Op basis van de meestgekozen namen van afgelopen jaar en de hoogste nieuwe binnenkomers, maakt Made for Moments elk jaar een lijstje met een voorspelling. Wat worden de populairste babynamen voor 2023? Je leest het hier. Ga voor nog meer inspiratie naar: jongensnamen of meisjesnamen.

Babynamen voor jongens 2023

We verwachten tussen de baby namen voor jongens een paar opvallende nieuwkomers. Zo stijgt Hugo al jaren, dus wij voorspellen zeker een plek in de top 10 voor deze tijdloze jongensnaam. Ook Moos en Abel waren afgelopen jaar al dermate populair, dat zij het in 2023 écht gaan maken. Lees hieronder welke jongensnamen volgens ons de 10 populairste worden in 2023: 

4. Lucas
5. Daan
6. Noah
7. Moos
8. Abel
9. Hugo
10. Sem

Babynamen voor meisjes 2023

Ja, jullie zien het goed: wij voorspellen dat Olivia niet langer meer in de top 10 van babynamen voor meisjes gaat voorkomen in 2023. De altijd populaire naam Sophie stond al niet meer in de top 10 van 2022, dus ook in 2023 verwachten wij geen plek voor deze tijdloze meisjesnaam. June en Ella zijn hoge nieuwe binnenkomers. Leuk weetje: June wordt in Nederland op twee verschillende manieren uitgesproken, namelijk als: 'Juune' of als 'Djoen', op zijn Engels.

4.  Nora
5. Julia
6. Emma
7. Mila
8. Evi
9. June
10. Ella

Genderneutrale namen

Wist je dat populaire jongensnamen als Sem, Sam, Mees en Guus steeds vaker ook voor een meisje worden gekozen? Waar er een aantal jaren geleden nog +je werd toegevoegd aan jongensnamen voor een meisje, zien we dat nu nog maar amper terug. 

4. Mees
5. Sem
6. Charlie
7. Puck
8. Bo
9. Bowie
10. Guus  

Geboortekaartjes

Ben je eruit over de babynaam of twijfel je nog? Schrijf de naam dan eens uit op een geboortekaartje. Krijg op die manier een beter gevoel bij de volledige naam van jullie baby. In onze online editor kun je gelijk de gekozen babynaam invullen en kijken hoe het staat! Maak het geboortekaartje voor je baby.

banner geboortekaartjes