1. Trouwkaart in een originele vorm
Door te gaan voor een trouwkaart in een unieke vorm, valt hij sowieso op tussen alle andere. Geen standaard vierkant of langwerpig model, maar een trouwkaart in de vorm van een hartje, een ronde bovenkant of een halve cirkel. Je kan het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. Bekijk onze originele vormen collectie hier. Heb jij een unieke vorm in gedachten en staat deze niet in de collectie? Neem dan zeker contact met ons op, wij zetten de gewenste vorm klaar in jouw collectie.

2. Kies voor een eigen logo op de trouwkaart
Tegenwoordig doe je bijna niet meer mee als je geen monogram (een logo van jullie initialen) hebt voor jullie trouwdag. Maar wist je dat je dit super gemakkelijk zelf kan maken? Open een trouwkaart in de editor en kies een lettertype waarbij jullie eerste letters mooi uit komen. Hebben jullie beide een ‘statige’ eerste letter? Spiegel dan bijvoorbeeld de letter van jou of je verloofde en zet ze met de ‘ruggen’ tegen elkaar. Heeft een van jullie wel een krul in de eerste letter? Kies dan voor een sierlijk lettertype en laat de krul(len) door elkaar heen zweven.

3. Ga voor kleur!
De meest populaire trouwkaarten zijn vaak ontwerpen met als basis een witte of vrij lichte achtergrond. Een kaart past dan gemakkelijk in het bruiloftsthema. Ben je op zoek naar iets super origineels? Ga dan voor kleur. Er zijn niet veel stellen die dat aandurven, maar wij hebben een paar zeer stijlvolle ontwerpen tussen de trendcollectie staan. Vind je het toch te gewaagd? Kies dan voor een trouwkaart in veilige kleuren en voeg een bijpassend programmakaartje in kleur toe.

4. Voeg geur toe aan je trouwkaart
Hoe tof is dat: bij het openmaken komt er niet alleen een mooie trouwkaart te voorschijn, maar wordt er ook een lekkere geur verspreid. Ook dit kan je gemakkelijk zelf doen. Simpelweg door jullie lievelingsparfum te sprayen in de lucht en daar jullie trouwkaarten doorheen te halen. Let op! Spray de parfum nooit rechtstreeks op de kaart, dit kan vlekken veroorzaken. Je kan tevens een eucalyptus- of lavendeltakje in de envelop meesturen.

5. Maak van jullie uitnodiging een cadeautje in de brievenbus
De envelop: het meest onderschatte gegeven bij het sturen van een kaart. De reactie die wij vaak krijgen is: ‘maar deze gooien ze toch meteen in de prullenbak’. Echter: je steekt zoveel tijd en aandacht in jullie trouwkaart… Wanneer deze vervolgens in een vrij basic witte envelop aankomt bij de genodigden, doet dit de trouwkaart echt te kort. Investeer dus in een mooie verpakking om jullie trouwkaart. Een bijpassende kleur is vaak al voldoende, met een sluitsticker maak je er helemaal een cadeautje van.

6. Kies voor uniek materiaal
Wanneer je je originaliteit niet in ontwerp, kleur of geur wilt zoeken: ga dan voor een trouwkaart op ander materiaal dan papier. Er zijn steeds meer mogelijkheden; denk aan houten varianten of zelfs op écht velours. Qua design geldt voor deze varianten echt: less is more. De originaliteit zit ‘m hierbij in de materiaalsoort. Het is bij deze verschillende materialen gewoon mogelijk om de kaart zelf te ontwerpen in de editor. De houten kaart kan je vervolgens gewoon zelf bestellen bij de veloursvariant helpen wij een handje.

7. Trek het thema door
Iets waar wij altijd heel blij van worden: een bruiloft waarbij de stijl of het thema volledig is doorgetrokken. Dat kan je creëren door al het drukwerk van de dag zelf in dezelfde stijl als jullie trouwkaart te bestellen. Denk hierbij aan menu- of naamkaartjes. Of bloemen op de trouwkaart terug te laten komen in je boeket of tafelaankleding. Geef met jullie trouwkaart echt een inkijkje voor het thema / de stijl van jullie dag.

8. Verstuur een save the date
Naast dat het natuurlijk onwijs praktisch is om een save the date kaart rond te sturen, maak je het trouwkaarten-moment hiermee extra groot! Lang niet iedereen kiest ervoor een save the date te versturen, dus daarmee maak je al meteen een originele en luxe indruk. We bieden veel neutrale save the date kaarten aan. Mocht je de stijl van je bruiloft dus nog niet helemaal weten, kan je ervoor kiezen een neutrale kaart rond te sturen. Dan past de opvolgende trouwkaart er altijd bij!


Bekijk hier alle trouwkaarten en laat je inspireren door de mooiste creaties.
 

banner trouwkaarten