Jullie gaan trouwen! Wat super bijzonder, van harte samen! Een van de eerste dingen die je als bruidspaar vaak regelt, is het vragen van de getuigen. En dat wil je natuurlijk op een super bijzondere en originele manier doen. Het is vaak een hele eer om gevraagd te worden door een bruidspaar. Dus we kunnen ons voorstellen dat je dit op een speciale en unieke manier wilt aanpakken. Maar hoe? Wij verzamelden 10 creatieve en grappige ideeën om je getuige te vragen.

Wie vraag je als getuige

Wisten jullie dat o.a. de getuigen ervoor zorgen dat jullie huwelijk rechtsgeldig is? Het is daarom echt een belangrijke taak. Je kiest minimaal twee getuigen en maximaal vier. Leuk weetje: dit hoeft niet evenredig verdeeld te zijn. Dat betekend dat één van de twee dus zelfs vier getuigen mag aanwijzen en de partner geen. In de praktijk gebeurt dit meestal niet, maar het mag / kan dus wel. Je bent zelf helemaal vrij in wie je vraagt als getuige. Vaak is het iemand die dicht bij je staat en veel voor je betekent. Dat kan een broer, zus, moeder, vader, vriend of vriendin maar ook een oom of tante zijn bijvoorbeeld.

Onze favorieten

Hoe getuige vragen

Ook hoe je iemand als getuige vraagt, is helemaal aan jou. Zo kan je iemand ‘gewoon’ op de man af vragen of hij/zij je getuige wil zijn. Dit kan uiteraard via een aapje of belletje, of je neemt de personen in kwestie bijvoorbeeld mee uit eten. Maar omdat het vaak heel bijzonder is om gevraagd te worden als getuige, zien we tegenwoorden dat het bruidspaar (to be) de vraag vaak op een originele manier stelt. Bijvoorbeeld middels een leuk cadeautje. Op zoek naar originele manieren om getuigen te vragen? Check hieronder onze top 10:

Cadeau getuige vragen top 10

Voor de allerleukste en meest originele cadeautjes om getuige te vragen, ben je bij Made for Moments op het juiste adres. Maar ook andere leuke ideeën vind je in dit rijtje. Het leuke van deze cadeau getuige vragen is dat je ze volledig kan personaliseren. Dat maakt het nog eens extra bijzonder.

1. Wijnetiket

Klinkt misschien als een ‘standaard’ of voor de hand liggend cadeautje, maar niets is zeker waar! Je geeft namelijk niet ‘zomaar’ een wijntje, nee op het etiket staat een hele belangrijke vraag. Je kan het dus letterlijk vragen, wanneer je de flest geeft. Maar je kan het ook als een soort ‘surprise’ geven, en dat de persoon in kwestie het wijnetiket zelf gaan oplezen.

2. Mok

Een cadeau wat voor lange tijd mee gaat én waarvan je er nooit genoeg kan hebben: een mok! Wist je dat je de mok volledig kan personaliseren? Voeg bijvoorbeeld een leuke tekst toe, die past bij jullie als stel. Bijvoorbeeld:

  • We can’t way I DO without you
  • Bride squad
  • Team groom
  • He popped the question now its my turn
  • Drink up dress up
3. Puzzel

Bestel online een puzzel, waar je de vraag: ‘Wil je mijn getuige zijn’ op laat drukken. Laat de getuige de puzzel in jullie bij zijn, in elkaar zetten om de spanning op te bouwen.

4. Kaart

Tegenwoordig heb je de allerleukste kaartjes, om iemand als getuige te vragen. Ook deze kan je op een super leuke manier personaliseren. Bijvoorbeeld al in het thema van jullie bruiloft… Hoe leuk?

5. Fotoboekje

Vind jij het leuk om écht uit te pakken? Maak dan een klein fotoboekje, met allerlei foto’s van jou en de getuige samen. Voeg als allerlaatste de vraag toe: wil je mijn getuige zijn. Een super dierbaar cadeautje als je het ons vraagt.

6. Tegel

Helemaal van nu: de tegel als interieur item. Ook voor het vragen van zo’n belangrijke vraag als deze een super origineel cadeautje. De gevraagde kan de tegel een mooi plekje geven in zijn/haar huis. Een mooi aandenken aan een bijzondere taak.

7. Wijnkist

Vind jij het zonde om het etiket van de wijnfles te ‘overplakken’, of vind jij een wijnkist gewoon een stukje chiquer? Ga dan voor de gepersonaliseerde wijnkist. Ook hier kan je je eigen foto’s, tekst en boodschap op kwijt.

8. Chocoladereep

Chocolade is altijd een goed idee als je het ons vraagt. Leuk om te krijgen, helemaal met een gepersonaliseerde wikkel én super speciale boodschap. De wikkel kan je volledig personaliseren met tekst, cliparts en kleuren. Wist je dat je naast de wikkel vervolgens ook nog de smaak zelf kan kiezen? Kies uit Tony Cholonely: melk, melk karamel zee zout, melk hazelnoot en puur.

9. Gegraveerde pen

Geef een pen (en leuk notitieboekje), zodat de getuige zijn of haar handtekening goed kan oefenen de komende tijd. In de pen kan je ook nog ’ns dé vraag laten graveren, waardoor de pen extra waardevol wordt!

10. Flessenhanger

And last but not least: een flessenhanger. Mocht de wijnkist of sticker niet jouw ding zijn, kan je ook gaan voor een flessenhanger met eigen tekst. Leuk om op tafel te zetten op het moment dat je de getuige wilt vragen.

Getuige vragen man

Heel specifiek ontvangen wij ook vraag de vraag wat te kopen voor getuige vragen man. We vinden het vaak toch lastiger om voor een man iets ‘leuks’ te kopen, dan voor een vrouw. Echter, alle bovenstaande items kan je heel goed ook gebruiken voor het vragen van een mannelijke getuige. Tussen de collectie staan zowel mannelijke als vrouwelijke designs. Maar uiteraard kan je ook de designs helemaal zelf aanpassen, zodat het volledig past bij jullie situatie.

Op zoek naar nog meer cadeaus? Bekijk alle huwelijkscadeaus voor je bruiloft.

Getuigen- en ceremoniemeester cadeau maken