Gaan jullie trouwen in 2024? Van harte gefeliciteerd, wat leuk dat jullie naar de grote dag kunnen gaan toewerken. Naast allerlei ‘standaard’ to do’s, zoals het regelen van de locatie, een fotograaf en een BABS kan je ook alvast aan de styling gaan denken van de bruiloft. Een van de leukste onderdelen als je het ons vraagt. Maar hoe pakken jullie dit aan? Alles in dezelfde stijl, of gewoon wat er op de locatie aanwezig is? Wij nemen je mee in dé styling trends voor 2024.

Bruiloft decoratie

Jullie bruiloft moet natuurlijk de perfecte bruiloft worden! En daar helpen we je graag een handje bij. Hieronder leggen we je met een aantal voorbeelden uit wat de trouw styling trends zijn voor trouwerijen in 2024. We zien over het algemeen terug in de trends dat we er blij van worden als het complete plaatje klopt. Dat het thema terug te zien is in de kleine details, van bedankjes tot tradities. Onze gouden tip: zoek een ceremoniemeester met oog voor detail. Dat gaat jullie ontzettend helpen. Zij helpt mee het overzicht te bewaken en denkt mee in het toevoegen van creatieve ideeën.

Meer daarover lezen? Check onze blog: trouwdrukwerk in een stijl. Geschreven door ceremoniemeesters Birre, Patricia en Ellen. 

Styling trends trouwen 2024

Deze blog is met name gericht op trouwdecoratie voor jullie bruiloft. We spotten onderstaande vijf trends en hopen dat dit wat handvatten biedt voor het toepassen van bruiloft decoratie op jullie trouwdag. Sommige items kan je eenvoudig shoppen bij Made for Moments, maar wist je ook van het bestaan: trouw decoratie huren? Ideaal als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een lang priklichtsnoer, mooie trouwstoelen of lampionnen bijvoorbeeld. Je hoeft deze dan niet zelf aan te schaffen, maar kan ze huren en vervolgens dus ook weer terugbrengen. Kortom: een blog vol trends en tips. Mocht je nog aanvullingen hebben, laat zeker een reactie achter. 

Ben je op zoek naar gepersonaliseerde decoratie voor jullie grote dag? Bekijk dan onze bruiloft decoratie collectie.

Trouwen en styling decoratie inspiratie

Trouw styling trend #1: Alles in dezelfde stijl

Hoewel dit voor sommige als vanzelfsprekend is, is het bij andere bruidjes compleet nieuw. We zien een duidelijk trend om alles rondom jullie bruiloft in dezelfde stijl door te trekken. Onze tip: maak een moodboard op Pinterest van een bruiloft vibe die jij graag wilt creëren. Laat dat het uitgangspunt zijn voor de keuzes die je maakt. Kies een trouwkaart in die stijl en vertaal de stijl van de trouwkaart door op al het drukwerk. Zoals een welkomstbord, de menukaarten, het gastenboek en de enveloppendoos bijvoorbeeld. Maak van de alle decoratie trouwen op jullie bruiloft iets super persoonlijks!

Trouw styling trend #2: Persoonlijk

En dit kan op heel veel verschillende manieren. Natuurlijk door, zoals hierboven, het drukwerk in jullie persoonlijke stijl / initialen te drukken, maar ook door het voor de gasten persoonlijk te maken. Gaan jullie dineren aan verschillende tafels incl. tafelschikking? Zorg dan voor een persoonlijke note achter op de tafelnummers, schrijf wat over de groep die aan tafel zit. Of leg bij de naamkaartjes een klein fotootje van de gast neer. Je kan er ook voor kiezen om alle gasten met een persoonlijk briefje te bedanken aan het einde van de bruiloft. Schrijf voor alle gasten iets op en leg dit klaar aan het einde van jullie bruiloft.

Trouw styling trend #3: Go big or go home

En dit klinkt meteen heel heftig, maar wat we eigenlijk willen zeggen, is: áls je het doet, doe het dan goed. Wil je graag lampionnen op je bruiloft? Ga dan voor veel en grote lampionnen. Wil jij met tule of satijnen lint de locatie aankleden? Ga dan voor grote stukken stof. Geloof ons: je kan beter all the way gaan, dan voor veilig. Sommige bruidsparen gaan nog een stapje verder, zo zien we steeds meer (bonte) kleuren op bruiloften en ook discoballen zijn bijna niet meer weg te denken. And we love it!

Trouw styling trend #4: Duurzaam

Wie denkt dat dit een complete tegenhanger is van al het hier bovengenoemde, heeft het mis. Duurzaamheid zit ‘m in kleine dingen, in het zelf maken van items en hergebruiken ervan bijvoorbeeld. Niet alleen in ons dagelijks leven, maar ook op trouwerijen zien we dat bruidsparen het steeds belangrijker vinden om duurzaamheid door te trekken. Dit zien we bijvoorbeeld ook terug in de keuze voor papiersoorten, steeds meer bruidsparen kiezen voor een duurzame papiersoort, zoals eco (gerycelde papiersoort met zichtbare vezels), valorise (papier met zichtbare vezels van tomatenplanten) en papiersoort tulpenbollen (duurzaam tulpenbollen papier met zichtbare vezels).

Trouw styling trend #5: Tradities

Zonder dat we het in de gaten hebben, staan veel bruiloften al bol van tradities. Denk maar eens aan het vrijgezellenfeest, de openingsdans en de speeches. Maar we zien dat er de laatste jaren steeds meer nadruk op komt te liggen en we er ook steeds meer introduceren. Denk bijvoorbeeld aan het momentje met de bruid en vriendinnen voorafgaand aan de bruiloft en het vereeuwigen van het bloemstuk. Er is steeds meer ruimte voor nieuwe tradities’ en de wat zwaardere varianten laten we steeds vaker aan ons voorbij gaan (het standaard aannemen van zijn achternaam of het vooraf slapen in het ouderlijk huis bijvoorbeeld).

Ben je op zoek naar gepersonaliseerde decoratie voor jullie grote dag? Bekijk dan onze bruiloft decoratie collectie.