Babynamen influencers en babynamen BN'ers

De naam zegt het al: we laten ons graag beïnvloeden door influencers, maar ook BN’ers! Niet alleen op het gebied van kleding en andere gadgets, ook op het als het gaat om de naam van ons kind.

En wij snappen dat wel… Het zijn in de meeste gevallen namelijk niet de meest standaard namen die gekozen worden. Of juist wel, maar op de een of andere manier geeft deze standaardnaam, bijvoorbeeld i.c.m. met een tweede naam, je weer een heel ander gevoel.

Ben je dus op zoek naar een super originele naam of namencombinatie, die niet vaak voor komt, maar wel héél leuk is? Bekijk dan hieronder onze top 10 van mooiste en meest originele babynamen van influencers en BN’ers van het afgelopen jaar:

Meisjes babynamen influencers

Laat je inspireren door de namen van bekende baby's: de leukste namen van 2022/2023.

1. Coco | @eliseboers
Wat een parel van een naam is dit als je het ons vraagt. Coco (met als tweede naam Vita; vernoemt naar haar tante) is de dochter van influencer Elise Boers en model Wouter Peelen. Elise kennen we van The Blonde Tigers, waar ze samen met Vita hun leven in o.a. New York filmde. Coco is geboren op 22 maart 2023.

2. Suki | @lizzyvdligt
Dochter van influencer en fashion stylist Lizzy van der Ligt en muzikant Yuki Kempees. Al eerder verwelkomden zij samen dochter Jagger (ook al zo’n leuke naam) en 7 december 2022 beviel Lizzy van dochtertje Suki. Een gezin met alleen maar mooie namen als je het ons vraagt: Yuki, Lizzy, Jagger en Suki.

3. Nami | @dylanhaegens
Wat ‘golf’ in het Japans betekent. Dylan en Marit Haegens gaven hun dochter, geboren op 8 april 2023, een naam met betekenis mee. De namen Dylan en Marit betekenen namelijk hetzelfde: zoon en dochter van de zee. Ze vonden het mooi deze betekenis door te geven aan hun dochter.

4. Nimué | @sarahchronis
Oh wat een beeldschone naam is dit… En eentje die je niet vaak hoort. Nimué heet volledig Nimué Rumi Katarina en is het zusje van trotse broer Novi Iason Aenas. Hele originele babynamen inspiratie als je het ons vraagt. Nimué is geboren in maart van dit jaar (2023) en dochter van acteurskoppel Sarah Chronis en Kay Greidanus.

5. Elin | @dee
Elin is de dochter van influencer Dee en haar vriend Lars. Elin is vernoemd naar een karakter in de serie ‘Co-assistent’, de tweede naam van Elin is Júne, een combinatie van de naam Juna en een vernoeming naar nichtje May (mei en juni). Elin kwam 11 september 2022 ter wereld.

6. Elodie |@sophieousri
Een dag voor moederdag (13-5-2023) is influencer Sophie Ousri moeder geworden van Elodie Maeve Brederode, zoals ze volledig heet. Klassiek, maar net even anders dan anders!

7. Sev | @ellenhoog
Steeds vaker zien we de naam Sev of Sef voorbij komen op onze geboortekaartjes. Maar nog niet veel eerder zagen we de naam voor een meisje. Maar oh wat is dit leuk zeg! De volledige naam van de dochter van oud professioneel hockeyster Ellen Hoog is Sev Lexi Jo, Sev is het zusje van Bowie.

8. June | @romeestrijd
Natuurlijk mag deze naam niet ontbreken in dit lijstje. Afgelopen november (2022) beviel Romee Strijd van dochtertje June. June is het zusje van Mint en spreek je uit als ‘Djoewn’. Op zijn Engels dus dit keer!

9. Isa | @sarahrebecca
In deze top 10 niet perse de meest originele naam, maar te mooi om niet te noemen. Super klassiek en tijdloos als je het ons vraagt én het past perfect bij de naam Anna, zoals de oudste dochter van Sarah heet. Isa Luna is vorig jaar geboren op 19 juli.

10. Scottie | @anndominique
Op 29 september 2022 zijn Ann Dominique en Danny Froger trotse ouders geworden van hun tweede dochtertje Scottie. Een stoere naam die we vaker terug zien bij influencers / BN’ers. De andere dochter van dit paar heet Fallon, ook al zo origineel.

Jongens babynamen influencers

Vind hier de trendy jongens babynamen van bekende Nederlanders.

1. Don | @florinehofstee
Florine kennen we van de serie ‘Echte Gooische moeders’ en werd 8 december voor de tweede keer moeder. Deze newborn heeft de volledige naam Don Jan gekregen, wat een knipoog is naar de Spaanse naam Don Juan. Florine, haar man Jeroen en oudste zoontje Beer wonen al een tijdje op Ibiza. Hoe leuk!

2. Teddy | @daniquebossers
Hartje zomer werd Danique voor de tweede keer moeder van een zoontje. Na Marley werd op 17 juli 2022 Teddy (Miles Mustert) geboren. Ook deze combinatie is té leuk als je het ons vraagt: Marley & Teddy.

3. Saint | @beaudeboer
Influencer Beau is de dochter van Frank de Boer en werd 28 februari 2023 moeder van zoon Saint. Saint is geen standaard naam, in het Engels betekent het namelijk ‘heilige’. Toch zagen we de naam al eerder voorbij komen, Kim Kardashian gaf de naam 8 jaar geleden al aan haar zoontje. Zouden zij ook geinfluenced zijn?

4. Mick | @nathalievijfhuizen
Mick is het vierde kindje van Nathalie en partner Danny. Alle vier de kindernamen vinden wij mooie inspiratie voor wanneer je op zoek bent naar een originele babynaam. Lola, Joe en Charlie werden op 9 februari van dit jaar (2023) grote broer en zus van kleintje Mick Oliver.

5. Dexx | @naomivanasofficial
Dexx met dubbel x is toch weer net even wat anders dan Dex met een ‘x’, die we tegenwoordig wat vaker voorbij zien komen. Oud professioneel hockeyster en influencer Naomi van As kreeg samen met Sven kramer al eerder een dochter, die de naam Kae kreeg. Kae & Dexx, een mooie en originele combinatie, helemaal van nu!

6. Julien | @hannecarry__
Julien is de zoon van Hanne (K3) en partner Jorn geboren 19 november 2022. Julien spreek je uit op zijn Frans, dus als ’Zjuliejen’. Super klassiek en net wat anders dan de Hollandse variant: Julian.

7. Jip | @mariekeelsinga
Wat blijft hij leuk hè, de naam Jip?! Marieke gaf afgelopen november deze naam aan haar eerste zoontje. Jip zien we tegenwoordig ook steeds vaker voorbij komen als meisjesnaam, maar is van origine een jongensnaam.

8. Sam | @neginmirsalehi
Weer zo’n tijdloze parel! Influencer Negin Mirsalehi beviel 11 november 2022 van zoontje Sam Eduard Stibbe Misalelhi, zoals hij volledig heet. Sam is zowel in het Nederlands als internationaal een veel voorkomende en bekende naam.

9. Djoah | @kellybeukers
Een van de allereerste influencer baby’s van dit jaar: Djoah Rory Turubassa. Op 4 januari beviel Kelly Beukers van haar derde zoontje. Al eerder kreeg zij tweeling Jackson en James. Djoah past perfect bij deze namen als je het ons vraagt!

10.Nolan | @doinaturcanu
Doina kennen we vooral als de vrouw van voetballer Stefan de Vrij. Afgelopen maart beviel zij van een zoon die de naam Nolan de Vrij kreeg. We love it!

Welke influencers en BN’ers verwachten dit jaar nog een baby?

Met smart wachten we (net als deze mommy’s to be zelf), op de geboorte van de bekende baby’s van deze influencers en BN’ers. Eva Jinek is de enige in dit rijtje die al eerder een kleintje mocht verwelkomen. Zij gaf haar zoontje de naam Pax. Ook bij haar verwachten we dus geen standaardnaam. Net zoals de andere meiden uit dit rijtje:

  • Vita Boers | Vita Boers (zusje van Elise) kan elk moment bevallen, zij is eind mei uitgerekend. Wij kunnen niet wachten op de reveal van deze babynaam. > Inmiddels is Vita bevallen, zij maakte op 31 mei bekend dat ze op 22 mei moeder is geworden van zoontje: Louis Frank Lucas. Van harte samen.
  • Gaby Blaaser | Ook bij Gaby zal het niet lang meer duren. Op 30 april schreef ze dat ze 34 weken zwanger was, dat betekent dat we ook hier begin juni weten hoe ze de kleine meid gaat noemen. > Ook Gaby is inmiddels moeder geworden op 13 juni kwam dochter Isabella ter wereld. 
  • Esther Vedder | Ook zij heeft geen exacte datum gedeeld, maar als we haar uitingen op Instagram mogen geloven verwachten we dat deze kleine zich eind augustus begin september gaat melden. Wij zijn heel benieuwd! > Esther Vedder is op 28 augustus bevallen van dochter Frankie Anna.
  • Eva Jinek | De exacte datum heeft zij niet gedeeld, maar men verwacht dat ze rond eind september een tweede kindje verwacht. > De eerste september baby van dit rijtje. Eva Jinek is op 3 september moeder geworden van dochter Salo Leonora Van der Voorn.
  • Jessie Jazz | Kay en Jessie hebben de exacte uitgerekende datum niet bekendgemaakt, maar af en toe geeft ze wat sneakpeeks weg. We gokken dat dit kindje eind september, begin oktober komt.
  • Rianne Meijer | Rianne raakte na haar droombruiloft zwanger van man Roy en verwachten in november een zoontje.

Zijn jullie op zoek naar nog meer inspiratie voor babynamen? Kijk dan gerust eens tussen onze geboortekaartjes. Wij gebruiken op ontwerpen altijd babynamen volgens de laatste trends of geïnspireerd op klantenontwerpen.