aanwezig moeten zijn en waar ze worden verwacht.
Tip: we lieten ‘m ook al even vallen bij punt 2, maar laat altijd je trouwkaart even checken door iemand in je kenniskring die goed is in taal. Hoe goed je er zelf ook in bent, doordat je zó in het ontwerpen zit, zie je soms (de kleinste) dingen over het hoofd.