1. Moodboard interieur

Een moodboard kan jou helpen om de visie voor jouw interieur helder te krijgen. Begin met het verzamelen van inspiratie voor de kamer(s) waarmee je aan de slag wilt. 

Blader door tijdschriften, woonblogs, Pinterest en Instagram om plaatjes te vinden die je aanspreken. Kijk naar kleuren, texturen, patronen en stijlen die je mooi vindt.

Om te beginnen: verzamel alles wat je aanspreekt, zonder jezelf in te houden. Maak een digitaal moodboard of een fysiek moodboard. Go for it!

Bekijk je verzameling en sorteer ze op stijl en kleur. Kies de plaatjes die goed bij elkaar passen, ga voor je favorieten en maak je moodboard compleet. Wanneer je (online) geknipt en geplakt hebt, kun je deze gebruiken als inspiratie voor een persoonlijk interieur. 

Tip: woon je samen? Maak van deze activiteit bonding time van en creëer beiden een moodboard. Ga vervolgens op zoek naar de overeenkomsten en verschillen en sluit waar nodig compromissen.

2. Kleuren woonkamer

Het helpt om een kleurenpalet als basis voor jouw interieur samen te stellen als uitgangspunt. In je moodboard zie je als het goed is je favoriete kleuren veel terugkomen; kies kleuren die je mooi vindt en die goed bij elkaar passen. Bijvoorbeeld ton sur ton (kleuren uit één kleurenfamilie) of ga juist voor contrasterende kleuren en creëer een color blocking effect.

Ga jij voor een wat rustiger interieur? Kies dan voor neutrale en beige tinten en ga voor één accentkleur (of materiaal, zoals messing) om wat contrast toe te voegen.

Durf jij all out te gaan? Mix dan gewaagde kleuren die elkaar complementeren. Voor alles geldt: breng balans aan. Laat een kleur de rest niet ‘overrulen’, maar zorg voor evenwicht in je interieur.

3. Foto aan de muur

Onze favoriete tip: voeg persoonlijke items toe aan je interieur. Denk aan foto’s samen met je partner, familie, vrienden of huisdieren.

Er zijn verschillende manieren waarop je eigen foto’s in je interieur kunt laten terugkomen. Wat dacht je van hexagons? Hierbij is het mogelijk om losse foto’s op elke hexagon te plaatsen. Ook kun je jouw favoriete foto de gehele set laten bedekken voor een speels effect.

Een statement item dat je ook persoonlijk kunt maken is een muurcirkel. Personaliseer deze gemakkelijk in de editor van Made for Moments.

Je kunt een foto, teksten en figuurtjes toevoegen. Denk aan de naam, een speciale datum of persoonlijke quote. Helemaal naar jouw smaak!

Ook kun je kiezen voor een zelf ontworpen poster die je een mooi plekje kan geven. Wat je ook kiest; het zal zeker zorgen voor een persoonlijke touch aan je interieur.

Met deze tips kun je bijvoorbeeld een nieuwe slaapkamer inrichten of een woonkamer inrichten.