Wij zochten het voor je uit! Het vormsel doe je namelijk niet dagelijks, dus we kunnen ons voorstellen dat het niet gelijk te binnen schiet van wat je allemaal kan/wil vermelden op de kaart. Misschien maak je de kaart wel helemaal zelf of doe je het samen met je ouders. Deze tips gaan jullie in elk geval zeker helpen bij het maken van de perfecte vormsel uitnodiging.

Tekst uitnodiging vormsel

Het vormsel is een sacrament binnen de Katholieke Kerk, waarbij een persoon wordt bevestigd door de Heilige Geest en zo volledig deelneemt aan de katholieke gemeenschap. Het vormsel wordt meestal toegediend aan tieners, maar het kan ook aan volwassenen worden gegeven die zich bij de kerk willen voegen of hun geloof willen versterken.

Bekijk hier de allermooiste vormsel uitnodigingen met 10% korting.

Voor velen een bijzonder moment dus, waar aansluitend een klein feestje bij hoort. Dit feest wordt vaak niet zo groots gevierd, zoals een communiefeest, maar men laat het ook absoluut niet onopgemerkt voorbij gaan. De meeste vormelingen kiezen er dan ook voor om een uitnodiging te versturen naar alle gasten. Wat je precies op deze uitnodiging vermeldt? Wij zochten het voor je uit:

1. De datum
Vaak wordt dit al op de voorzijde gecommuniceerd op een creatieve manier, echt als onderdeel van het design. Ter dubbelcheck staat het vaak ook nog een keer op de achterzijde in een meer leesbaar / ‘normaal’ lettertype.

2. De tijd
Hierin worden er vaak twee tijden aangeduid, namelijk: het tijdstip waarop de dienst plaatsvindt en/of het tijdstip van de start van het feest. Vaak is dit feest aansluitend aan de dienst. Maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Communiceer op de uitnodiging heel duidelijk wat je van je gasten verwacht, bijvoorbeeld: de dienst vindt plaats om 14.00u, aansluitend is er een borrel bij ons thuis. Of: de dienst vindt plaats om 14.00u, je bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Wil je liever later aansluiten? Vanaf 15.15u ben je welkom voor de borrel.
 

Onze favoriete vormsel uitnodigingen | nu met 10% korting

3. De locatie
En dat brengt ons gelijk bij het volgende gegeven: de locatie. Waar vindt het plaats? Let er ook hier bij op, dat je duidelijk bent. Vooral als het om twee locaties gaat. Geef duidelijk aan waar je gasten verwachten en hoelaat. Schrijf ook het adres van deze locaties op de uitnodiging. Postcode is vaak niet nodig, alleen het adres is voldoende.

4. Afzender
Hoewel er op veel uitnodigingen op de voorzijde al een naam of foto te zien is van de vormeling, is dat soms niet het geval. Vergeet dan ook zeker niet de afzender te vermelden.

5. Maak het persoonlijk
And last but not least: maak de uitnodiging lekker persoonlijk. Tegenwoordig is er zoveel mogelijk met alle illustraties en cliparts uit de beeldbank, ga lekker los en maak zo een uitnodiging die helemaal bij jou past.

6. Bedankkaart
Tip: vergeet de bedankkaart niet al te bestellen voorafgaand aan het vormsel(feest). Vaak wordt deze bedankkaart namelijk al gegeven na afloop van het feest. Wist je dat je deze ook heel eenvoudig in de stijl van de vormsel uitnodiging kan maken? Maak een kopie van je uitnodiging en pas de tekst aan.

Onze favoriete vormsel bedankjes

Vormsel feest tips

Stuur een vormsel uitnodiging
Waarschijnlijk was je dit al van plan, aangezien je geïnteresseerd bent in deze blog ‘wat schrijf je op een vormsel uitnodiging’. Maar alsnog is dit voor niet iedereen vanzelfsprekend. En je moet natuurlijk ook doen waar je je goed bij voelt. Maar door een fysieke uitnodiging te sturen, geef je wel een soort van signaal af bij je gasten. Namelijk: 'ik neem het feest serieus en wil graag dat je hier bij aanwezig bent'. En nog leuker: trek het thema van de vormsel uitnodiging door op het aansluitende feest.


Vormsel tafelaankleding

Hoe je dat thema door kan trekken? Zorg voor allerlei leuke tafeldecoratie in stijl van de uitnodiging. Denk bijvoorbeeld aan (wijn)flesetiketten, placemats, stickers die je op allerlei items kan plakken (schaaltjes, bedankjes, snoepzakjes etc.). En natuurlijk het welkomstbord. Heet je gasten welkom met een te gek welkomstbord in stijl van de uitnodiging. Je maakt ‘m eenvoudig helemaal zelf.


Zorg voor een vormsel bedankkaart

En zoals ook in de tips hierboven al beschreven: zorg voor een vormsel bedankkaart of bedankje. Deze kaart maak je vaak al tijdig, zodat je ‘m fysiek kan geven aan alle gasten die weer vertrekken op het feest. Wist je dat we ook steeds vaker bedankjes in de vorm van ‘cadeautjes’ voorbij zien komen? Plak bijvoorbeeld op de snoepzakjes een sluitsticker in stijl van de kaart.

Vormsel cadeaus

Het laatste onderwerp wat we willen aansnijden in deze blog is vormsel cadeaus. Gasten geven je graag een cadeau en vinden het soms lastig om te bedenken wat een passend vormsel cadeau is. Help ze daarbij dus een handje. Dit kan door de cadeautip al op de uitnodiging te vermelden in de vorm van een envelopje. Je kan er ook voor kiezen een cadeaulijst te maken en daar met een url naartoe te verwijzen.

Voor de gasten: een vormsel cadeau hoeft niet perse iets met de godsdienst te maken hebben. Je kan bijvoorbeeld ‘gewoon’ een envelopje met geld geven of een ander cadeau wat een tiener leuk vindt, zoals: een sieraad, een notitieboekje, voucher voor de bioscoop, powerbank of koptelefoon.

Bekijk hier alle leuke vormsel bedankjes en vormsel bedankkaarten in stijl van de uitnodiging.

vormsel uitnodiging makenUitnodiging vormsel maken