Wat super bijzonder: jouw zoon of dochter doet zijn of haar eerste heilige communie. Iets wat je natuurlijk niet zomaar aan je voorbij wilt laten gaan. Vaak wordt het aansluitend gevierd met een groot feest en daar hoort traditiegetrouw ook een bijpassende uitnodiging bij. Maar wat moet je allemaal kwijt op deze uitnodiging? Wij zochten het voor je uit

Communie uitnodiging maken

Bij het versturen van een uitnodiging houden wij altijd één gouden regel in ons achterhoofd: de ontvanger mag geen vragen meer hebben. Gasten weten waar ze moeten zijn en hoe laat. Ze weten simpelweg wat er gedurende dag van hen verwacht wordt. En daar helpen we je graag een handje bij.

Onze favoriete uitnodigingen communie

Wat zet je op communie uitnodiging:

De eerste communie van jouw zoon of dochter vier je niet dagelijks, dus we kunnen ons voorstellen dat je niet op de hoogte bent van alle do’s en dont’s. Lees er hier dus alles over:

1. De datum
Het klinkt misschien logisch, maar je bent niet de eerste die juist zo’n belangrijk detail vergeet. Soms staat hij al groots op de voorkant, maar zet ‘m ook altijd nog even op de achterzijde. Dan kan daar in ieder geval geen misverstand over ontstaan.

2. Tijd
Ben hierin duidelijk, vooral voor de viering van de eerste communie. Vaak is de dienst openbaar, je kan ervoor kiezen je gasten ervoor uit te nodigen. Nogmaals: geef duidelijk aan wat je van ze verwacht. Een voorbeeldtekst kan zijn:
Op 20 mei doe ik mijn eerste communie. De dienst start om 10.30u in de Gerarduskerk in Gemert. De dienst is openbaar. Voel je niet verplicht, maar wees welkom. Waar we je sowieso graag ontvangen is op het aansluitende communiefeest bij mij thuis (adres xxxx).

3. Locatie(s)
Dat brengt ons gelijk bij het volgende gegeven: de locatie. Zet ter aanvulling ook altijd even het adres daarachter. Dat scheelt de gasten weer speurwerk. Indien nodig kan je er ook nog bij vertellen waar ze de auto kunnen parkeren. Gaat het om twee locaties? Zorg dan dat je dit duidelijk aangeeft op de uitnodiging.

4. Afzender
Want ja, wie stuurt de uitnodiging eigenlijk? Soms staat er wel een naam of foto op de voorzijde, maar ook hierbij zien wij wel eens varianten voorbij komen waar dit compleet wordt vergeten. Groet dus netjes met de naam van de persoon in kwestie.

5. Cadeautip
En dit voelt soms wat ongemakkelijk, maar niets is minder waar. Gasten vinden het vaak fijn om te weten wat ze moeten geven. En nogmaals: het kan maar duidelijk zijn wat er van ze verwacht wordt. Link dus naar een cadeaulijstje of plaats een bijpassend enveloppen icoontje op de uitnodiging.

6. Maak het persoonlijk
Ook niet onbelangrijk: vergeet zeker niet de uitnodiging een persoonlijke touch te geven. Maak ‘m in de stijl van de favoriete kleur van jouw zoon of dochter, voeg voetballetjes toe of maak een leuke foto van je kind en plaats deze in de kaart. Wist je dat het bij Made for Moments mogelijk is om alle kaarten helemaal zelf te bewerken in de editor? Open de kaart die het meeste in de buurt komt van een design wat jullie mooi vinden en ga aan de slag met achtergrondkleuren en structuren, lettertypes, cliparts en andere leuke versieringen. Maak het helemaal eigen.

7. Bedankkaarten
And last but not least: vergeet de bedankkaarten niet te bestellen. Vaak worden deze namelijk al van te voren gemaakt en gedrukt. Zodat je alle gasten na afloop gelijk een mooie bedankkaart kan meegeven. Maar wist je dat steeds meer ouders er tegenwoordig voor kiezen om gasten te bedanken in de vorm van een cadeautje? Naast de kaart wordt er een mooie cadeautafel klaargemaakt. Hierin staan allerlei leuke hebbedingetjes beplakt met stickers in stijl van de uitnodiging.
 

Bekijk hier de allermooiste communie uitnodigingen.

Communie bedankjes ideeën

Hierboven hebben we al kort even besproken wat je allemaal op een uitnodiging kan vermelden en waarom. Maar wist je dat je het thema van de uitnodiging ook helemaal kan doortrekken op de dag zelf?

Stickers
Zo kan je in stijl van de uitnodiging bijvoorbeeld complete stickervellen bestellen. Deze stickers kan je plakken op bijvoorbeeld bedankjes, maar ook op lekkernijen gedurende dag.

Welkomstbord
En niet te vergeten: heet gasten welkom met een welkomstbord in stijl van de uitnodiging. Deze maak je helemaal en super eenvoudig zelf met de online bewerktool.

Tafelaankleding
Wat dacht je van tafelaankleding in de vorm van placemats. Super leuk om de tafel mee te dekken, of als kleurplaat neer te leggen voor alle kindjes.

Flesetiketten
Naast stickervellen met ronde stickers, kan je ook voor fles en flesetiketten bij ons terecht. Want hoe classy is dat?

Onze favoriete communie bedankjes

Bekijk hier alle leuke communie bedankjes en communie bedankkaarten in stijl van de uitnodiging.

communie uitnodiging makenUitnodiging communie maken