Datum van jullie grote dag

De datum, inclusief jaartal, waarop jullie gaan trouwen is natuurlijk het belangrijkste om te vermelden op de trouwkaart, samen met jullie namen. Zorg ervoor dat deze elementen duidelijk terugkomen in het ontwerp. Wist je dat het gebruikelijk is om voor de bruiloft altijd eerst de naam van de vrouw en pas daarna die van de man op een kaart te zetten? Na jullie huwelijksfeest draai je de namen om, bijvoorbeeld wanneer je een bedankkaartje stuurt naar je gasten. Dit wordt gedaan omdat in het huwelijk, uit de oude traditie, de man het hoofd van het gezin is. Voor dat jullie getrouwd zijn, krijgt de vrouw de eer.

Weten waar je aan toe bent

Natuurlijk willen jullie weten op hoeveel gasten jullie kunnen rekenen tijdens jullie trouwdag en hoeveel bedankjes jullie moeten regelen. Als bruidspaar moet je vaak twee tot drie weken van tevoren het definitieve aantal gasten doorgeven aan jullie locaties. Vermeld daarom de contactgegevens van de ceremoniemeester, of stuur een los rsvp kaartje met de trouwkaart mee. Willen jullie niet iedereen die op één adres woont, uitnodigen? Zet dan alleen de namen van de genodigden op de envelop.

Programma tot in detail

Het programma en de tijden zijn ook van belang om duidelijk te noteren. Daarnaast is het belangrijk om de verschillende locaties uit te schrijven. Volgens de etiquette wordt dit gedaan op de volgende manier: naam locatie, straat, huisnummer en plaatsnaam. Vermeld hier dus niet de postcode.

Nice to have

Nadat je alle noodzakelijk informatie op de kaart hebt gezet, kun je nog extra informatie toevoegen. Zo kunnen jullie aangeven of jullie bepaalde cadeauwensen hebben. Op deze manier weten de gasten waar zij aan toe zijn en geven ze jullie iets waar jullie gegarandeerd blij mee zullen zijn. Krijgen jullie het liefst een bijdrage voor bijvoorbeeld jullie huwelijksreis? Dan is vragen om een envelopje gebruikelijk.

Daarnaast kun je de dresscode op de kaart zetten. Op deze manier zal de kleding van de gasten perfect passen bij het thema van jullie trouwdag. Bij Made for Moments bieden we hier losse dresscode kaartjes voor aan die ontzettend stijlvol zijn. Ook zijn er meer mogelijkheden voor aanvullende kaartjes. Hoe leuk is het bijvoorbeeld om naast een trouwkaart ook menukaarten, naamkaartjes en bedankkaarten voor jullie bruiloft in dezelfde stijl te hebben. Bij Made for Moments hebben we hier verschillende huisstijlen voor ontworpen.

Soorten gasten

Op een bruiloft wordt er vaak onderscheid gemaakt tussen dag- en avondgasten door het bruidspaar. Specifieker is ook mogelijk: ceremoniegasten, receptiegasten, daggasten en feestgasten. Het is helemaal niet gek dat je bepaalde mensen wilt uitnodigingen voor de ceremonie en andere mensen alleen voor het avondprogramma. Op jullie grote dag is de receptie waarschijnlijk een formeel deel, terwijl het feest juist een hele informele sfeer heeft.

Wanneer er wordt gekozen voor verschillende soorten gasten is het van belang om ook verschillende kaarten naar deze mensen te sturen. De aanvangstijd en locatie verschillen namelijk per soort gast. Het is handig om het type gast ook te benoemen op de kaart zelf. Zo weet iedereen waar hij of zij aan toe is. Wordt er van de gasten verwacht dat ze op een bepaalde tijd naar huis gaan? Vermeld dan ook de eindtijd in het dagprogramma. Als dit niet uitmaakt, dan kun je het laten voor wat het is.

Daggasten

Wanneer je mensen uitnodigt als daggast, ga je ervan uit dat deze mensen van het begin tot het einde jullie trouwdag zullen bijwonen. Bij het programma van deze gasten is het belangrijk dat alle onderdelen goed op elkaar aansluiten, zodat het straks niet zo is dat ze een paar uur niets te doen hebben. Het vermelden van een aanvangstijd is ook handig om te vermelden op de kaart voor deze mensen. Zo zorg je ervoor dat iedereen op tijd aanwezig is.

Avondgasten

Avondgasten zijn alleen uitgenodigd voor het avondprogramma. Dit kan een avondreceptie zijn, maar ook een moment om helemaal los te gaan tijdens een groot dansfeest. Vermeld op de kaart duidelijk dat deze gasten zijn uitgenodigd voor het avondprogramma, inclusief tijd en locatie. Op de kaart voor deze mensen is het mogelijk om te benoemen wanneer de ceremonie plaatsvindt, maar om verwarring te voorkomen is het handiger om hier geen tijden bij te noemen.

Zelf meerdere versies maken

Bij Made for Moments is het gemakkelijk om een ontwerp te kiezen voor een trouwkaart en deze meerdere keren in de eigen collectie te plaatsen. Zo kun je verschillende versies maken van de trouwkaarten en deze gemakkelijk naar de juiste gasten versturen, simpelweg door de teksten te veranderen. Op deze manier voorkom je dat er verwarring ontstaat en jouw feestgast ineens op jullie ceremonie verschijnt. Een andere optie is het maken van een algemene kaart met een apart programma kaartje per gast. Bij Made for Moments is er ontzettend veel mogelijk!

Maak het persoonlijk

Maak de trouwkaart persoonlijk door een mooie quote of een liefdevolle tekst toe te voegen. Ook een paar prachtige zinnen uit jullie favoriete liedje samen, zal een persoonlijke touch geven aan de uitnodiging. Jullie zouden er ook voor kunnen kiezen om een romantische foto van jullie twee op de kaart te plaatsen. Dit zal de gasten gegarandeerd raken en geeft wat origineels aan het ontwerp. Heb je al precies voor je hoe jouw perfecte trouwkaart eruit zou moeten zien? Bij Made for Moments kun je in de editor gemakkelijk een kaart naar wens ontwerpen. Voeg prachtige achtergronden, lettertypes en figuren toe en maak iets wat helemaal bij je past.

Alle trouwkaarten