Made for Moments > Babynamen influencers

Meisjesnamen influencers

1. Rosie  |  @dehuismuts
De naam Rosie is van dit rijtje de hardst stijgende binnenkomer. Waar in 2018 maar slechts 18 kaartjes werden besteld met de naam Rosie is dat in 2020 al 38 keer gebeurd (en dan zijn we pas op de helft van het jaar!). De Huismuts kreeg al eerder een dochter genaamd Pip (hoe leuk is die combi?).

2. Teddy  |  @bibibreijman
Teddy, Ted of Teddie een naam die bij meisjes voorheen niet of nauwelijks voorkwam, maar sinds de geboorte van Teddy Bijkerk is verdubbeld. Deze teller staat ook in 2020 niet stil en wij begrijpen dat wel!

3. Loua  |  @kaesutherland
De naam Loua werd bij ons, voor haar geboorte, nog niet eerder gespot op een geboortekaartje. Sinds haar geboorte in april 2018 is de naam zo’n 55 keer gebruikt op een geboortekaartje van Made for Moments. Loua stamt af van de naam Lua wat ‘maan’ betekent in het Portugees.

4. Zara Lizzy Noé  |  @monicageuze
Hoewel Monica haar dochter Zara Lizzy noemt, wilde wij toch haar hele naam uitschrijven... Wij kunnen simpelweg niet kiezen welke van deze drie namen we het mooist vinden. Ondanks dat het drie niet alledaagse namen zijn, worden ze nog steeds met regelmaat gekozen.

5. Mila Poppy  |  @beautygloss
Mila staat landelijk in de top 10 van populaire babynamen. Onlangs gaf Mascha (Beautygloss) haar dochter de naam Mila Poppy. Met name de combinatie vonden wij een plek waardig in dit rijtje.

6. Scottie  |  @saarkoningsberger & @kelly_weekers
Zowel Saar Koningsberger als Kelly weekers noemden hun dochter Scottie. Kelly Weekers vertelde eens in een Q&A dat zij door het personage Scottie in Suits geïnspireerd werd voor deze naam. Kelly is onlangs bevallen van een tweede dochter genaamd Georgie (een naam die wij nog niet gespot hebben op een kaartje).

7. Doortje  |  @saarbliss
Ondanks dat wij in onze cijfers niet direct een stijging zien met deze naam vonden wij hem té cute om niet te delen. Doortje kreeg later nog een zusje genaamd Kee.

8. Lola  |  @natalievijfhuizen
Lola is (voor zover wij terug kunnen kijken) elk jaar wel een aantal keren gekozen. Met name de laatste drie jaar zien wij een stijging terug. Natalie Vijfhuizen kreeg naast Lola ook nog een zoon en noemde ze Joe. En ze is nu weer zwanger… Wij kunnen niet wachten op nieuwe naam!

9. Alexis  |  @joshveldhuizen
Josh Veldhuizen was al bonusmama van Nino en Luén. In 2018 beviel zij van haar dochter Alexis. Wat een prachtig namen rijtje!

10. Lovi  |  @lisaroom
Sowieso zien we een groei in het aantal namen eindigend op ‘ie’ of ‘i’. Hoewel de volledige naam van de dochter van Lisa van Cuijk (a.k.a. Lisa Room) Lala Lovi is, vielen wij met name voor haar tweede naam. Wij hebben hoge verwachtingen van deze naam. 

Jongensnamen influencers

1. Joa  |  @billierose
In een Q&A van Rosanna (a.k.a. Billie Rose) gaf zij aan meerdere namen te hebben voor Joa. Na de geboorte hebben zij pas besloten welke naam ze het beste bij hun zoontje vonden passen. Hoe stoer is dat?! Rosanna beviel al eerder van een zoontje genaamd Eloi.

2. Louen  |  @lisannede_bruijn
De naam ‘Lou’ kende wij al en stijgt jaarlijks in populariteit (zowel voor een jongen als voor een meisje). We vinden Louen een mooie variatie op Lou.

3. Vic  |  @lizetgreve
Zo’n leuke jongensnaam! Na Lieke van Lexmond gaf ook Lizet Greve haar zoon de naam ‘Vic’. Vik of Vic kende in 2019 een enorme piek. We zien dat deze naam in 2020 wat achterblijft. Ondanks dat zijn wij dol op deze naam en verdient hij wat ons betreft plek nummer 3 in deze lijst.

4. Manua  |  @welikebali
Wat een knap kindje is dit zeg! Alleen daarom zou je de naam Manua al aan jouw kleintje willen geven... Manua komt sinds zijn geboorte geen enkele keer voor in onze statistieken. Ben jij dus op zoek naar een unieke naam? Dan is Manua misschien wel iets voor jullie!

5. Youp  |  @kimkotter
Kim Kotter heeft twee zoontjes genaamd Muck & Youp. Wij worden helemaal blij van deze combinatie. Sinds de geboorte van Youp Reesema is de naam veel vaker gekozen. Echt heel veel vaker. Als in: bijna verviervoudigd.

6. Otis  |  @carolienspoor
Hoewel Otis geen ‘nieuwe’ naam is, maakt hij sinds vorig jaar een sterke opmars. Wij denken dat niet alleen het zoontje van Carolien Spoor hier de oorzaak van is, maar ook de populaire Netflix serie ‘Sex education’.

7. Jeppe  |  @saskiaweerstand
Jeppe’s volledige naam is Jeppe Dino. Saskia gaf in haar blog aan dat ze graag net even iets anders wilde. Volgens ons is dat goed gelukt! De naam Jeppe komt namelijk (nog steeds) niet vaak voor. Later beviel Saskia nog van een zoontje en noemde hem Moos Freddie.

8. Mozes  |  @romyboomsma
Wij zwijmelen helemaal weg bij de stijl van familie Boomsma. Of het nu gaat om de inrichting, Romy's kledingstijl of de keuze voor de babynamen. Na dochtertje Bobby, kregen Romy en Arie Boomsma een zoon, genaamd Mozes. Onlangs beviel Romy van nog dochter Juniper. Wat een smaak heeft die vrouw als je het ons vraagt!

9. Wolf  |  @tigerelise
Wanneer je op zoek bent naar een stoere en krachtige naam, is Wolf misschien wel iets voor jullie. Influencer Elise Boers kreeg een tweeling en gaf haar zoons prachtige namen: Wolf Maximus en Luca Leonardo. Bij Luca denken we stiekem ook aan het Italiaanse stadje Lucca, heerlijk! Elise is een inspiratiebron voor alle tweelingmoeders to be.

10. Xan  |  @rebeccaboektje
Wat een dotjes zijn de inmiddels drie kinderen van Rebecca. Yuki en Ravi zijn afgelopen maart grote zus en broer geworden van Xan. De naam Xan zagen wij nog niet eerder voorbij komen op een geboortekaartje. Een naam die kort, stijlvol en stoer tegelijk is. 

 

Zijn jullie op zoek naar nog meer inspiratie voor babynamen? Kijk dan gerust eens tussen onze geboortekaartjes. Wij gebruiken op ontwerpen altijd babynamen volgens de laatste trends of geïnspireerd op klantenontwerpen.