Elk jaar weer gaan wij op zoek naar dé trends in geboorte(kaartjes)land. We bezoeken beurzen in Nederland en Frankrijk (Parijs), waar we ons volledig onderdompelen in alles wat er speelt op het gebied van baby en kind. We krijgen antwoord op de vragen: welke richting gaan we op met de babykamers? Wat wordt de trend op het gebied van babykleding? En welke materialen zien we veel terug?

Geboorte trends

We verzamelen alle input in een trendrapport en formuleren op basis daarvan een aantal trends. Dit jaar zagen we 5 duidelijke bewegingen. Op basis van deze richtingen tekenen we nieuwe illustraties, schetsen we achtergrondstructuren en maken we kleurenpaletten. Dit vormt de basis van de nieuwe geboortekaartjes collecties. Nieuwsgierig naar wat we volgend jaar gaan terugzien? Scroll dan snel verder…

Geboortetrend 2024 #1: The child in us

De naam zegt het al: deze trend staat in het teken van speelse en imperfecte illustraties, lekker rebels en een tikje eclectisch. Patronen zijn belangrijk binnen deze trend. Denk aan (imperfecte) lijntjes, ruitjes en strepen. Qua kleuren mag het dan ook lekker vrolijk. Een mooie combinatie van colourblocking, fel, energiek en wederom speels. Maar hoe ziet dat er uit? Je checkt de eerste geboortekaartjes op basis van deze trend hieronder:

Geboortetrend 2024 #2: Beige & neutrals

Een trend die we niet alleen spotten in baby- en kind omgeving, maar eentje die veel verder gaat. Veel interieurtrends komen voort uit deze richting. Voor wat betreft geboortekaartjes uit zich dat in patronen die zacht en klein zijn toegepast. Gedempte kleuren met mogelijk één harde steunkleur. Verfijnde illustraties die (gender)neutraal zijn. (Voelbare) structuren als achtergrond spelen een belangrijke rol.

Geboortetrend 2024 #3: Magical dreams

Een vrij nieuwe trend, maar eentje waar wij totaal niet aan hoeven te wennen. Magical dreams staat in het teken van magische illustraties en folkische invloeden. Je waant je in een zachte droomwereld en illustraties spelen hierbij een belangrijke rol. Van luchtballonnen, wolkjes, sterretjes en de maan tot bloemen, feeën, ballerina’s, strikjes en lintjes. Qua kleuren kan je alle kanten op, zolang het maar binnen het zachte pastelkleurige palet blijft. Lila krijgt een mooie hoofdrol.

Geboortetrend 2024 #4: Desert sunrise

Een trend waar we met geen mogelijkheid omheen konden. Het was werkelijk waar overal terug te zien. Mooie landschappen, zonsopkomsten in combinatie met warme tinten gaan het helemaal maken in 2024. Vooral in de babykamer en op het geboortekaartje ga je dit veel terug zien. Hoewel we deze views vooral kennen in bruintinten of de oorspronkelijke kleuren, ligt de focus komend jaar echt op de warme kleuren zoals rood, roze en magenta. En qua illustraties? De zon, maan, cactus en cactusbloemen ga je veel terugzien.

Geboortetrend 2024 #5: Groente & fruit

And last but not least: de groente en fruittrend. Eentje die we sinds een jaar steeds vaker terug zien, maar nu echt zijn doorbraak gaat maken. Vooral op babykleertjes is dit favoriet. Onze kaartjes kunnen daarom ook zeker niet achterblijven. De manier waarop het fruit wordt getoond voelt lieflijk, speels en stempel-achtig aan. Het is vaak handgeschilderd, abstract en veelal in patronen te zien. Daarnaast kunnen de illustraties vrij opggeblazen worden weergegeven of juist heel minimalistisch. Kortom: groente en fruit in allerlei soorten, maten en kleuren.

Geboortekaartje volgens de laatste trends maken

Wil jij graag een super hip geboortekaartje gebaseerd op de laatste trends? Klik dan op een van de geboortekaartjes hieronder of ga naar onze geboortekaartjespagina. Selecteer in de filters de trend die jou het meeste aanspreekt en klik het geboortekaartje. Ga vervolgens naar 'bewerk dit ontwerp' en pas het geboortekaartje aan met de gegevens van jullie kleintje. Bestel van te voren gelijk even een proefdruk om het kaartje in het echt te ervaren.

Bekijk de nieuwste collectie en maak een geboortekaartje volgens de laatste trends.