Hoe maak ik zakelijke kerstkaarten?

Je kunt zakelijke kerstkaarten eenvoudig zelf maken. Bij Made for Moments kun je jouw zakelijke kerstkaart kiezen uit de collectie of zelf ontwerpen. In de collectie hebben we passende zakelijke kerstkaarten voor grote en kleine bedrijven, voor intern gebruik, of verzending naar zakenrelaties. Wil je iets totaal anders? Dan kun je zelf aan de slag op de 'zelf maken'-pagina.

Bij onze collectie zakelijke kerstkaarten is al rekening gehouden met plaats voor een logo, een foto van je bedrijf of team en een voorbeeldtekst voor een zakelijke kerstgroet. Je kan dit in de handige editor zelf bewerken. We leggen je graag stapsgewijs uit hoe je dit doet:

Zakelijke kerstkaart maken in 5 stappen

Maak de zakelijke kerstkaarten in 5 eenvoudige stappen:

  1. Zakelijke kerstkaart uitkiezen: kies een bedrijfskerstkaart uit de collectie zakelijke kerstkaarten
  2. Foto toevoegen: staat er al een foto op de kaart? Dan klik je op de foto en upload je direct je eigen foto op de kaart. Staat er nog geen foto en wil je wel een foto op je bedrijfskerstkaart toevoegen? Dan klik je op 'upload een eigen afbeelding' onder 'afbeeldingen en versieringen' in de editor.
  3. Logo plaatsen: het plaatsen van een logo gaat hetzelfde als bij het plaatsen van een afbeelding. Vaak is er in de kaart al ruimte leeg gelaten voor het logo van jouw bedrijf. Je kunt via 'upload een eigen afbeelding' onder 'afbeeldingen en versieringen' je eigen logo uploaden.
  4. Zakelijke kerstwensen schrijven: in de kaart staan al voorbeeld kerstwensen geschreven. Deze kan je zelf aanpassen. Ook kun je lettertypes kiezen die beter bij jouw bedrijf passen.
  5. Groet schrijven of uploaden: als groet kun je je bedrijfsnaam schrijven, maar het is ook leuk om handgeschreven namen van de directie te uploaden.

Ben je tevreden over het resultaat? Sla dan de zakelijke kerstkaart op in je account. Hier kun je het altijd terugvinden en zo nodig bewerken.

Direct starten

Kerstkaarten zelf ontwerpen

Je kunt ook zakelijke kerstkaarten zelf ontwerpen. Dit is bijvoorbeeld handig als je een ontwerp hebt laten maken, die je als kaart wilt laten versturen. Je uploadt dan het bestand, zodat deze op de kaart verschijnt. Onze editor bied verschillende mogelijkheden om zelf kaarten te ontwerpen; je kunt foto's uploaden, kiezen uit mooie kerstafbeeldingen en achtergrondjes en je kan zelf kleuren en lettertypeskleuren kiezen bij je teksten. Wist je dat je ook zelf folie-kerstkaarten kunt ontwerpen?

Checklist zakelijke kerstkaarten maken

Om je nog meer te helpen, hebben we een handige checklist gemaakt voor de zakelijke kerstkaarten van je bedrijf. Zo weet je zeker dat je zakelijke kerstkaart compleet is. Ook hebben we hierin wat tips verwerkt om de bedrijfskerstkaarten mooi te kunnen presenteren en te versturen. Kan jij alles afvinken?

Op de kaart:

Korte kerstgroet op de voorkant
Bedrijfsfoto / Teamfoto in de kaart
Logo toegevoegd
Folie opties bekeken
Zakelijke kerstwensen op de binnenzijde
Namen van directie / eigen naam

Bij de kaart:

Bijpassende envelopkleur
Kerstsluitzegel om enveloppen mee dicht te plakken
Adventskalender 2023

 

Proefdruk zakelijke kerstkaart bestellen

We raden altijd aan een proefdruk van je zakelijke kerstkaarten te bestellen, zodat de door jou gemaakte kaart goed kunt controleren voor je het voor heel je bedrijf verstuurd. Als je de kaart in handen hebt, vallen je altijd nog extra dingen op. Je kunt de kaart aanpassen in je eigen account, waar je de kaart hebt opgeslagen.

Zakelijke kerstkaarten zelf geven, of direct versturen?

Om kerstkaarten te versturen zijn er twee opties: je kunt de bedrijfskerstkaarten naar je zakelijke adres laten versturen, of je kunt de kerstkaarten direct naar je werknemers of zakenrelaties versturen. Dit is het verschil:

Pakket kerstkaarten naar je bedrijf laten versturen

Door de kerstkaarten naar je bedrijf of je thuisadres te laten versturen, kun je zelf aan de slag met de kaarten. Je kunt ze bijvoorbeeld zelf aan je medewerkers geven op de kerstborrel, of toevoegen aan de kerstpakketten voor zakenrelaties.

Zakelijke kerstkaarten direct versturen naar medewerkers/ zakenrelaties

Wil je de kerstkaarten direct op de post doen? Dan kun je tijdens het bestellen kiezen voor 'rechtstreeks verzenden'. Je kunt dan het adressenbestand van je team / medewerkers uploaden en wij zorgen dat de kerstkaarten in de door jou gekozen envelop met een mooie kerstzegel verstuurd worden naar elke individuele ontvanger. Nog een voordeel: zo ontvangen je medewerkers het extra snel!

Bestellen op factuur 

Het is mogelijk om te bestellen op factuur. Vraag gemakkelijk een zakelijk account aan en begin direct met ontwerpen. Maandelijks wordt er een factuur gestuurd voor de