Ons advies is dan ook: bestel vooraf altijd eerst een proefdruk. Pas na het ontvangen van de proefdruk gelijk aan wat je wilt veranderen, zodat het kaartje helemaal klaar staat als de kleine geboren wordt. Dan hoef je in de hectische kraamperiode alleen nog maar de geboortegegevens aan te passen. Wanneer je het geboortekaartje fysiek voelt en ziet, vallen er namelijk altijd andere dingen op, dan wanneer je op je beeldscherm het kaartje bekijkt. Welke fouten het meest gemaakt worden? Je leest het hier:

1. Voorbeeldtekst niet aangepast

Op elk geboortekaartje staan er standaardgegevens genoteerd. Wanneer je het geboortekaartje maakt, je de proefdruk hebt ontvangen en het kaartje hebt gefinetuned, is het aanpassen van deze gegevens nog het enige wat je hoeft te doen. Dit kan je van tevoren immers nog niet weten. Toch willen we dat nogal eens vergeten…

2. Taal- of typefout

Een taal en typefoutje zit in een klein hoekje. We kozen vijf veelvoorkomende foutjes voor je uit:
- I.p.v. ‘trotse ouders’ staat er soms: troste ouders
- Gewichtsaanduiding: er staat dan bijvoorbeeld 3500 kg (i.p.v. gram)
- Maanden met een hoofdletter (in Nederland hoeft dit niet, in het Engels wel)
- De verkeerde datum (vooral rondom nieuwjaar een ‘gemakkelijke’ fout…)
- Dé naam verkeerd gespeld #auw

3. Geen (afzender)gegevens

En heel soms is dat ook bewust. Als we dit spotten en we de klant hierop attenderen krijgen we soms als reactie dat de ontvanger vast wel weet dat het om hun baby gaat. Toch raden we aan dit altijd op het kaartje te vermelden. Ook al weten de ontvangers echt wel waar je bijvoorbeeld woont, ze vinden het ook leuk om een kaartje sturen. Het exacte adres is dan gemakkelijk.

4. De foto: van slechte kwaliteit of verkeerd geplaatst

Op drukwerk is het belangrijk dat de foto van goede kwaliteit is. Vaak zijn ze bijvoorbeeld te donker of te pixelig. En wist je dat er in de editor een snijlijn wordt aangegeven? Als je een foto op de rand plaatst, houd hier dan altijd rekening mee. Het is niet de eerste keer dat er een belangrijk ledemaat wordt afgesneden of het gezichtje maar half zichtbaar is.

5. Spatiering

Eh wat? Ja, het zetten van te veel of te weinig spaties… Het kan je intens irriteren, of helemaal niet opvallen. In verschillende designs zetten we d.m.v. spaties letters wat verder uit elkaar. Dit doet namelijk veel voor het design van een kaartje. Het kan zijn dat dit niet altijd opvalt, waardoor de helft van een kaart wel gespatieerd is opgemaakt en de andere helft niet. Ons advies: doe het of helemaal wel of helemaal niet.

En ja, natuurlijk(!!) als wij deze fouten spotten, passen we het gelijk aan of nemen we contact op met de klant. Jammer genoeg zien wij dit niet altijd. Hopelijk helpt dit lijstje jullie een handje om de meest voorkomende fouten in ieder geval uit jullie kaartje te halen.

  

banner geboortekaartjes