Zó leuk: jullie gaan trouwen en zijn bezig met het afvinken van de to do lijst. Een van de leukste to do’s - als je het ons vraagt - is het vragen van de getuigen en ceremoniemeester(s). Vaak zijn ze namelijk verrast of vereerd met deze titel. Je wilt het dan ook niet ‘zomaar’ vragen.

Originele manier om getuige te vragen voor je bruiloft

Maar hoe doe je dit op een zo’n origineel mogelijke manier? Wij weten inmiddels dat iets personaliseren ‘key’ is om origineel voor de dag te komen. Iemand voelt zich niet alleen speciaal, maar je weet ook gelijk dat het speciaal voor jou gemaakt is.

Omdat het nog steeds vaak mondeling, telefonisch of via app gebeurt, hoeft het ook niet met een groot cadeau en volstaat een kleinigheidje ook. Met andere woorden: je bent dus al snel lekker origineel in jouw manier van vragen, zolang je er maar een beetje moeite in stopt.

Benieuwd naar de volledige collectie? Bekijk alle getuige vragen cadeau  en ceremoniemeester vragen cadeau voor jullie grote dag.

Het moeilijkste gedeelte zit ‘m vooral in het stukje: wie wordt of worden jouw getuigen? Vaak is dit iemand die heel dicht bij je staat, een familielid bijvoorbeeld. Ben jij niet zo hecht met je familie? Dan wordt er ook vaak voor een vriend of vriendin gekozen. Baseer de keuze in ieder geval vooral op wat voor jou goed voelt en laat je niet beïnvloeden door wat mensen om je heen belangrijk vinden (hoe moeilijk dat soms ook is).

Wil je mijn getuige zijn cadeau ideeën

Maar aan wat voor cadeautjes kan je allemaal denken? Wij hebben onze favorieten top 6 voor je onder elkaar gezet:

 • 1. Gepersonaliseerde wijnkist
  Want, wat zijn deze leuk en chique! En hoe leuk: vul ‘m met de favo wijn van degene die je vraagt. Of juist met jullie favoriete wijn. Je kan de kist helemaal personaliseren en hier al gelijk de vraag op laten drukken. Maar je kan er ook een boodschap op drukken, met een hint dat ze de wijnkist moeten openen. Vervolgens kan je met een gepersonaliseerd wijnetiket de vraag stellen. Dat brengt ons meteen bij favoriet nummer twee:
 • 2. Wijnfles etiket
  Niet alleen leuk in combinatie met de gepersonaliseerde wijnkist, maar ook de fles ‘los’ aanbieden is een super persoonlijk en origineel idee. Je kan het wijnetiket volledig personaliseren. Zelfs in stijl van jullie bruiloftthema.
 • 3. Starterspakket
  Een variant die wel wat vraagt van je eigen creativiteit, want deze kan je natuurlijk helemaal zelf invullen. Dit kan zowel voor het vragen van een getuigen als van de ceremoniemeester. Voor het vragen van getuigen vul je een koffertje of mandje bijvoorbeeld met een mooie pen, notitieboekje en wegwerpfototoestelletje. Wil jij de ceremoniemeester vragen met een starterspakket? Vul ‘m dan met een to do notitieboek, taartschep en een flesje sterke drank.
 • 4. Gepersonaliseerde mok
  En dit klinkt misschien wat oubollig, maar niets is minder waar. Deze mokken zijn helemaal terug van weggeweest. De designs zijn helemaal van nu én volledig te personaliseren. Dus ook deze kan je in stijl maken van jullie bruiloft en personaliseren met de naam van de getuige of ceremoniemeester.
 • 5. Chocoladereep met gepersonaliseerde wikkel
  Want wie zegt er nu ‘nee’ tegen chocolade? Ideaal dus als je bang bent dat hij/zij het niet wilt doen. Nee zonder grappen, een super originele manier om je getuigen of ceremoniemeesters te vragen! Ook de wikkel kan je helemaal personaliseren.
 • 6. Kaartje
  Hou jij meer van simpel, maar stylish? Doe het getuigen vragen dan met een kaartje in thema van jullie bruiloft. Onze tip: overhandig het kaartje wel altijd persoonlijk. Het is niet niks wat je aan hem/haar vraagt.

Onze favorieten

Bedankjes voor mannelijke getuigen

Hoewel we het hierboven hebben over ‘hoe vraag je getuigen of de ceremoniemeester op een originele manier’, is het natuurlijk ook leuk om inspiratie op te doen voor het bedanken. Wij hebben daarom ook voor bedankjes voor mannelijke getuigen wat leuke ideeën verzameld. Het is vaak namelijk überhaupt een uitdaging om voor een man een origineel cadeautje of bedankje te bedenken. Dus een beetje hulp kan misschien wel goed van pas komen.

Het leuke van veel van bovenstaande producten is dat je ze volledig kan personaliseren. Door de 'getuigen- of ceremoniemeester vraag' simpelweg te wijzigen in een bedankttekst, ben je al een heel eind op weg. Met name het wijnfles etiket of wijndoos is een perfect bedankje als je het ons vraagt.

Bedankjes voor vrouwelijke getuigen

Ook specifiek voor de vrouwelijke getuigen hebben we wat ideetjes voor je klaargezet. Hoewel ze natuurlijk alleen maar een handtekening hoeven te zetten, is een getuige op zo’n dag heel belangrijk voor jullie. En eigenlijk niet alleen op de dag, maar vaak is het iemand die in heel jullie relatie / leven belangrijk voor je is. Het is daarom de uitgelezen kans om ze daarvoor te bedanken. Zoals hierboven al omschreven kan dit bijvoorbeeld met een wijnetiket. Maar (hoe cliché ook) wie maak je niet blij met chocolade? Pas daarom eenvoudig het chocoladewikkel aan en bedank haar met een super persoonlijk cadeautje.

Benieuwd naar de volledige collectie? Bekijk alle getuige en ceremoniemeester vragen cadeaus voor jullie grote dag.