Er gaat iemand in jouw omgeving trouwen, feest! Tijdens een bruiloft krijgt het bruidspaar zoveel cadeaus, daarom wil jij ze natuurlijk iets unieks geven. Een origineel huwelijkscadeau dat écht indruk maakt en waar ze nog lang plezier van hebben. Inspiratie nodig? Wij zetten de top 10 voor je op een rij.

1. Bewaarbundel

Tegenwoordig doen we bijna alles online; foto’s bekijken, berichtjes sturen, reistips verzamelen en recepten zoeken. Hoe leuk is het dus om het bruidspaar een bewaarbundel te geven dat ze nog vele jaren samen kunnen doorbladeren? Je kunt de bundel thuis vullen met bijvoorbeeld foto’s, lekkere recepten of je favoriete reistips. Omdat de bewaarbundel van hout is en geheel personaliseerbaar, staat ‘ie ook nog eens leuk in het interieur!

2. Fles etiket

Houdt het bruidspaar wel van een goed glas wijn? Geef ze dan een volledig gepersonaliseerde fles met een zelfgemaakt fles etiket cadeau. Creëer een wijnetiket met hun initialen, een lieve boodschap of een mooie foto van het koppel en plak het op hun favoriete wijn. (Tip: laat de fles een nachtje in een bak met water weken om het oude etiket er makkelijk af te halen!).

3. Houten wijnkist

Bij een wijn of champagne fles hoort natuurlijk een mooie wijnkist. Geef het bruidspaar een fles van hun (of jouw!) favoriete wijn en verpak de fles in een gepersonaliseerde wijnkist. Je kunt er een wens, een quote of zelfs een foto op laten zetten, hoe leuk! Deze kist kunnen ze voor altijd bewaren en is dus echt een blijvend huwelijkscadeau.

4. Even bijkomen

Dat een bruiloft organiseren nogal wat stress op kan leveren is je misschien wel bekend. Een beetje relaxen na de grote dag is dan ook geen overbodige luxe. Wil je ze dus een origineel huwelijkscadeau geven waar ze echt aan toe zijn, doe ze dan een wellness of massagebon cadeau. Zo kunnen ze samen even bijkomen!

Op zoek naar originele bruiloft cadeaus? Verras het bruidspaar met persoonlijke wanddecoratie.

5. Gepersonaliseerd tegeltje

Tegeltjes met wijsheden, een tegeltje met de trouwdatum of een tegeltje met foto; je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het op een tegeltje laten drukken. Dit originele huwelijkscadeau is gemaakt van keramiek en kan het bruidspaar aan de muur hangen of op de kast zetten. Zo zullen ze altijd worden herinnerd aan die mooie dag!

6. Plexiglas Spotify poster

Speaking of een origineel huwelijkscadeau, hoe tof is deze plexiglas Spotify poster? Is er misschien een speciaal nummer dat werd gedraaid op hun eerste date? Of misschien die van hun eerste dans? Kies er een mooie foto bij van het bruidspaar en voilà, het perfecte en vooral unieke huwelijkscadeau.

7. Modulaire wanddecoratie

Zoek je een huwelijkscadeau dat het bruidspaar aan de muur kan hangen? Wat dacht je van een volledig personaliseerbare wanddecoratie set? Dit kunstwerk bestaat uit zeven hexagon fototegels met huwelijksfoto die je volledig kunt personaliseren met een foto en tekst. Tip: je kunt ook voor een modulaire foto wanddecoratie kiezen zoals deze drieluik organische vorm met foto's, helemaal leuk toch?

Onze favoriete huwelijkscadeaus

8. Ingelijste trouwkaart

Heb je de trouwkaart van het bruidspaar nog ergens liggen? Top! Hier kun je namelijk een prachtig huwelijkscadeau van maken. Koop een mooie lijst en wat (droog)bloemen, plet de bloemen tussen de bladeren van een zwaar boek en lijst vervolgens de trouwkaart met daaromheen de bloemen in. Je kunt natuurlijk ook een foto van het bruidspaar gebruiken in plaats van de trouwkaart.

9. Gepersonaliseerde poster

Misschien heb jij wel die perfecte foto weten te maken van hun eerste kus. Of misschien heb je wel een leuke selfie met het bruidspaar en al jullie vrienden! Hoe tof om dit unieke moment op een huwelijksposter te drukken en cadeau te geven? Je maakt het cadeau extra speciaal door er bijvoorbeeld de trouwdatum of een persoonlijke boodschap op te zetten.

Maak je eigen persoonlijke huwelijkscadeaus.

10. Handbeschilderde bordjes

Een typisch Amerikaanse traditie is het geven van Wedding China als cadeau voor het bruidspaar, oftewel een chique servies set waar je bijna niet van durft te eten. Nou zie je dat misschien niet helemaal zitten, maar hoe leuk om het bruidspaar een bordjes set cadeau te doen die je zelf hebt beschilderd? Het enige wat je nodig hebt zijn een aantal effen bordjes, porselein-penseelstiften en een oven. Versier de bordjes bijvoorbeeld met mooie bloemen, “Mr & Mrs” of hun initialen. Even afbakken en klaar!