Afgelopen zomer bezocht Loes niet alleen een beurs in Parijs, maar liet zij zich door verschillende trendwatchers inspireren voor de trends van het jaar 2024. Met als aftrap natuurlijk: kerstmis 2023. Wil jij kerst in stijl vieren of de blits maken met een trendy kerstkaart? Ga dan voor één van deze 5 kersttrends:

1. Persoonlijk
Iets wat niet snel uit de mode raakt is een persoonlijke kerstkaart. Bij Made for Moments vinden we dat onwijs belangrijk: het geven van je personal touch aan je kerstkaart. Want of je nou gaat voor een fotokaart of voor een hippe kaart zonder eigen foto; bij Made for Moments geef je er in de editor altijd je persoonlijke touch aan. Door het toevoegen van je eigen tekst bijvoorbeeld, het plaatsen van extra versieringen of door helemaal je eigen kerstkaart te ontwerpen.

2. Maak je eigen adventskalender
Naast een eigen kerstkaart kan je bij Made for Moments sinds vorig jaar ook je eigen adventskalender maken. Omg, echt? Ja echt! Voeg eigen foto’s toe, plaats je eigen tekst of ontwerp hem he-le-maal zelf! De adventskalender heeft 26 vakjes gevuld met overheerlijke Tiny Tony Chocolonely (Mini chocolaatjes in verschillende smaken). Een super leuk en persoonlijk schoencadeautje.

3. Kerstkaart over de top | in origine vorm en met folie
Steeds meer klanten kiezen voor een kaart met luxe afwerking. Denk hierbij aan een kaart in originele vorm of met foliedruk. Daarnaast zien we een verschuiving plaatsvinden naar kerstkaarten die als een kersthanger dienen in de kerstboom. Een hele leuke verschuiving als je het ons vraagt. Een kerstbal vorm inclusief boorgaatje en touwtje kan dus niet mee ontbreken in de collectie van Made for Moments. Maar ook leuke vormen als een kerstglobe of kersttrui vind je volop in de collectie. Ben je niet zo van de originele vormen maar wil je wel iets unieks? Ga dan voor een kerstkaart met folie afwerken. Super kerst-e-lijk en het geeft een luxe uitstraling aan je kerstkaart. Het staat bijvoorbeeld heel mooi over een foto heen, doordat de folie voelbaar is (bijna 3d), blijft hij goed leesbaar over foto’s of afbeeldingen heen.

4. Colourblocking
Een trend die we op heel veel verschillende plaatsen terug zien. In kleding, in huizen en nu ook steeds meer in kaartenland. Kaarten met heel veel kleuren in te gekke en vrolijke kleurencombinaties. Oranje met roze, lila, knalrood en groen. Een trend die je vooral ziet ín de kerstboom maar nu ook tussen de kerstkaarten steeds vaker spot. Het is echt even he-le-maal iets anders. Verre van traditioneel. Maar onwijs gewaagd en opvallend. Vorig jaar konden we al een beetje van deze trend proeven, maar dit jaar kan je er echt niet meer omheen. En als je het ons vraagt, kan het niet kleurrijk genoeg!

5. Beige
Als tegenhanger van deze bonte kleuren staat een echte nieuwkomer: alle kleuren beige. Back to basic, minimalistisch en klassiek, Less is more! Allemaal thema’s die slaan op de beige kleurtrend. De beige kleuren combineren we vaak met zwart of foliekleuren, zodat het echt een eyecatcer wordt en opvalt tussen de meer kerstige kaarten. De beige kleuren zijn geïnspireerd op de natuur en de verschillende landschappen.

Bekijk hier alle kerstkaarten in de verschillende trendstijlen.