Made for Moments > Kaartenwebshop Made for Moments brengt volledig duurzame geboortekaartjes lijn op de markt.

Kaartenwebshop Made for Moments brengt volledig duurzame geboortekaartjes lijn op de markt.

 
 

‘s-Hertogenbosch - Donderdag 23 april 2020 lanceerde Made for Moments een compleet duurzame geboortekaartjes collectie. De kaartenwebshop gaat hierin ver én is, op grote schaal, zelfs de allereerste.

De behoefte om maatschappelijk verantwoord te ondernemen werd ook bij het team van Made for Moments steeds groter. Alles om ons heen verandert en met geboortekaartjes kan én wil je niet achterblijven. Binnen het bestaande productieproces waren de nodige maatregelen al genomen, maar met deze duurzame collectie gaat Made for Moments nog net een stapje verder.

Wat is er dan zo anders aan deze lijn?
Dit ‘stapje verder’ zit hem in de volgende onderdelen: de verpakking en verzending, de papierkeuze en de designs. Binnen deze drie componenten zijn er, ten opzichte van het bestaande productieproces, optimalisaties doorgevoerd om dit proces extra duurzaam te mogen noemen.

Zo is er maar een minimum aantal formaten beschikbaar (bijvoorbeeld formaat 10 x 15 cm, enkel of gevouwen), omdat deze de meest gunstige velindeling heeft. Hierdoor is er minder afval. De minimale oplage is 20 stuks en de kaartjes worden verzonden in dozen welke recyclebaar zijn én voor minstens 70% bestaan uit gerecycled papier. Wanneer je voor deze duurzame collectie kiest is er tevens maar één papiersoort beschikbaar, namelijk: recycled Fedrigoni (papiersoort woodstock). De bijpassende envelop is met 100% groene energie gemaakt van landbouwafval (bladeren en stengels).

Tot slot zijn er compleet nieuwe, bijpassende designs ontworpen voor deze duurzame kaartjes. De designs zijn subtiel en geraffineerd. Er wordt zo min mogelijk (afbreekbare) inkt toegepast. De designs zijn geïnspireerd op elementen uit de natuur. Denk hierbij aan bladeren, bloemen en dieren.

Naast dat de lijn volledig duurzaam is, is het weer een collectie zoals we die van Made for Moments gewend zijn: een collectie met een verhaal, stijlvol en tot in de details afgewerkt.

Bekijk de collectie hier. Wil je graag meer lezen over Made for Moments en duurzaamheid? Bekijk dan de duurzaam ondernemenpagina.

Collectie duurzame geboortekaartjes  Meer informatie duurzaam ondernemen


Bron: madeformoments.nl

Bij publicatie van dit persbericht of het gebruik van de rechtenvrije foto's Made for Moments vermelden en linken naar Made for Moments - duurzame geboortekaartjes

Download de beelden hier.

Made for Moments

Made for Moments maakt met kaarten en lifestyle-items jouw moment zo speciaal mogelijk. Trouwen, een kind krijgen, afstuderen of een afscheid: het zijn momenten die het leven vormen. Made for Moments biedt met haar producten de mogelijkheid om deze momenten nog meer betekenis te geven. Made for Moments [voorheen HipDesign] is al ruim 17 jaar een begrip als het gaat om kaarten met exclusieve designs voor alle life events.