Babykamer thema 

Bepaal van tevoren een (kleuren)thema voor de babykamer. Zo ga je gerichter op zoek en vind je sneller items die goed bij elkaar passen. Je kunt voor de inrichting een Pinterestbord aanmaken en inspiratie opdoen. Voorbeelden van thema's zijn:

 • Jungle: grote bladeren en jungledieren
 • Beige: leuk voor zowel jongens als meisjes
 • Onderwaterwereld: golfjes en dieren diep in de zee
 • Dino's: voor stoere baby'tjes
 • Circus: strepen, sterren en vlaggetjes
 • Bloemen: lieve en zachte kleuren
 • Dromerig: met regenboogjes en wolkjes

Eén van deze, of andere thema's kun je gebruiken als leidraad voor de inrichting van de babykamer.

Muurstickers babykamer

Muurstickers zijn een originele vorm van babykamer decoratie. Er zijn veel verschillende soorten muurstickers beschikbaar voor de babykamer, van stoere diertjes tot lieve regenboogjes. Hier zijn enkele van de voordelen van het gebruik van muurstickers in de babykamer:

 • Gemakkelijk aan te brengen: haal de sticker van het vel en plak deze op de muur. Dit maakt het een geweldige optie voor mensen die niet handig zijn met klussen.
 • Ze brengen het thema samen: muurstickers zijn er in verschillende stijlen en kun je laten aansluiten op het thema dat je hebt gekozen voor de babykamer. Zo creëer je een uniek geheel. 
 • Gemakkelijk te verwijderen: als je de muurstickers beu bent of de kamer opnieuw wilt inrichten, raakt de muur niet beschadigd wanneer je muurstickers verwijdert. Woon je in een huurwoning? Dan zijn muurstickers ook ideaal. 

Bekijk de babykamer muurstickers van Made for Moments hier.

 

Poster babykamer

Er zijn veel verschillende manieren om de babykamer jongen of babykamer meisje een persoonlijke touch te geven. Eén daarvan is met posters. Posters zijn een leuke manier om de kamer van je kleintje op te fleuren. Hieronder vind je een paar tips voor het kiezen van de juiste posters voor de babykamer:

 • Heb je al een thema gekozen voor de babykamer? Dan is het een goed idee om posters te kiezen die hierbij passen. Als je bijvoorbeeld een dierenthema hebt gekozen, kun je posters van schattige diertjes ophangen.
 • Ga voor posters met een persoonlijke touch. Bijvoorbeeld een exemplaar met de naam van de baby erop. Dit maakt de babykamer extra persoonlijk en speciaal. Wanneer je kindje is geboren kun je ook iets doen met lieve foto's die je hebt gemaakt.
 • Om de posters nog meer op te laten vallen, kun je creatief zijn met lijsten. Kies bijvoorbeeld verschillende lijsten met verschillende kleuren en maten om een speels effect te creëren.
 • Er zijn ook allerlei posters die naast stijlvol ook leerzaam zijn. Zo zijn er posters met verschillende dieren of met het alfabet. Je kunt ook zelf aan de slag met het maken van een originele poster voor de babykamer. 

 

Hexagon 

Een originele manier van decoratie is een hexagon set op de muur. Je kunt de samenstelling van de zeven hexagons helemaal zelf bepalen. Kies voor allemaal diertjes of ga je toch voor tekstjes, icoontjes en illustraties gecombineerd met elkaar? Het is allemaal mogelijk. Fotootjes toevoegen is leuk wanneer jullie wondertje geboren is. Zo kun je vaak terugkijken naar bijzondere foto's van bijvoorbeeld de newborn shoot, maar ook is het mooi om foto's van de zwangerschapsshoot toe te voegen. Het is in ieder geval mogelijk om de hexagons aan te laten sluiten op het thema wat je hebt bedacht. Pas alle elementen gemakkelijk aan in de editor bij Made for Moments. In de collectie hexagons geven we je nog meer inspiratie. 

 

Babykamer compleet 

Met het inrichten van de meisjes babykamer of jongens babykamer bereid je je voor op de komst van je kleintje. Vergeet niet te genieten van deze bijzondere periode. Ook na de geboorte is er nog ruimte om de babykamer helemaal af te maken. Dit kan bijvoorbeeld door wanddecoratie te ontwerpen met geboortegegevens van jullie kleine wonder.

Ga je binnenkort de babykamer inrichten? Laat je inspireren door de babykamer wanddecoratie van Made for Moments.

banner wanddecoratie babykamer