Made for Moments > De 5 kerst trends van 2022

Afgelopen september bezochten zij het jaarlijkse woon- en design evenement Maison & Objet in Parijs, en spotte daar de allerlaatste trends o.a. op het gebied van: wonen, mode, geuren én kerst! Wil jij kerst vieren in stijl of de blits maken met een trendy kerstkaart? Ga dan voor één van deze 5 kersttrends:

1. A white white Christmas
Weer terug van weggeweest het thema: white Christmas. Maar dan in een jasje van nu. Houd het klassiek maar voeg spontaniteit en speelsheid toe. Denk hierbij aan een matte witte kerstbal, de botanische eucalyptus tak of aan een witte boa (maar dan met écht mooie veren). Combineer wit, in deze, altijd met de kleuren zilver of goud en waan je deze kerst in je eigen witte winterwonderland.

2. Bosachtige taferelen
Bomen werden in allerlei vormen gespot op de beurs in Parijs. Denk aan patroontjes op kinderkleding, bomen in de hoek van de woonkamer of geschilderd in een schilderij. Naar verwachting gaat de originele échte groene kerstboom dus weer een belangrijke rol spelen deze kerst. Dat uit zich in het gebruik van velen groentinten, in bosachtige sferen. Niet alleen in de kerstaankleding maar met name ook als design op de kerstkaart.

3. Do maar glamoureus
“The bigger, the better” geldt zeker voor dit gespotte thema. Het mag dit jaar lekker glitteren tijdens de kerst! Haal die pailletten jurk dus maar alvast uit de mottenballen en houd je bij het aankleden van je huis dus vooral niet in. Ook ga je deze trend volop zien binnen de kerstkaarten. Een kerstkaart zonder zilver, goud, rosé of koper folie is dit jaar bijna een uitzondering. Wist je dat je bij Made for Moments ook gemakkelijk zelf zo’n ‘glitterkaart’ maakt? Voeg folie zelf toe via de editor. Dit kan op bijna elk gewenst element of letter.

4. Een houten kerst
Een trend die al enige tijd zijn opmars maakt, is het toevoegen van natuurlijke elementen in ons alledaagse gebruik. Denk hierbij aan meubels gemaakt van allerlei verschillende soorten hout, rieten manden en mooie houten planken / onderzetters. Zelfs de houten keuken komt weer terug… Wij van Made for Moments konden natuurlijk niet achterblijven, kies voor een, jawel(!), een houten kerstkaart en laat een te gekke indruk achter bij collega’s, vrienden of zakenrelaties.

5. Mag het bonter?
Kleur, kleur en nog ’ns kleur. Doe eens gek en combineer tijdens de kerst eens verschillende felle bonte kleuren, want dit jaar mag het weer! Een trend welke wederom terugkomt in interieur en kleding de komende tijd. Na een lange en wat saaie corona periode, hebben we behoefte aan kleur in ons leven. En wij nemen dat graag heel letterlijk. Wij zijn benieuwd, durf jij het aan? Laat je inspireren door knallers van kerstkaarten en stuur jouw omgeving een originele trendy kerstkaart.

Bekijk hier alle kerstkaarten in de verschillende trendstijlen.