Met geboortekaartjes bewaren bedoelen we eigenlijk twee dingen, namelijk: het geboortekaartje van jullie kleintje, maar ook alle ontvangen wenskaarten van familie en vrienden. Het is natuurlijk super leuk om het geboortekaartje van je baby op een bijzondere manier te bewaren. Daarnaast wil je ook graag de ontvangen wenskaarten niet zomaar weggooien. Het is voor jouw kindje leuk om na een aantal jaren terug te zien en te lezen door wie hij/zij allemaal gefeliciteerd is met de geboorte. Lees verder en ontdek hoe je jouw geboortekaartjes kunt bewaren om de mooie woorden op een later moment opnieuw te lezen, terwijl de kaarten netjes blijven bewaard.

Ontvangen geboortekaartjes bewaren

Er zijn niet veel momenten meer waarop we elkaar wenskaarten sturen. Tegenwoordig feliciteren we elkaar bijna altijd via whatsapp of de socials. Toch is de geboorte van een kindje bij uitstek een moment waarop we een wenskaartje versturen. Het is natuurlijk super leuk om te zien dat vrienden en familie zoveel moeite doen om jullie te feliciteren met het mooie nieuws.

De wenskaarten wil je dan ook niet zomaar weggooien, maar je kan ze moeilijk de rest van je leven laten hangen in de woonkamer of op de schouw laten staan. Wij hebben daarom onze favoriete leuke ideeën voor het bewaren van je ontvangen geboortekaartjes op een rijtje gezet.

Benieuwd naar alle leuke hebbedingetjes rondom het geboortekaartjes? Bekijk onze collectie met (kraam)cadeaus: kraamcadeaus met naam.

Onze favoriete bewaaritems geboortekaartjes:

Ideeën geboortekaartjes bewaren

1. Bewaarbundel geboortekaartjes

Speciaal voor het bewaren van de ontvangen wenskaarten: de bewaarbundel. Het enige wat je hoeft te doen is twee perforatiegaatjes te schieten in de kaarten. Je stopt ze zo eenvoudig in de bundel. Leuk weetje: je kan de bewaarbundel helemaal zelf bewerken. Vind je het leuk om de voorkant van het kaartje te gebruiken bijvoorbeeld? Je maakt dit eenvoudig na in de editor. Je kan ook een variant maken die bijvoorbeeld mooi staat in de babykamer.

2. Memoryboxen

De memoryboxen zijn ook een super leuke plek om de wenskaarten te bewaren. Naast de wenskaarten kan je hier allerlei leuke hebbedingetjes in bewaren. Zoals het bandje uit het ziekenhuis, de eerste krul of het babypakje.

3. Foto album
Wil je liever niet te veel prullaria bewaren rondom de geboorte van jullie kindje? Ben jij van het opruimen of heb je simpelweg de plek er niet voor? Dan kan je de kaarten ook in het fotoalbum stoppen. Dit kan in een showhoesje, of nóg efficiënter: maak een foto van alle kaarten en plaats een foto van de wenskaarten in het fotoalbum.

4. Zelf als boek inbinden

Dit is een echte DIY: perforeer in alle wenskaarten één of twee gaatjes, koop een mooi (linnen) lint en bind alle kaarten samen.

5. Slinger van maken en bewaren

Wat vaak al gebeurt gedurende de kraamperiode is dat men een lijn door de woonkamer hangt en daaraan alle wenskaartjes hangt. Dit wordt vaak bevestigd met een wasknijper. Maar wist je dat je de wenskaarten ook als slinger kan bewaren? Perforeer in alle wenskaarten twee gaatjes en rijg er een lint of touw doorheen.

Geboortekaartje bewaren

Naast alle geboortekaartjes / wenskaarten is het natuurlijk ook leuk om het geboortekaartje van jullie kleintje een speciaal plekje in huis te geven. Het geboortekaartje bewaren kan op verschillende manieren. Wij hebben onze favoriete (en de meest mooie) manieren onder elkaar gezet:

6. Geboortekaartje inlijsten

Heel cliché misschien, maar deze variant kan je op verschillende manieren invullen. Wat wij de mooiste variant vinden? Ga voor een transparant / glazen lijstje. Kies een lijstje dat een stukje groter is dan het formaat van het geboortekaartje. Zo onstaat er wat ruimte rondom het kaartje. Met deze variant kan je namelijk ook eenvoudig nog de achterkant bekijken.

7. Geboorte poster van ontwerp maken

Maar wist je dat je ook heel eenvoudig het geboortekaartje in het groot kan uitvergroten? Bij het bestellen van het geboortekaartje komt deze variant al even voorbij. Maar heb je deze over het hoofd gezien en wil je deze alsnog bestellen? Dan kan je ook terug gaan naar je ‘eigen collectie’ en zodra je het kaartje aanklikt, komt daaronder ook de poster variant te staan van het kaartje. Heel leuk om in te lijsten en een plekje te geven op de babykamer.

8. Geboortekaartjes ophangen als tegeltje
Geboortekaartjes ophangen? Super leuke manier om geboortekaartje te bewaren! Niet alleen leuk om zelf aan te schaffen, maar ook om cadeau te geven. Het heeft namelijk echt iets nostalgisch: het geboortekaartje op een tegel. Je hoeft hierbij niet perse 1 op 1 het kaartje over te nemen, maar je kan ook met verschillende elementen aan de slag. Zoals het gewicht, tijd en datum bijvoorbeeld.

9. Acryl geboorteposter

Super hip: het geboortekaartje als geboorteposter van acryl. Een echte eyecatcher op de babykamer van jullie kruimel.

10. Bewaren in het plakboek

En last but not least, misschien overbodig: maar het is heel leuk dat wanneer je een geboortekaartje extra besteld. Deze kan je namelijk in het fotoalbum van jullie kleintje plakken. Bewaar hiervoor ook een complete bladzijde voor in het fotoalbum. Bewaar dus bij het (online) maken van het foto album een blanco bladzijde hiervoor.

Bekijk hier alle leuke cadeaus rondom het geboortekaartje van het kind: kraamcadeaus met naam.