Wat is trouwdrukwerk of een trouwkaarten huisstijl?

De naam zegt het eigenlijk al, maar trouwdrukwerk of trouwkaarten huisstijl is het design wat gekozen is op de trouwkaart terug laten komen op al het drukwerk tijdens (voor of na) de trouwdag. Denk hierbij aan een welkomstbord bruiloft, menukaarten of de bedankjes bijvoorbeeld. Die stijl kan je terug laten komen door simpelweg het design te drukken op het item, zoals bij de menukaartjes en naamkaartjes.

Maar je kan het design ook terug laten komen op stickers en labels die je op bepaalde items plakt. Vaak gebeurt dat bij het bedankje bijvoorbeeld. Men koopt zelf een item, iets grappigs wat bij hen past; zoals een mini flesje drank of een zakje snoepjes. De sticker wordt dan op dit item geplakt, waardoor het er helemaal in stijl van de trouwkaart uit ziet.

Trouwkaarten huisstijl

Waarom het dan een ‘trouwkaarten huisstijl’ heet? Een huisstijl kennen we vooral als marketingterm. Een huisstijl is een herkenbare visuele uiting van - normaal gesproken - een bedrijf. Het is een bepaalde samenstelling van kleuren, lettertypes en/of icoontjes waarin het merk wordt herkend.

Wij hebben dit ook voor onze trouwkaarten gecreëerd. Aan bijna elke trouwkaart is een complete huisstijl verbonden. Zo kan je alles in stijl van je trouwkaart, in jullie persoonlijke huisstijl, voor jullie trouwdag bij ons bestellen. Ook wel ‘trouwdrukwerk’ genoemd. Je geeft hiermee jullie gasten het gevoel dat er veel tijd en energie is gestoken in de details van jullie wedding.

Bekijk eens onze uitgebreide collectie trouwkaartensets of kies en bewerk jouw favoriete trouwkaart en maak het alle trouwdrukwerk in één samenhangende stijl. 

Trouwkaart ontwerpen

Tip van ceremoniemeester Ellen: wil jij absoluut zo’n trouwhuisstijl op jullie bruiloft? Start dan met het maken van een trouwkaart. Laat dat het uitgangspunt worden van de trouwhuisstijl. Hoe logisch het soms ook klinkt, er zijn sommige items die je al eerder wilt bestellen dan de trouwkaart.

Denk maar eens aan een verlovingskaart of save the date bijvoorbeeld. Ga toch eerst op zoek naar dé trouwkaart en maak op basis daarvan alle items. Een trouwkaart ontwerpen kan je op verschillende manieren doen. Zo kan je een kaart oppakken uit de collectie, die al helemaal in jullie stijl past bijvoorbeeld.

Waarbij je ‘m persoonlijk maakt in de editor door jullie namen, gegevens en informatie aan te vullen. Je kan er ook voor kiezen om te starten vanuit een compleet blanco design. Je kiest uit eigen lettertypes en voegt elementen toe uit de beeldbank. Super gedurfd, maar wel helemaal van jullie.

Pocketfold trouwkaart

We merken dat de pocketfold nogal eens verward wordt met een trouwhuisstijl. Echter zijn het twee verschillende items. Een trouwhuisstijl bestaat uit veel meer items dan alleen de uitnodiging. Een pocketfold trouwkaart ís daarentegen de uitnodiging.

Uiteraard wel super uitgebreid en vaak met verschillende kaartjes aan informatie, allemaal in dezelfde stijl. En we snappen daarom de verwarring ook wel. Een pocketfold is een mooie luxe trouwkaart, gevouwen in een fijn kartonnen mapje. Ook deze maak je bij ons helemaal in je eigen stijl. De pocketfold kan tevens een uitgangspunt zijn voor jullie stijl. Benieuwd naar deze kaart? Bekijk de pocketfold trouwkaarten hier.

Complete trouwhuisstijl

Maar hoe bedenk of ontwerp je nu een complete trouwhuisstijl? Patricia heeft hiervoor dé tip: kies voor een of meerdere uitgesproken kleuren en/of een herkenbare tekening. Het helpt je niet alleen bij het ontwerpen van je trouwdrukwerk, maar ook bij het maken van andere keuzes.

Denk aan het kiezen van de bloemen op locatie, het bedenken van een dresscode of bij het aanschaffen van de tafelkleden. Het hoeft dus allemaal niet zo ingewikkeld te zijn: een trouwhuisstijl is te maken bij elke trouwkaart. Zolang je de zelfde lettertypes, kleuren en/of elementen gebruikt ben je er al in geslaagd.

In stijl van de trouwkaart

Wat er allemaal mogelijk is in stijl van de trouwkaart? Wij laten hieronder al het drukwerk zien, waarmee je jullie bruiloft naar een hoger level kunt tillen. Zoals al eerder aangegeven in deze blog kan je deze stijl ook doortrekken naar aankleding van alle items tijdens je bruiloft.

Maar wil je nog een stapje verder gaan dan alleen de aankleding en het drukwerk in stijl van de trouwkaart? Dan heeft ceremoniemeester Birre de tip: ga voor een thema wat je ook terug kan laten komen in andere elementen dan het drukwerk; eten bijvoorbeeld. Op de bruiloft van haar zus heeft zij het perzikenthema in álles terug laten komen. De vonk van haar zus - en nu - man sloeg namelijk over op het moment dat zij een perzikenjurk droeg. Gedurende de hele dag kwam de perzik terug tot in de kleinste details.

Dat begon met een trouwkaart met een perzikentak en kwam op de bruiloft o.a. terug in het toetje (gepocheerde perzik) en het bedankje (perziken snoepjes). Benieuwd naar wat er allemaal mogelijk is in dezelfde stijl? We laten alle items graag aan je zien. Maar eerst wat persoonlijke voorbeelden van bruiloften die Patricia, Ellen en Birre hebben georganiseerd.

 

De bruiloftdecoratie drukwerk musthaves van dit moment:

De bruiloftdecoratie drukwerk musthaves variëren afhankelijk van de huidige trends en persoonlijke voorkeuren van het bruidspaar. Hier zijn enkele populaire bruiloftdecoratie drukwerk musthaves van dit moment:

  • Uitnodigingen en save the date-kaarten. Maak hier je eigen save the date kaarten of de trouw uitnodigingen.
  • Ceremonieprogramma's: voeg programmakaartjes toe aan de uitnodiging om extra informatie mee te geven over de planning van jullie bruiloft. Op de dag zelf kun je een programmaboekje uitdelen. 
  • Welkomstbord bruiloft is een unieke manier om gasten welkom te heten. Maak het welkomstbord helemaal naar wens in onze online editor, op forex, karton of arcyl. 
  • Menukaarten om de tafelsetting aan te kleden en zodat je gasten weten wat ze voorgeschoteld krijgen. Ontwerp hier jullie menukaarten nadat het diner definitief is besproken met de trouwlocatie. 
  • Tafelnummers en seatingplan. Organiseer de zitplaatsen van de gasten en maak een tafelschikking voor diner of buffet met tafelnummers en maak een seatingplan voor jullie gasten, zodat ze de juiste tafel snel gevonden hebben.
  • Naamkaartjes maken de tafelschikkinf compleet. Ontwerp jullie naamkaartjes na de rsvp datum.
  • Gastenboek is geschikt voor mooie herinneringen en huwelijkswensen. Ontwerp je gastenboek zelf in onze editor en personaliseer het boek met jullie namen en datum. 
  • Bedankkaartjes: maak de bedankkaartjes super persoonlijk om de gasten te bedanken voor de aanwezigheid op jullie bruiloft.