Wanneer kerstkaarten versturen?

In Nederland is het traditie pas met kerst bezig te zijn na 5 december. Kerstkaarten doe je dus ook pas na 5 december op de post. Voorheen hielden we voor het posten van je kerstkaart altijd de tweede en derde week van december aan, maar omdat PostNL last heeft van 'seizoensdrukte', adviseren we het zo snel mogelijk na 5 december te doen. Normaal gesproken duurt het versturen van een wenskaart maar een werkdag, in de decemberperiode kan PostNL dit niet garanderen.

Twijfel je of je te laat bent voor het posten? Of ben je gewoon niet zo'n kerst-mens, maar wil je wel graag een kaartje sturen naar je omgeving? Ga dan voor onze toffe nieuwjaarskaarten. Hier laten we kerst achterwege en focussen we ons volledig op het toewensen van een mooi nieuw jaar. 

Hoe kerstkaarten verzenden?

Je kerstkaart kan je op verschillende manieren gemakkelijk verzenden, je leest de mogelijkheden hieronder: 

  • Zelf kerstkaarten versturen: je maakt je kerstkaarten online en wanneer je ze bestelt laat je ze naar je eigen postadres sturen. Jij schrijft dan zelf de enveloppen, plakt de post- of decemberzegels op de envelop en verstuurt ze daarna naar de ontvangers.
  • Verzendservice: je kunt ook gebruikmaken van de verzendservice. We bieden je aan om tegen vergoeding de kerstkaarten voor jou te versturen. Jij maakt de kaart, kiest de enveloppen en voert de adressen in en wij zorgen dat dit als geheel met een mooie decemberzegel verstuurd wordt.

Inspiratie voor het versturen van je kerstkaart

Maak van je kerstkaart een feestje in de brievenbus en zorg voor een verzending helemaal in stijl. Denk bijvoorbeeld aan een envelop die helemaal matcht bij de kaart of een bijpassende sluitsticker. Hieronder vind je onze inspiratietips:

Envelop in stijl

Veel mensen onderschatten de waarde van een goede bijpassende envelop. Niets is meer zonde dan veel tijd steken in je kerstkaart en dan kiezen voor een envelop die niet zo goed matcht bij de kaart. Maak het plaatje compleet. Je kan kiezen uit een matchende kleur, maar wist je dat we ook metallic enveloppen hebben? Perfect voor de kerstperiode.

Sluitsticker (zelf maken)

We zien steeds vaker dat onze klanten kiezen voor een sluitsticker. En wij snappen dat wel... het geeft je envelop een super luxe uitstraling en maakt het helemaal af. Speciaal voor kerst hebben we een collectie sluitstickers ontworpen. Maar wist je dat je ook zelf je eigen sluitsticker kan ontwerpen? Maak 'm zo super persoonlijk.

Adressticker

Geen zin om met de hand de envelop te schrijven of heb je gekozen voor een donkere envelop? Maak dan gebruik van onze adresstickers. We hebben verschillende varianten, zo kan je een mooi vel bestellen met witte lege stickers inclusief goudfolie sterretjes of spetters. Of je maakt 'm wederom helemaal zelf in de stijl van de kaart en voert de geadresseerden al van te voren in.

Kerstkaart met label

Kan je niet alles kwijt op de kaart of wil je juist een bepaalde boodschap accentueren? Voeg een label toe. Labelkaarten zijn echt de trend van het moment. Ideaal voor op een kerstkaart. Dan valt hij ook lekker op tussen alle andere kaarten. Kies een kerstkaart waarbij het label al is meegenomen in het ontwerp of voeg er gemakkelijk zelf eentje toe. 

Houten kaarthouder

Wil je graag wat meer meegeven dan alleen een kaartje? Kies dan voor het meesturen van een houten kaarthouder. Super leuk cadeautje! In de kaarthouder kunnen de geadresseerden in in eerste instantie je kerstkaart plaatsen. En na de kerst kan je de houten kaarthouder bewaren voor andere kaartjes. Je kan 'm cadeau doen aan alle ontvangers, maar natuurlijk ook gewoon bestellen voor alleen jezelf!

Kerst menu- en naamkaarten

Ben jij ook van de details? Dan kunnen deze extra's niet ontbreken bij jou aan de kersttafel. In stijl van je kerstkaart: een menu en naamkaart voor het kerstdiner! Heb je geen kerstkaart betseld maar wil je wel graag classy menu- en naamkaarten? Ook dan kan je natuurlijk bij ons terecht. Het leuke is: je kan de kaarten helemaal ontwerpen in stijl van het diner.