Wat zijn dé trends op het gebied van trouwkaarten voor 2024? Wij zochten het voor je uit! Onze designer Marleen en illustrator Loes bezochten afgelopen jaar meerdere beurzen (o.a. in Parijs en Frankfurt) voor inspiratie op het gebied van bruiloften en trends in general. Zij bundelde alle inspiratie en zagen zes duidelijke trouwtrends voor 2024.

Trouwkaarten trends 2024

Gaan jullie trouwen in 2024? Allereerst: wat ontzettend spannend en leuk. Jullie zijn vast al druk bezig met het opstellen van een to do lijst. Een van de leukste to do’s is als je het ons vraagt: het maken van een trouwkaart. Vind jij het belangrijk dat jullie trouwkaart past bij de trouwkaartentrends van 2024? Lees dan snel hieronder de zes richtingen die wij hebben gespot op verschillende beurzen in Europa.

Uiteraard vinden wij het belangrijk dat de trouwkaart bij jullie past. Je kan daarom elke trouwkaart personaliseren zoals je het zelf wilt. Zo kan je er bijvoorbeeld persoonlijke elementen / sliparts aan toevoegen uit onze beeldbank of kiezen voor een ander lettertype bijvoorbeeld.

Kortom: ook binnen de verschillende trouwkaartentrends kan je nog alle kanten op om van een trendy trouwkaart helemaal jullie eigen design te maken.

Trouwkaarten trend #1: Classic white & gold

Houden jullie van klassiek en minimalistisch? Dan past deze trend bij jullie. Hoewel we bij Made for Moments in veel gevallen vinden dat ‘less bore is’, zien we hier een duidelijke beweging naar ‘Less is more’. Denk aan een rustige trouwkaart waarin enkel jullie initialen te zien zijn, een enkele illustratie is afgebeeld of waar je jullie verlovingsfoto laat terugkomen. Goudfolie kan binnen deze trend niet ontbreken. In combinatie met een linnen kaart, maak je het he-le-maal af!

Trouwkaarten trend #2: Beige & Neutrals

Beige en Neutrals is niet alleen in trend binnen de bruiloften, we zien deze trend terug in fashion en interieur. Veilig, zacht en fijn, maar trendy! Je ziet binnen deze trend veel gedempte, zachte kleuren. Soms springt er juist één kleur wel uit, dit noemen we een steunkleur. Dit kan bijvoorbeeld een logo zijn of een bepaalde illustratie. Het is leuk om deze dan op meerdere plekken weer terug te laten komen (op sluitstickers, naamkaartjes of het welkomstbord bijvoorbeeld. Daarnaast zie je veel (voelbare) achtergrond structuren.

Trouwkaarten trend #3: Wedding romance

Wie gek is op de romantische Engelse thee-huis vibes en niet vies is van een beetje kleur, kan zijn geluk niet op met trend nummer drie. We zien in 2024 een opmars in de romantische klassieke kaarten, vaak in combinatie met een eigentijdse twist. Denk aan trouwkaarten met kleine details vol met handgeschilderde bloemen en andere krulletjes. Dit gaat vaak hand in hand met gedurfde kleurencombinaties, zoals als rood en blauw en lila en geel. Stuk voor stuk kaarten met een hoog ‘cute’-gehalte.

Trouwkaarten trend #4: Botanic greenery

Een trend die al verschillende jaren mee gaat, maar ook zéker nog niet ‘over’ is. Sterker nog, we gaan ‘m weer steeds vaker terugzien. Niet meer zo klassiek als we ‘m kennen, maar juist in allerlei varianten. And we love it! Deze stijl blijft populair omdat hij eenvoudig is door te trekken op de dag zelf. Want zeg nou zelf: een bruiloft waarbij het thema is doorgetrokken van kaart en aankleding, tot aan de bedankjes > daar krijgen wij geen genoeg van. Dit is zeer realistisch en haalbaar bij een botanische vibe. Veel locaties hebben van nature namelijk al alles in deze stijl.

Trouwkaarten trend #5: Color blocking

We zien steeds meer bruiden die het aandurven: een trouwkaart met twee harde ‘steunkleuren’. En wij snappen dat wel… wij zijn gek op kleur en krijgen geen genoeg van deze collectie. Vaak gaat het gepaard met speelse typografie en zijn er juist minder ‘kleine tierelantijntjes’ op te vinden. Het is vooral heel bold allemaal! Het past perfect bij een bruiloft waar de dresscode ‘colorful chic’ is! Durven jullie het aan?

Trouwkaarten trend #6: Luxurious vibes

Een trouwkaart bestaande uit verschillende kaarten, met een bijpassende sluitsticker of een enveloppen inlay is momenteel eerder regelmaat dan uitzondering. We zien de uitnodiging écht als visitekaartje voor de dag die komen gaat. En dat mag luxe uitstralen. Je kan dit natuurlijk zo groots en uitgebreid aanpakken als jullie zelf willen. Luxe zit ‘m niet alleen in de grootte of vorm van een kaart, maar ook in de uitstraling. En daarmee luit deze perfect aan bij trend nummer 1. Waarin we klasse willen uitstralen.

Trouwkaarten volgens de laatste trends maken

Zoals al eerder aangegeven kan je elke trend kaart helemaal aanpassen naar eigen wens. De collectie die wij klaarzetten bestaat vooral uit kaarten om jullie te inspireren. Het is vervolgens aan het bruidspaar om het helemaal eigen te maken. Voeg een illustratie toe die voor jullie veel betekent bijvoorbeeld of pas het lettertype aan naar iets wat bij jullie past. Het gemakkelijkst is te kiezen voor een kaart die het dichtst in de buurt komt van wat jullie voor ogen hadden.

Creëer vandaag nog jullie droom trouwkaarten! Start met ontwerpen en geef een persoonlijke touch aan jullie grote dag. Begin nu met trouwkaart ontwerpen.