1. Maak het persoonlijk
Uiteraard wordt het geboortekaartje meteen uniek door de naam op het kaartje te wijzigen in de naam van jullie toekomstige kleintje. Maar voeg daarnaast nóg wat persoonlijks toe, zodat het kaartje voor jullie echt perfect is. Zoals een mooie zin uit jullie lievelingsliedje of verwerk de pootafdruk van jullie kat of hond in de kaart. In de editor vind je een uitgebreide beeldbank vol illustraties, silhouetten en elementen. Plaats bijvoorbeeld subtiel de geboortebloem van jullie kleintje op de kaart of verwerk heel symbolisch een sterretje of klein hartje die verwijst naar een overleden dierbare.

2. Bestel altijd een proefdruk
Ben je helemaal tevreden over jullie creatie? Dan adviseren wij: bestel een proefdruk! Zo kan je het geboortekaartje fysiek voelen en beoordelen. Is het lettertype groot genoeg? Worden alle elementen gedrukt zoals je had gehoopt en is de kleur naar verwachting? In de proefdrukdoos zitten tevens samples van onze verschillende papiersoorten en envelopkleuren. Bekijk deze samples en beslis welke papiersoort jij mooi vindt en welke envelopkleur het beste matcht bij het ontwerp. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en wordt jullie kaartje sowieso perfect.

3. Besteed aandacht aan de verzending
De envelop: het meest onderschatte gegeven bij het sturen van een geboortekaartje. De reactie die wij vaak krijgen is: ‘maar deze gooien ze toch meteen in de prullenbak’. Echter, je steekt zoveel tijd en aandacht aan de aankondiging van jullie kleintje... Als het geboortekaartje vervolgens in een vrij basic witte envelop aankomt, doet dit het geboortekaartje echt te kort. Investeer dus in een mooie verpakking om het geboortekaartje. Een bijpassende envelop is vaak al voldoende, maar met een sluitsticker maak je er helemaal een cadeautje van. Tip: bestel de enveloppen vooraf dan kan je deze al schrijven tijdens je verlof.

4. Doe een extra spellingcheck
Het zal je maar gebeuren: de eindbestelling valt op de deurmat en ineens spot je een spel- of typefout. Dat wil je natuurlijk voorkomen! Laat daarom altijd een tweede of derde paar ogen even mee kijken. We snappen dat je de naam van jullie kleintje nog geheim wilt houden, dus vervang de naam door een fictieve naam en stuur een foto naar dé taalgekkie in jouw familie- of vriendenkring. Wil je graag de fysieke proefdruk laten checken? Plak de naam even af met een stukje schilderstape. Twee of drie paar ogen zien altijd meer dan een…

5. Begin op tijd
En als laatste: begin op tijd! Neem de tijd voor het zoeken van het kaartje waar jullie blij van worden en zorg dat er nog ruimte is voor het bestellen van een proefdruk vooraf én het doen van eventuele aanpassingen. Wil je een uniek geboortekaartje op maat? Daar helpen wij je graag mee. Maar ook dan: dien je verzoek tijdig in. We nemen aanvragen altijd heel serieus en nemen uitgebreid de tijd voor jullie. Zo brengen we alle wensen goed in kaart, plannen wij tijd in bij onze illustrator en is er ruimte voor eventuele aanpassingen.


Bekijk hier alle geboortekaartjes en laat je inspireren door de mooiste creaties.

 

banner geboortekaartjes