We zien het steeds vaker: je 21e verjaardag op chic vieren met een ‘21-diner.’ Georganiseerd door eigen familie met aan tafel een gemêleerd gezelschap van vrienden en vriendinnen van vroeger en nu. Een trend die zich ook verder uitbreidt naar andere leeftijden. En dat snappen wij wel.

Aan tafel krijg je immers echt de tijd om met elkaar gezellig bij te praten en het is een mooie gelegenheid om je eigen vrienden in het zonnetje te zetten. Dat doet zij immers ook voor jou. Want wist je dat tijdens een het 21 diner traditie is om speeches, stukjes of liedjes aan te horen die vrienden voor je hebben gemaakt? Wij houdern ervan. 

Of je nu 21, 26 of 50 wordt: wij zochten dé 6 tips om van jouw verjaardagsdiner een groot succes te maken.

Tip 1: Houd de touwtjes zelf in handen

Hoewel het 21-diner van origine georganiseerd wordt vóór jou, raden wij aan: houd de touwtjes lekker zelf in handen. Zo zadel je je ouders of vrienden niet op met al te veel werk, eet je wat jij écht lekker vindt en is ook de aankleding helemaal in jouw stijl. Op de avond zelf kun je het eten laten serveren in de door jou gekozen stijl en maak jij gegarandeerd indruk op je gasten. Het is leuk om je in de watten te laten leggen, maar als je besluit een diner te organiseren voor je 21e, 26e of 50e verjaardag: regisseer dan zeker mee.

Tip 2: Kies een niet te moeilijk 21 diner thema

We begrijpen dat je graag een origineel thema kiest, maar maak het jezelf (en de genodigden) niet te lastig. Kijk vooral naar 1) wat je lekker vindt en 2) wat je nog in de kast hebt hangen. Kies daar een thema bij. Win-win situatie toch? Zet een fancy bijvoeglijk naamwoord voor jouw lievelingskleur of -eten en creëer zo een super origineel thema. We hebben er al een paar voor je op een rijtje gezet: - Pretty in pastel - Summer chic - All White party - Festival Vibes - Urban jungle

Tip 3: Focus op de diner uitnodigingen en tafelaankleding

Natuurlijk is het tof om een diner te organiseren waarbij alles tot in de puntjes is geregeld… Maar ons advies is: kies je focuspunten, niets is pijnlijker dan een diner waar het juist allemaal net níet is. Zet de toon voor jouw diner met het versturen van een passende 21 diner uitnodiging, uiteraard in stijl van jouw gekozen thema.

Trek deze stijl door op het feestje en zorg voor bijpassende tafelnaam- en menukaarten en heet ze welkom met een bijpassend welkomstbord. Tip: speur Pinterest af voor de perfecte bijpassende 21 diner decoratie. Bloemen, servetten en confetti op tafel in de gekozen kleur of stijl doen wonderen.

Tip 4: 21 diner decoratie

Pinterest afgespeurd en wat mooie plaatjes gepind? Ga aan de slag met het zoeken van de juiste benodigheden voor je 21 diner decoratie. Je kan verschillende decoratie kant en klaar online bestellen, maar het leukste is natuurlijk om het zelf te maken. Ook kostentechnisch scheelt dat natuurlijk een hoop. Doe bijvoorbeeld een rondje Action en vergeet daar niet confetti of lint mee te nemen in stijl / kleur van het thema.

Confetti strooi je over de tafel en met lint kan je alles wat je op tafel neer zet decoreren. Dit maakt het extra feestlijk. Wil je toch een luxe touch creëeren? Bestel dan een stickervel en een wijnetiket in stijl van je uitnodiging. Plak de stickers op je servetten, glazen of kandelaars en doe dat zelfde bij alle wijnflessen. 

Tip 5: Diner ideeën - maak het jezelf niet te moeilijk

We kunnen ons voorstellen dat jij en je familie graag ontzettend willen uitpakken. En dat kan natuurlijk nog steeds, maar het hoeft niet onmogelijk moeilijk te zijn. Dat iets lekker is en binnen het thema past, is natuurlijk het belangrijkste. Oefen daarom altijd een keer met het diner, vooral als het recepten zijn die je nog nooit gemaakt hebt. Of kies juist voor gerechten die je al kent.

Het bereiden van eten verjaardag grote groep is altijd anders, dan het bereiden van hetzelfde recept voor maar twee personen. Nog een laatste tip: het mooi serveren doet wonderen. Een gerecht kan nóg zo ingewikkeld en lekker zijn, als de presentatie er niet mooi uit ziet is de hele beleving minder.

Tip 6: Surprise, surprise

Voeg een extra verrassingselement toe aan het einde van de avond voor je gasten en laat zo een verpletterende indruk achter. Maak bijvoorbeeld persoonlijke goodiebags voor iedereen of schrijf een afsluitende speech. Leuk om iets te doen wat ze juist niet verwachten, en zo vlak voor het einde blijft het bij iedereen ook nog eens lekker hangen. Ben je de 21 al (lang) gepasseerd? No worries. Elke leeftijd is reden voor een feestje!