Voor bij wie de naam Poespas nog niet zoveel zegt, gaat er vast een lichtje branden bij de namen Kim Kötter (41) en Lisette Lubbers (31). Kim is bekend van televisie, haar wekelijkse YouTube vlogs en Miss Nederland en Lisette wist met haar fotografie skills duizenden mensen te bereiken via Instagram. Beiden zijn succesvol ondernemers en influencers, maar bovenal twee trotse moeders en goede vriendinnen. Met een gezamenlijke passie voor fashion, interieur en lifestyle is het bedrijf Poespas ontstaan.

Begin 2020 begonnen zij met het uitwerken van alle ideeën, het verfijnen van de ontwerpen en natuurlijk met het opstarten van het productieproces. Kim bleek op dat moment zwanger te zijn van Ted waardoor de focus in eerste instantie op baby & kids kwam te liggen. De introductie van het behang voor baby- en kinderkamers blijkt een ongekend succes. De ontwerpen zijn herkenbaar, stijlvol, uniek en gedetailleerd. Na het succes van het behang is Poespas doorgegroeid tot een lifestyle merk voor alle musthaves van moeder en kind. Van de nieuwste dames & kids fashion collecties tot de meest handige items voor het hele gezin. Iets waar zij nog elke dag dankbaar voor en trots op zijn.

"Ik vind het mooi als een geboortekaartje persoonlijkheid uitstraalt. Dat er bewust is nagedacht over eventuele teksten, versjes en details." - Lisette

Bij de geboortekaartjes collectie van Made for Moments x Poespas vonden Kim en Lisette het belangrijk dat de Poespas stijl in tact bleef. De lettertypes, vormen van de kaartjes en de keuze voor luxe afwerkingen als goudfolie: het moet passen bij het gekozen design. Daarnaast geeft Lisette van Poespas aan dat het geboortekaartje vooral bij de ouders in spé moet passen: “Ik vind het mooi als een geboortekaartje persoonlijkheid uitstraalt. Dat er bewust is nagedacht over eventuele teksten, versjes en details. Een kaartje dat dus echt specifiek bij dit baby'tje en de familie past. Dit kan natuurlijk door middel van het toevoegen van een hangtag met foto, een speciale quote of een unieke boodschap die je eenvoudig zelf toevoegt. Hiermee maak je het kaartje nog specialer en persoonlijker”, aldus Lisette Lubbers.

Met deze achtergrondinformatie zijn de ervaren designers van Made for Moments & Poespas samen aan de slag gegaan. Met de gedetailleerde Poespas illustraties was het ontwerpen van de geboortekaartjes en bijbehorende extra’s één groot feest. Het is een uitgebreide collectie geworden van meer dan 50 (!!) verschillende geboortekaartjes. “Klassiek, stoer, lief, stijlvol of uniek: er zit binnen deze collectie voor iedereen wel iets tussen”, aldus Evy (designer van Made for Moments). De geboortekaartjes zijn ontworpen met de volgende populaire Poespas behangen: Onderzee, Nepal, Beren, Morning bird beige, roze en mint en natuurlijk Giraffe beige, roze en mint.

Op de vraag welk geboortekaartje favoriet is bij Kim en Lisette, moeten ze beiden lang nadenken. Maar uiteindelijk kiezen ze dezelfde: het geboortekaartje met het giraffe design. Niet alleen omdat dit design wederom onwijs stijlvol is, maar ook omdat dit voor hen symbool staat voor de start van Poespas.

"Zowel Poespas als Made for Moments herkennen zich in de volgende drie pijlers: stijlvol, on trend en details." - Kim

Kim: “Ik denk dat het giraffe kaartje wel echt het summum van Poespas is en fijne herinneringen aan ons eigen geboortekaartje en behang oproept. De giraffe blijft voor altijd onze mascotte, ons eerste Poespas kindje. Het geeft zoveel geborgenheid en warmte op een babykamer. Het omarmt je en dat wil je denk ik ook uitstralen op een geboortekaartje. Je bent welkom, we zorgen dat je je geborgen voelt met heel veel warmte en liefde..”.

Made for Moments x Poespas

Dat er een goede match is met de Poespas designs en de Made for Moments geboortekaartjes moge duidelijk zijn. Maar dat de merken op meerdere vlakken goed samengaan is gedurende de samenwerking wel gebleken. Zowel Poespas als Made for Moments herkennen zich in de volgende drie pijlers: stijlvol, on trend en details. Daarnaast worden beide teams gerund door alleen maar vrouwen. “Vanaf het eerste moment dat wij met ze in gesprek waren, was er een klik. Zij staan hetzelfde in het leven als wij. Heel ambities met super veel passie. Mensen blij maken en ontzorgen. Zo zijn wij ook”, aldus Kim Kötter.

De geboortekaartjes collectie Made for Moments x Poespas gaat live op 3 augustus 2023 op madeformoments.nl/poespas.

Kies jouw favoriete Poespas design