Rechtstreeks overgewaaid uit Amerika: de genderreveal party. En daar moeten we soms nog een beetje aan wennen. Maar net als de babyshower is dit een nieuw evenement wat volgens ons echt niet meer kan ontbreken tijdens je zwangerschap. Natuurlijk ben je zelf helemaal vrij om in te vullen of en hoe je de gender reveal party organiseert. Ontdek hieronder de gender reveal feest ideeën: van creatieve manier om geslacht van je baby te onthullen tot thematische decoraties. Wil je weten wat je cadeau geeft bij een gender reveal party? Ontdek hier de gender reveal cadeau collectie.

Gender reveal party

Gender reveal party kan je zo groots en gek maken als je zelf wilt. Omdat het steeds ‘normaler’ wordt in Nederland en je online de meest originele varianten voorbij ziet komen, hebben wij wat handige tips onder elkaar gezet. Zo bespreken we gender reveal feest ideeën, reveal ideeën en geven we wat cadeautips. Want wat geef je een stel wat de gender revealt?

Benieuwd naar alle leuke items rondom een gender reveal? Bekijk onze collectie genderreveal feest decoratie of maak hier je gender reveal uitnodigingen.

Gender reveal feest ideeën

Zoals hierboven al kort aangegeven, ben je natuurlijk helemaal vrij om de gender reveal party in te vullen op een manier die bij jullie past. Sommige pakken het groots aan en anderen vinden alleen een momentje met familie net zo waardevol. Maar hoe pak je nou zo’n feestje aan? Of wat zijn leuke, ‘normale’ of juist originele gender reveal ideeën om te doen, of aan te kleden? Hieronder wat ideetjes:

- Verstuur een mooie uitnodiging
Vind jij het leuk om de genderreveal party groots en origineel aan te pakken? Verstuur dan zeker een mooie bijpassende gender reveal uitnodiging. Laat je inspireren door onze collectie.
- Gasten: dresscode roze of blauw
Zet bij de uitnodiging gelijk een dresscode. Vraag iedereen die denkt dat het een jongetje wordt iets blauws aan te doen, en alle gasten die een meisje verwachten mogen iets roze dragen.
- Invullijstjes
Niet alleen leuk bij een babyshower, maar ook bij een gender reveal: invullijstjes. Hier mogen alle gasten invullen wat ze denken dat het wordt.
- Invulbord / gender reveal welkomstbord
Wil je liever iets origineels? Laat alle gasten op een welkomstbord hun gedachte opschrijven. Zo kan je gelijk de balans opmaken en kunnen gasten het ook van elkaar zien. Gelijk een leuk gespreksonderwerp. Je vindt de gender reveal welkomstborden tussen de collectie uitnodigingen.
- Tiktok video: ‘Ik ben jouw opa en ik denk dat het een x wordt’
Neem tijdes de gender reveal een video op, dit is gegarandeerd een hit op TikTok. Film de gasten van te voren, laat ze hun naam en ‘titel’ zeggen en vervolgens de gender gokken. Dus: “hoi ik ben Yassine, oom van de kleine en ik denk dat het een meisje wordt”. 

Onze favoriete gender reveal items

Reveal ideeën

Dan is het moment daar: jullie gaan onthullen of je een meisje of jongetje verwacht. Natuurlijk wil je dat op een leuke originele manier doen. Wij lieten ons inspireren door de populairste gender reveal video’s op TikTok en nemen jullie graag mee:

- Gender reveal taart en cupcakes
Deze kennen we natuurlijk allemaal, maar blijft wel onze favoriet. Je wilt je gasten immers ook wat lekkers aanbieden, dus dan maar gelijk met een gender reveal taart of cupcake met roze of blauwe binnenkant. De trend van dit moment: snijd de taart niet aan met een mes, maar duw beide een omgekeerd (wijn)glas in de taart en bekijk tegelijk de kleur van de binnenzijde.
- Confettikanon
Wel eentje voor als het lekker weer is, want je wilt de confetti natuurlijk liever niet in huis. Je kan deze eenvoudig online bestellen of halen in de plaatselijke feestwinkel. Uitdaging hierbij is wel dat je het zelf natuurlijk niet kan doen (mocht je het zelf nog niet willen weten). Laat de verloskundige het geslacht op een briefje schrijven en geef dit aan een vriend of vriendin. Laat hen de kanon voor je halen.
- Rook / poeder kanon
Dit kan je op een zelfde manier aanpakken als het confettikanon hierboven. Voordeel van dit rookkanon is dat je geen troep hebt in je tuin of woonkamer. Let wel op in welke richting je het kanon afsteekt. We zien de meest hilarische varianten voorbij komen, waarbij broertjes, zusjes of partners compleet in blauw of roze worden gevuurd.
- In een ballon prikken
Het leuke hiervan is dat je de ballon in een mooie stijl of kleur kan bestellen. Je kan ervoor kiezen een reguliere variant bij de Hema te (laten) halen bijvoorbeeld. Maar je kan ook bij de ballonnenshop in de buurt een mooie grote bestellen in de kleuren van het thema bijvoorbeeld. De grote ballon prik je samen kapot en daar komt roze of blauwe confetti uit.
- Balonnendoos
Om in de ballonnenvibes te blijven: stop roze of blauwe heliumballonnen in een grote doos en maak de doos open op het moment van de genderreveal. De ruimte wordt gevuld met allemaal ballonnen in kleur van de gender.
- In spelletjes vorm
Wat we ook veel voorbij zien komen is een gender reveal in spelletjesvorm. Bijvoorbeeld een boter-kaas-en-eieren spel waarbij de kruisjes ‘it’s a boy’ plaatjes zijn en de rondjes in het teken staan van ‘it’s a girl’. Van een van de twee is aan het einde een extra button over. Bij het einde van het spel, onthul je dan als het ware het geslacht.
- Piñata vibes
Wat we ook veel voorbij zien komen zijn items die ‘kapot’ worden gemaakt, waarbij de binnenkant gevuld is met roze of blauwe snippers. Net zoals je een piraat bijvoorbeeld kapot slaat. Je kan deze variant heel persoonlijk maken. Vul een item wat voor jullie veel betekent met roze of blauwe snippers en maak deze open of kapot op het moment dat je het wilt gaan onthullen bij vrienden en familie. Denk bijvoorbeeld aan een doos met tekst erop, een teddybeer of je gaat aan de slag met het invriezen van objecten.
- Tegen een voetbal aanschoppen
Favoriet bij mannen: de voetbal genderreveal. Je hebt online speciale voetballen die je kapot kan trappen. Het moment dat jij tegen de voetbal aan schopt, komt er roze of blauwe poeder uit.
 

Gender reveal cadeau ideeën

Ben jij uitgenodigd voor een gender reveal en weet je niet wat je moet geven? Wij hebben wat ideeën voor je uitgeschreven. Omdat je waarschijnlijk ook nog op een babyshower wordt uitgenodigd en ook nog iets wilt geven tijdens de kraamvisite, zijn het met name gezamenlijke cadeaus of praktische (budget) cadeaus:

- Luiertaart
Deze kan je laten maken, maar ook heel eenvoudig zelf in elkaar zetten. Google, TikTok of Pinterest er op los en je komt een heleboel varianten tegen. Dit kan je zo duur maken als je zelf wilt.
- Blauw en roze pakketje zelf maken
Geldt ook voor dit pakket. Maak een roze en blauw pakket, en neem beide mee naar de gender reveal. Zorg dus dat er items in zitten die je zelf nog kan terugbrengen bijvoorbeeld, of die je zelf kan gebruiken. Je kan het vullen met roze of blauwe snoepjes, drankjes, maar ook babyslofjes bijvoorbeeld. Maak het af met roze en blauwe confetti.
- Massagebon
Daar maak je namelijk alle zwangeren vrouwen heel blij mee. Good to know: als je zwanger bent mag je niet meer overal een massage uit laten voeren. Er zijn speciale zwangerschapsmassages.
- Voorleesboekje
Niet (altijd) gender gebonden en iets wat je altijd wel kan gebruiken. Leuk om neer te zetten op de babykamer bijvoorbeeld.
- Genderneutrale babykleertjes
Ja en dit blijft natuurlijk leuk om te doen: babyshoppen. Onze tip: doe dit alleen als je de stijl kent van de mama… Het is zonde als het pakje vervolgens nooit meer gedragen wordt.
- Hema tegoedbon
Favo winkel van heel veel paren(s) to be: de Hema… Geef een tegoedbon van de Hema zodat ze deze zelf kunnen besteden.
- Cadeautje voor parent(s) to be
Leuk omdat ze nu nog alle vrijheid hebben, is een leuke belevenis die ze kunnen doen gedurende de zwangerschap. Denk aan een lunchbon van het favoriete tentje of een bioscoopbon bijvoorbeeld.
 

Benieuwd naar alle leuke items rondom een gender reveal? Bekijk onze collectie genderreveal feest decoratie of maak hier je gender reveal uitnodigingen.