Geboortebord tuin

Al sinds tientallen jaren wordt er met een ooievaar in de voortuin de geboorte van een baby aangekondigd. Anno nu geven we deze traditie heel anders vorm. De ooievaar heeft plaats gemaakt voor schattige items, waarbij de naam van de baby een belangrijke rol speelt. De tuinborden kan je helemaal zelf bewerken in de editor. Zo kan je er zelf afbeeldingen en illustraties aan toevoegen en natuurlijk de naam veranderen. Het tuinbord wordt exclusief paal en bevestigingsmateriaal geleverd. 
 

Hoe plaats je een geboorte bord in de tuin? 

Het plaatsen van het tuinbord gaat als volgt. Zorg voor een paal van zo'n 2 meter lang (hij gaat nog een stuk de grond in), een boormachine en twee schroeven. Houd het bord tegen de paal aan en draai zowel aan de bovenkant als aan de onderkant een schroef in. Et voila. Tip: wil je het geboortebord vaker gebruiken? Bestel er dan een zonder naam en plak met letterstickers (van bijvoorbeeld de Karwei) zelf de naam van de baby op het bord. Verwijder de stickers gemakkelijk voor de volgende baby.

Geboortebord raam

Hélemaal van nu: het geboorte raambord! Geen straat waar je er niet eentje op het raam geplakt ziet! Waarom dit zo ongekend populair is? Je kan ‘m helemaal in stijl van het geboortekaartje bestellen. Zo houd je de versiering gelijk een beetje stylish!

Wil je liever niet alle informatie op het bord? Pas het raambord gemakkelijk zelf aan in de editor. Maak de naam bijvoorbeeld wat groter en verwijder de geboortedatum. Het geboortebord is super gemakkelijk te bevestigen met de reeds bevestigde, zelfklevende plakstrips. Het bord is weersbestendig, dus waait zeker niet zomaar van je raam bij de eerste beste (stormachtige) regenbui.

Geboortebord maken

Van elk aankondigingsproduct hebben we een standaard collectie voor je klaar staan, welke je gemakkelijk zelf kan aanpassen in de editor. Ben jij op zoek naar iets anders of vind je de voorstellen niet zo mooi? Ga dan zelf aan de slag met de geboortebord zelf maken items. Voeg zelf de naam in je favoriete lettertype toe en maak het compleet met mooie versieringen uit de beeldbank. Kom je er niet uit? Neem dan zeker contact met ons op. Onze klantenservice staat elke werkdag voor je klaar tussen 9.00 en 21.00 uur.

Benieuwd naar meer geboorte aankondigingsproducten en geboorteversiering?

Geboortevlag

Is een geboortebord in de tuin of raam niet helemaal je ding? Dan is er ook nog een geboortevlag! Net als het tuinbord is dit een duurzamere variant. De vlag kan je namelijk elk jaar weer gebruiken voor de verjaardag van jullie zoon of dochter. Bestel ‘m dus zonder tekst en jaartal. Want zeg nou zelf, hoe leuk is een eigen vlag nou? Ook de vlag kan je via de editor helemaal zelf personaliseren. De kioskvlag wordt gemaakt van een stevig 610 g/m² pvc-materiaal en wordt dubbelzijdig bedrukt. We raden je wel aan om de vlag binnen te halen bij stevige wind, om beschadigingen te voorkomen.

Geboorte raamsticker

De sticker is wat minder impactvol dan alle andere aankondigingsitems, maar daarom zeker niet minder leuk. De sticker ontwerp en bestel je op dezelfde manier als alle andere geboorte aankondigingen, namelijk gewoon via de editor! De raamsticker bestel je gemakkelijk op het formaat Ø 60 cm (en groter of kleiner op aanvraag) en plak je aan de binnenzijde van het raam.

Meestgestelde vragen over het geboortebord:

Hoe ontwerp je een geboortebord?

Je kan het geboortebord of andere items bij ons op verschillende manieren ontwerpen. 1) Je kan starten met een bord uit onze vaste collectie, je werkt vanuit het gemaakte ontwerp door onze designers en past in de editor eenvoudig de naam aan of je voegt elementen toe. 2) Je gaat naar je eigen collectie, klik op het ontwerp van je geboortekaartje en daaronder verschijnt o.a. een raamsticker en geboortebord in stijl van het geboortekaartje. 3) Ga naar de geboortebord zelf maken pagina en start vanuit een compleet blanco ontwerp.

Hoe kun je tuinbord bevestigen?

Al eerder in de tekst hadden we het al kort even vermeld, maar hier geven we je graag wat uitgebreidere informatie. Het tuinbord wordt zonder paal geleverd, je ontvangt dus sec het bord. Het bord is gemaakt van forex, een gladde kunststof plaat die erg licht is van gewicht, maar een vrij stevige structuur heeft. We raden aan het bord te bevestigen op een paal (hoogte zo’n 2 meter, hij gaat nog een stuk de grond in) met minimaal twee schroeven. De schroefdikte is afhankelijk van de paal. Je kan een klein heipaaltje hiervoor gebruiken of bijvoorbeeld een bezemsteel. Bevestig met twee schroeven verticaal met de kop zichtbaar in het bord. Tip: haal ‘m met héél slecht weer even binnen, dan waait hij zeker niet kapot.

Wie regelt er een geboortebord?

Het regelen van een geboortebord kan je zelf doen, je kunt deze bijvoorbeeld heel eenvoudig bestellen bij de geboortekaartjes. Daarnaast is een geboortebord een super leuk cadeau om te geven of krijgen, zo wordt de geboorte van de baby extra feestelijk aangekondigd. In sommige streken van Nederland is het traditie dat vrienden en familie een bord plaatsen. Dit bord wordt bij elke geboorte in de vriendengroep / familiekring hergebruikt.

Hoe groot is een geboortebord?

De geboorteborden zijn er in verschillende formaten. De geboorteborden die je aan het raam bevestigd (de makelaarsborden) zijn er in twee formaten, namelijk: vierkant 50 x 50 cm, of staand 40 x 60 cm. Het tuinbord heeft een formaat van Ø 80 cm.

Hoe lang laat je een geboortebord in de tuin staan?

Dit mag ja natuurlijk helemaal zelf bepalen, maar vaak staat de versiering er zolang er nog kraambezoek langs komt. Dit is gemiddeld zo tussen de 5 en 8 weken.

Kan geboortebord tegen slecht weer?

Ja, het geboortebord is zeker bestand tegen slecht weer. Dit geldt zowel voor het raambord als voor het tuinbord. Zoals voor elk (fragiel) tuinaccessoire geldt: haal ‘m bij extreem slecht weer wel even binnen. Dan weet je zeker dat hij niet kapot waait of dat er andere items beschadigen.  

Geboortebord maken

Bestel een gepersonaliseerd geboortebord voor op de buitenkant van je raam. Creëer iets wat niemand anders heeft, geheel in je eigen stijl. Ontwerp je geboortebord.

 geboortebord