1

Start

 

01. Werk in Adobe programma’s zoals Illustrator, Photoshop en InDesign.

02. Maak het ontwerp op als losse pagina’s, geen spreads.

03. Maak de pagina’s op in het juiste formaat, inclusief marge. Deze marge is de afloop en wordt dus afgesneden. Plaats hier geen belangrijke teksten of elementen in folie.

De formaten:
Vierkante kaart: 500 x 500 pt + marge van 10 pt rondom
Staande kaart: 510 x 750 pt + marge van 15 pt rondom
Liggende kaart: 750 x 510 pt + marge van 15 pt rondom
Langwerpige kaart: 517 x 1055 pt + marge van 17 pt rondom
Panorama kaart: 1055 x 517 pt + marge van 17 pt rondom

2

Export

 

04. Gebruik kleurprofiel sRGB.

05. Kaart met foliedruk? Maak de folie elementen als aparte laag op in Illustrator. Deze elementen moet vectoren en 100% zwart zijn. De foliekleur kies je namelijk in de editor. Gebruik pathfinder om er één vorm van te maken. Sla op als SVG bestand.

06. Sla alle individuele pagina’s, per laag, op als PNG (InDesign / Photoshop) of SVG (Illustrator).

07. Vervolgens open je een blanco kaart in de gewenste maat.

3

Upload

 

08. Klik in het menu op ‘achtergrond’ en vervolgens op ‘upload eigen afbeelding’. Selecteer de juiste afbeelding (zonder folie elementen) voor de juiste pagina en upload deze in onze editor. Deze afbeelding wordt automatisch uitgevuld, daar hoef je niets meer aan te doen.

09. Kaart met foliedruk? Klik in het menu op ‘afbeeldingen’ en vervolgens op ‘upload eigen afbeelding’. Selecteer het juiste svg-bestand voor de juiste pagina en upload deze in onze editor. Vul het bestand uit, zodat de folie elementen vanzelf op de juiste plek in het design komen. De foliekleur selecteer je in het kleurenpalet.

10. Herhaal stap 7 en 8 tot alle pagina’s zijn gevuld met het eigen ontwerp. Sla de kaart op in je eigen collectie en je kunt over tot bestellen!

of

Collectie personaliseren:

 

Willen jullie kaarten uit onze collectie personaliseren met kleuren uit jullie huisstijl en het logo? Ook dat kan:

01. Huisstijlkleuren kun je als hexa kleurcodes toepassen. Open hiervoor de betreffende kaart in onze editor en selecteer de tekst of het element dat je van kleur wil veranderen. Je kunt vervolgens op het + teken kiezen in het kleurenpallet en hier de gewenste kleurcode invullen. Zo maak je een kaart uit onze collectie toch een beetje ‘eigen’.

02. Een logo (of andere huisstijlelementen) kun je uploaden als afbeelding. Kies hiervoor een svg-bestand of png-bestand met transparante achtergrond. Houd hiervoor formaat 500 x 500 punten aan en met kleurprofiel sRGB. Zo weet je altijd dat het logo in de juiste kleuren en resolutie gedrukt worden.

- Zijn er dingen niet duidelijk of heb je nog vragen die je in deze aanleverspecificaties niet terug kunt vinden? Je kunt ons altijd mailen, we kijken graag met je mee: demakers@madeformoments.nl -