Made for Moments > Blog over geboortekaartjes met folie

Shinen met het geboortekaartje ✨

Van oudsher is het geboortekaartje een middel waarmee je liet weten dat je een kindje had gekregen. Het kaartje moest snel gedrukt worden, zodat iedereen via print op de hoogte werd gebracht van de geboorte. Tegenwoordig verspreidt dit nieuws zich voornamelijk via app of met een belletje, waardoor het geboortekaartje een andere betekenis en invulling krijgt. Uiteraard is het nog steeds bedoelt ter aankondiging van jullie wonder én kan je er wat praktische informatie op kwijt, maar het is met name de stijl waar men de meeste ruimte voor vrij maakt.

Interieur- en fashiontrends dé inspiratiebron voor designers

Wist je dat het geboortekaartje in de meeste gevallen een doorvertaling van de stijl van de kleertjes en het kamertje is? Zet jullie kaartje maar eens in de babykamer of tussen de kleertjes van jullie kleintje. In de meeste gevallen ‘blendt’ het kaartje lekker weg. Het zijn dan ook vooral deze twee uitvalswegen waar onze designers zich door laten inspireren: woon- en fashion trends.

Originele foliekleuren

Onze foliekaarten collectie is dan ook niet voor niets zo populair. Want zowel op kleding als in interieur zien we steeds meer metallic elementen, denk bijvoorbeeld aan de messing-trend in interieurs. Vanuit díe behoefte zijn de foliekaarten ontstaan. We zijn begonnen met goud-, zilver- en koperfolie en wegens succes is dit afgelopen maand uitgebreid naar maar liefst 5 foliekleuren in totaal. Want naast roséfolie is nu ook een lang gekoesterde designerwens in vervulling gegaan met het toevoegen van zwartfolie. Folie zorgt niet alleen voor een échte glans, maar is ook nog eens voelbaar. Dit geeft het kaartje een extra dimensie.

Geboortekaartje met folie zelf bewerken of maken

In deze video kan je de verschillende foliekleuren goed zien. Wist je dat je heel gemakkelijk zelf de foliekleur kan aanpassen? Ook de uitleg hiervan kan je terugvinden in de video. Heb je een kaartje gezien zonder foliekleuren, maar wil je dit wel graag? Neem dan contact met ons op. Wij zetten gemakkelijk het geboortekaartje om in de kleur folie die jij wilt toevoegen. En wist je dat je zelfs helemaal zelf het geboortekaartje kan ontwerpen met een foliekleur? Ga naar deze pagina en maak vanuit een compleet blanco kaartje het geboortekaartje mét folie.