Meisjesnamen influencers

1. June  |  @romeestrijd
De naam June kun je op verschillende manieren uitspreken, zowel op z’n Engels als op z’n Nederlands als ‘Juune’. Romee Strijd is in november 2022 bevallen van haar tweede dochtertje, dat ze deze naam gaf. Influencer Dee gaf haar kindje deze naam als tweede naam. Haar voornaam is Elin, een naam die we vaak gekozen zien worden op geboortekaartjes.

2. Jagger  |  @lizzyvdligt
Lizzy van der Ligt beviel in 2021 van haar eerste dochtertje, die ze samen met haar vriend Yuki, Jagger noemde. Deze naam wordt in de meeste gevallen voor jongens gebruikt, maar Lizzy bewijst hier dat de naam juist ook ontzettend leuk is voor stoere meisjes.

3. Lomee  |  @estellebergkamp
Hoewel Estelle Bergkamp haar dochtertje zo noemde, is de naam Lomee is het afgelopen jaar nog niet gebruikt op een geboortekaartje bij Made for Moments. Wij vinden deze naam in ieder geval ontzettend uniek en zijn benieuwd of de populariteit toe zal nemen!

4. Rosie  |  @dehuismuts & @rianne.meijer
De Huismuts gaf deze naam aan haar tweede dochter, maar ook dog-mom Rianne Meijer is fan van deze naam. Zij noemde haar Australische Labradoodle Rosie. Wij zagen de naam dit jaar al 20 keer voorkomen op geboortekaartjes.

5. Teddy  |  @bibibreijman
Teddy, Ted of Teddie een naam die bij meisjes voorheen niet of nauwelijks voorkwam, maar sinds de geboorte van Teddy Bijkerk is verdubbeld. Deze teller staat ook in 2023 niet stil en wij begrijpen dat wel!

6. Scottie  |  @saarkoningsberger & @kelly_weekers
Zowel Saar Koningsberger als Kelly weekers noemden hun dochter Scottie. Kelly Weekers vertelde eens in een Q&A dat zij door het personage Scottie in Suits geïnspireerd werd voor deze naam. Kelly is in 2020 bevallen van een tweede dochter genaamd Georgie (een naam die wij nog nauwelijks gespot hebben op een kaartje).

7. Meva  |  @lifeofsy
Sinem gaf haar dochtertje de prachtige naam Meva. Ondanks dat wij in onze cijfers niet direct een stijging zien met deze naam vonden wij hem té cute om niet te delen. Meva heeft een oudere broer met de stoere naam Muaz.

8. Loua  |  @kaesutherland
De naam Loua werd bij ons, voor haar geboorte, nog niet eerder gespot op een geboortekaartje. Sinds haar geboorte in april 2018 is de naam zo’n 110 keer gebruikt op een geboortekaartje van Made for Moments. Loua stamt af van de naam Lua wat ‘maan’ betekent in het Portugees.

9. Sev  |  @ellen_hoog & @jippheldoorn
In 2022 beviel oud-hockeyster Ellen Hoog van een meisje dat deze naam mocht dragen. Daarnaast gaf Jipp Heldoorn een paar jaar geleden haar derde kindje de prachtige naam Sev. Jipps eerste dochter werd Liv genoemd. Wat een prachtig namen rijtje!

10. Lovi  |  @lisaroom
Sowieso zien we een groei in het aantal namen eindigend op ‘ie’ of ‘i’. Hoewel de volledige naam van de dochter van Lisa van Cuijk (a.k.a. Lisa Room) Lala Lovi is, vielen wij met name voor haar tweede naam. Wij hebben hoge verwachtingen van deze naam. 

Jongensnamen influencers

1. Joa  |  @billierose & @mrskeizer
In een Q&A van Rosanna (a.k.a. Billie Rose) gaf zij aan meerdere namen te hebben voor Joa. Na de geboorte hebben zij pas besloten welke naam ze het beste bij hun zoontje vonden passen. Hoe stoer is dat?! Rosanna beviel al eerder van een zoontje genaamd Eloi. Ook AnneMarie Keijzer, die in december 2021 beviel, gaf haar zoontje de naam Joa.

2. Zeki  |  @teskedeschepperr
Deze naam, die Teske de Schepper gaf aan haar zoontje, hebben we nog niet eerder gezien. Zeki komt sinds zijn geboorte geen enkele keer voor in onze statistieken. Ben jij dus op zoek naar een unieke naam? Dan is Zeki misschien wel iets voor jullie!

3. Sam  |  @negin_mirsalehi
Wat een knap kindje is dit zeg! Alleen daarom zou je de naam Sam al aan jouw kleintje willen geven… Deze naam is ontzettend leuk voor zowel jongens als meisjes. Unisex namen zijn helemaal hip tegenwoordig! Dit zien we zeker terug in de statistieken. In 2022 werd deze naam 45 op geboortekaartjes gezet.

4. Vic  |  @lizetgreve
Zo’n leuke jongensnaam! Na Lieke van Lexmond gaf ook Lizet Greve haar zoon de naam ‘Vic’. Vik of Vic kende in een paar jaar geleden een enorme piek. We zien dat deze naam afgelopen jaar wat achterblijft. Ondanks dat zijn wij dol op deze naam en verdient hij wat ons betreft plek nummer 3 in deze lijst.

5. Ted  |  @kimkotter
Kim Kotter heeft drie zoontjes genaamd Muck, Youp & Ted. Wij worden helemaal blij van deze combinatie. Deze naam wordt veelvuldig gekozen voor kindjes, zien wij terug op de geboortekaartjes. Ook deze naam is leuk voor zowel jongens als meisjes, hoewel ouders hun dochters vaker Teddy noemen wanneer ze fan zijn van dit soort namen.

6. Louen  |  @lisannede_bruijn
De naam ‘Lou’ kenden wij al en stijgt jaarlijks in populariteit (zowel voor een jongen als voor een meisje). We vinden Louen ook een mooie variatie op Lowen, de naam die Candy Rae Fleur haar zoontje gaf.

7. Beer  |  @florinehofstee
Gooische moeder Florine Hofstee gaf haar zoontje deze te schattige naam. Beer zien we nauwelijks terug op geboortekaartjes bij Made for Moments, in 2022 slechts 3 keer! Laat je inspireren door deze unieke en lieve naam.

8. Mozes  |  @romyboomsma
Wij zwijmelen helemaal weg bij de stijl van familie Boomsma. Of het nu gaat om de inrichting, Romy's kledingstijl of de keuze voor de babynamen. Na dochtertje Bobby, kregen Romy en Arie Boomsma een zoon, genaamd Mozes. Daarna beviel Romy nog van dochter Juniper. Moises, de naam die Leslie Keijzer haar zoontje gaf, is een prachtige variatie op Mozes.

9. Rio  |  @xellycvk
Wanneer je op zoek bent naar een korte en unieke naam, is Rio misschien wel iets voor jullie. Influencer Xelly Cabau van Kasbergen kreeg een zoontje en gaf hem deze prachtige naam. Xelly is hiermee een echte inspiratiebron voor elke boysmom to be.

10. Xan  |  @rebeccaboektje
Wat een dotjes zijn de inmiddels drie kinderen van Rebecca. Yuki en Ravi zijn afgelopen maart grote zus en broer geworden van Xan. De naam Xan zagen wij nog niet eerder voorbij komen op een geboortekaartje. Een naam die kort, stijlvol en stoer tegelijk is. 

 

Zijn jullie op zoek naar nog meer inspiratie voor babynamen? Kijk dan gerust eens tussen onze geboortekaartjes. Wij gebruiken op ontwerpen altijd babynamen volgens de laatste trends of geïnspireerd op klantenontwerpen.

 

banner geboortekaartjes