Kleintje is geboren: tijd voor een geboortebord tuin

De eerste stap is natuurlijk het maken en kiezen van het geboortebord. Je hebt namelijk verschillende manieren om je huis te versieren bij de geboorte van jullie kleintje. Zo zijn er: geboortevlaggen, geboorte raamborden, raamstickers én geboorteborden voor in de tuin. De reden dat veel van onze klanten kiezen voor een geboortebord tuin is om twee redenen, namelijk:

  • je hebt hiervoor geen vlaggenstok(houder) nodig
  • je ramen worden er niet vies van

Geboortebord tuin maken

Allereerst kies je een tuinbord uit onze geboorte tuinborden collectie. Wist je dat je ook bij onze geboorteborden tuin alles zelf kan aanpassen?

Zo voeg je eenvoudig elementen toe, wijzig je de naam en het lettertype in onze online editor. Net zoals je dat bij onze geboortekaartjes kan doen. Zelf het geboortebord tuin maken is dus vrij eenvoudig bij Made for Moments.

Tip: bestel een neutraal geboortebord zonder naam en koop letterstickers bij de dichtstbijzijnde bouwmarkt. Zo kan je het bord bij verschillende geboortes van jezelf of vrienden hergebruiken.

Handleiding geboortebord tuin

Je bestelt het geboortebord tuin vervolgens via het bestelproces wat zichzelf wijst. Heb je meerdere items tegelijk besteld (bijvoorbeeld samen met de geboortekaartjes of enveloppen)? Houd er dan rekening mee dat het pakket in twee delen geleverd wordt. Het geboortebord komt namelijk van een andere drukkerij.

Good to know: de geboorteborden tuin worden zonder bevestigingsmateriaal geleverd. De benodigdheden voor het klaarmaken van het geboortebord zijn niet duur en gemakkelijk verkrijgbaar. Lees verder voor de geboortebord tuin maken handleiding.

Benodigdheden:

  • Een paal van zo’n 2 meter lang (hij gaat nog een stuk de grond in) 
  • Een boormachine
  • Twee schroeven Gebruiksaanwijzing:

  1. Houd het bord tegen de paal aan
  2. Draai er aan de voorkant (zowel aan de bovenkant als aan de onderkant) een schroef in
  3. Et voila


Heb jij een specifieke vorm of voorbeeld wat je graag zou willen als geboortebord? Bijvoorbeeld een item wat je terug wilt laten komen uit het geboortekaartje. Neem dan zeker even contact met ons op. Het is voor ons een kleine moeite om een andere vorm voor je klaar te zetten.

Deze kan je dan wederom helemaal zelf bewerken in de online editor. Voeg zelf de naam van jullie kindje toe en wijzig het lettertype.

Hoe lang laat je een geboortebord in de tuin staan?

Er zijn geen regels voor hoe lang je een geboortebord in de tuin laat staan. Wij kunnen ons voorstellen dat je je zelf de vraag stelt: hoe lang laat je een geboortebord in de tuin staan? Iedereen mag dat natuurlijk helemaal zelf weten.

Een ongeschreven regel is dat je het geboortebord laat staan totdat al het kraambezoek is langsgekomen. Dat is dus zo ongeveer tussen de 5 en 8 weken na de geboorte. In de praktijk zien we vaak dat ouders het bord langer laten staan, wat wij helemaal begrijpen.

Het geboorteborden van Made for Moments zijn namelijk weersbestendig. Je hoeft ‘m bij een regenbuitje dus niet gelijk binnen te halen. Net zoals alle losse tuinonderdelen, adviseren we bij een storm het bord even binnen neer te leggen. Maar tegen regen of felle zon is het bord zeker bestemd!

Geboortebord raam

Zoals hierboven ook al kort even genoemd, hebben we naast geboorteborden voor in de tuin ook versieringen voor op het raam of in de tuin. Het geboortebord raam is samen met het geboortebord tuin het meest populair.

Je ziet de raamborden ook veel voorbij komen in de Nederlandse straten. Ook het geboortebord raam kan je helemaal zelf aanpassen. Dit kan zelfs helemaal in stijl van het geboortekaartje maken.

Tip: bestel een geboortebord tuin en raam zonder geboortedatum. Je kan ‘m dan al van te voren bestellen. Hierdoor kan je al gelijk aan de buurt laten weten dat jullie kleintje geboren is.

Gaat jullie voorkeur toch uit naar een ander type geboortebord? Dan kan je altijd nog kiezen voor een geboortevlag of ronde raamsticker geboorte. Beide zijn eenvoudig te personaliseren in onze online editor.

Wist je dat we van elk geboortekaartje een geboortebord hebben? Deze kom je vanzelf tegen als je het bestelproces in gaat. Er worden dan automatische doorvertalingen gemaakt naar een raambord en ronde raamsticker. Door hierop te klikken kan je de geboorteborden nog bewerken in de editor en finetunen.