Stap 1 | Het oriënteren
We zien vaak dat zwangere vrouwen zo rond de 20 weken starten met oriënteren op het geboortekaartje. Op dat moment is namelijk het geslacht bekend (indien je dat wilt weten natuurlijk) en kan je gerichter zoeken. Ben jij al verder in je zwangerschap? Geen probleem, een proefdruk en/of eindbestelling wordt vaak al binnen enkele werkdagen geleverd. 20 weken is super op tijd, oriënteren tussen de 30 en 35 weken is dan ook zeker niet te laat.

Je kunt tussen de verschillende collecties lekker rondneuzen en ontwerpen die je mooi vindt gemakkelijk opslaan in je eigen collectie, door op ‘bewerk dit ontwerp’ te klikken. Je kan ervoor kiezen op basis van geslacht te oriënteren op kaarten of naar stijlen te gaan die jou het meeste aanspreken. Denk aan: geboortekaartjes trend, floral geboortekaartjes of stoere adventure geboortekaarten. Heb jij inspiratie opgedaan en wil je graag zelf aan de slag gaan met een kaartje? Super tof! Pak dan een blanco geboortekaart op die het dichtst bij het design in de buurt komt en ga aan de slag met de tools in de editor.


Stap 2 | Bestel een proefdruk
Wij adviseren altijd een proefdruk te bestellen alvorens je de eindbestelling plaatst. Wanneer je een geboortekaartje fysiek in handen hebt, valt je altijd meer op dan wanneer je deze online maakt. We bieden daarom proefdrukken al aan voor een probeerprijs van €1,- (reguliere kaartjes) of €2,50 (kaartjes met folie of andere luxe vormen en materialen). Bestel je proefdruk zo compleet mogelijk, dan weet je zeker dat dé naam goed leesbaar is en overige tekst bijvoorbeeld niet te klein of te groot is. Tip: twijfelen jullie nog tussen meerdere namen? Bestel van elke naam een proefdruk. Het helpt écht de naam te zien in een bepaalde context.Bij de proefdrukdoos ontvang je samples van alle envelopkleuren en enkele papiersoorten. Zo kan je kijken welke envelopkleur het beste bij jullie gekozen ontwerp past en papiersoorten beter beoordelen. Kom je er niet uit? Neem dan zeker contact met ons op. Wij zijn er voor je.


Stap 3 | Definitief ontwerp, enveloppen vooraf en adressenlijst gereed
Heb je de proefdruk besteld en ontvangen? Dan raden wij aan meteen de nodige aanpassingen te doen aan het ontwerp en het kaartje al helemaal klaar te zetten. Wanneer jullie kleintje geboren is, hoef je de alleen nog maar de geboortegegevens aan te passen en te bestellen. Tip: ga zo rond 30 weken ook de adressen verzamalen. Dat scheelt weer stress aan het einde van je zwangerschap. Want wist je dat je vooraf de enveloppen kan bestellen? Dan kan je tijdens je verlof de enveloppen schrijven en hoef je na de geboorte de kaartjes alleen maar in te steken.


Stap 4 | Wat tegenwoordig niet meer kan ontbreken: het geboortebord en de sluitzegels!
Zulk belangrijk nieuws mag natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan… Wist je daarom dat er bij elk geboortekaartje een bijpassende sluitzegel is? Zo maak je van het geboortekaartje écht een cadeautje op de deurmat. Ook deze kan je gezamenlijk met de enveloppen al vooraf bestellen, het kan maar klaarliggen (ps, nog niet dichtplakken ;-) ). Wist je dat je ook de aankondigingsproducten al van te voren kan bestellen? Dan kan je vrijwel direct de buurt laten weten dat jullie kleintje is geboren. Je kan een geboortebord of geboortevlag bestellen in stijl van het kaartje of kiezen voor een ontwerp uit de collectie. Tip: bestel ‘m zonder geboortedatum; dit kan vooraf én je kan ‘m hergebruiken met verjaardagen!


Stap 5 | De geboortekaartjes bestellen
Ja! Jullie kleintje is geboren, van harte gefeliciteerd. Ga naar het opgeslagen kaartje in je eigen collectie, pas de datum, het gewicht en eventueel de lengte aan en bestellen maar! Let erop dat je de juiste papiersoort selecteert. Geboortekaartjes (met folie) worden al binnen 3-5 werkdagen geleverd. Na ontvangst hoef je de kaartjes alleen nog maar in te steken en kan het rondbrengen en versturen beginnen.


Bekijk hier alle geboortekaartjes en laat je inspireren door de mooiste creaties.