Afgelopen zomer bezocht Loes niet alleen een beurs in Parijs, maar liet zij zich door verschillende trendwatchers inspireren voor de trends van het jaar 2023. Met als aftrap natuurlijk: kerstmis 2022. Wil jij kerst in stijl vieren of de blits maken met een trendy kerstkaart? Ga dan voor één van deze 5 kersttrends:

1. Originele vorm
De trend van dit jaar: een kerstkaart in originele vorm. Onze favoriet? De kerstkaart die je kan ophangen als kerstbal. Voor de ontvanger een leuk cadeautje in de brievenbus én in plaats van een plek op de schouw tussen alle andere kerstkaarten, is de kans groot dat jullie kerstkaart in de kerstboom beland bij vrienden en familie. Veel van onze originele vorm kerstkaarten hebben dan ook een boorgaatje waar je gemakkelijk een touwtje of lintje doorheen kan trekken. Maar ook vormen zonder boorgaatje vinden we fantastisch. Het valt lekker op tussen alle andere kaarten, zo kan je naast een kerstbal ook kiezen voor de vorm van een kerstman, hartje, snow flow, kerstsok of kerstboom.

2. Felle kleuren
In heel kaartenland zien we deze kerstkaarten trend terug: kleur is weer terug van weggeweest. En het liefst zo fris en vrolijk mogelijk. Maar ook in de boom zien we dit jaar dat kleur terug is van weggeweest. Hoe bonter hoe gekker! We lieten onze fantasie dan ook de vrije loop en ontwierpen veel bonte en vrolijke kerstkaarten. De kleuren rood, roze en lila gecombineerd met wat minder hardere kleuren als beige en mosgroen waren uitgangspunt van de nieuwe collectie dit jaar.

3. Vrolijk, speels en ruimte voor persoonlijkheid
Zoals bij trend 2 al even werd aangestipt: we hebben behoefte aan vrolijke kerstkaarten. We hebben twee jaar kerst niet gevierd zoals we dat het liefst deden en hopen toch echt dat dat dit jaar anders is. Die positieve mindset zien we terug in de kersttrends. Er is meer dan ooit plek voor humor, leuke illustraties en vrolijke kleuren. Ook kiezen we steeds vaker voor een kerstkaart met een persoonlijke touch. We maakten daarom verschillende kerstkaarten waar je je eigen leuke foto in kwijt kan. Het enige wat je hoeft te doen is de voorbeeldfoto te vervagen door die van jezelf.

4. De adventskalender: terug van weggeweest
Hoe tof is dat? Een persoonlijke adventskalender, met je eigen foto of tekst. Ja, dat is nu mogelijk! Net zoals een kerstkaart, bewerk je de kalender gemakkelijk in de editor. Voeg een eigen foto (of meerdere foto’s) toe en schrijf een persoonlijke boodschap. Tevens een super leuke Sinterklaastip: origineel, persoonlijk én lekker tegelijkertijd. De adventskalender is gevuld met 24 overheerlijke Tiny Tony Chocolonely mini's. Leg ‘m dus niet bij de open haard ;-)

5. Kerstkaart met bijpassende sluitsticker
Ja, daar kunnen we echt niet meer omheen: maak van jullie kerstkaart echt een cadeautje in de brievenbus! Kies niet alleen een mooie bijpassende kleur bij jullie kerstkaart maar maak ‘m af met een bijpassende sluitsticker. We zien de sluitsticker steeds meer terugkomen op de envelop en wij begrijpen dat wel. Super stijlvol en je wordt meteen vrolijk van de post in de brievenbus.

Bekijk hier alle kerstkaarten in de verschillende trendstijlen.