De grootste nachtmerrie van velen: een fout op je (al verzonden) uitnodiging. Don't worry, het gebeurt (helaas) ontzettend vaak. We bespreken hier de meest gemaakte fout op een uitnodiging:

Tekstfout in uitnodiging

Of je nu gaat trouwen, je jubileum viert of een fantastisch feest geeft omdat je 50 wordt: je nodigt je vrienden uit met een prachtige uitnodiging! Vol plezier ontwerp je de uitnodiging, bestel je een proefje en zorg je ervoor dat al je gasten de uitnodiging op mat krijgen. En dan ineens ontvang je het volgende berichtje: "lieverd, is die spelfout je niet opgevallen?”

Don’t worry, het overkomt de beste. We zien de meest rare grappige fouten voorbij komen. Uiteraard, wanneer we er een spotten halen wij 'm zeker uit de kaart. Maar dit gebeurt niet standaard. Er is één spelfout die wij wel erg vaak terug zien, namelijk:

Toasten of toosten?

"Laten we toasten op deze bijzondere gelegenheid!" Waarom dit fout is? We leggen het je hieronder uit:

Wanneer je 'toasten' op zoekt in de dikke van Dale staat er het volgende: "toast (de; m; meervoud: toasts) (sneetje) geroosterd brood of toas·ten (toastte, heeft getoast) brood roosteren." Tenzij je dus een geroosterd broodje wilt delen met je gasten is deze spelling niet helemaal juist :-)

De juiste Nederlandse spelling is "toosten": Toost (de; m; meervoud: toosten) het drinken op iemand of iets, al dan niet na een (korte) toespraak: een toost uitbrengen op iemand of toos·ten (toostte, heeft getoost) een toost uitbrengen.

Bekijk de nieuwste collectie trouwkaarten voor 2024.

Trouwdrukwerk inspiratie