We verzamelden daarom de 10 meest gestelde vragen over geboortekaartjes voor je. Lees deze zeker eens door voor je een geboortekaartjes gaat maken. Wellicht helpt het je een handje en doorloop je alles een stuk relaxter. Het is immers een van de leukste to do’s in de voorbereiding van de geboorte. Althans, dat vinden wij natuurlijk… ;-)

1. Wanneer geboortekaartjes regelen?

De meeste ouders to be beginnen tussen de 20 en 30 weken met het ontwerpen van een geboortekaartje. Dat is ook zeker wat wij adviseren. Dan heb je nog ruim de tijd om een proefdruk van je geboortekaartje te bestellen en eventuele aanpassingen te doen.

2. Waarom een proefdruk van geboortekaartjes bestellen?

Geboortekaartjes maken is één van de leukste dingen tijdens de zwangerschap, maar er komt ook veel bij kijken. Wanneer je een proefdruk bestelt, ervaar je het geboortekaartje in het echt en kun je bepalen of het gekozen formaat, papiersoort en envelopkleur de juiste keuzes zijn. Ook kun je eventuele fouten op de geboortekaartjes voorkomen; een nachtmerrie voor velen, dat kunnen we ons voorstellen. Om je te helpen hebben wij de 5 meest gemaakte fouten op een geboortekaartje op een rijtje gezet. Zo weet je precies waar je op moet letten.

3. Wat zet je op een geboortekaartje?

We kunnen ons voorstellen dat wanneer je voor het eerst met een geboortekaartje aan de slag gaat, je je af gaat vragen wat je allemaal op het kaartje moet neerzetten. Gelukkig ben je zelf helemaal vrij in wat je allemaal op het geboortekaartje zet. Echter zijn er wel een aantal gegevens die vrij standaard gebruikt worden, zoals de naam, geboortedatum en het tijdstip van de geboorte. Wat je niet moet vergeten op het geboortekaartje:

  • Volledige naam van je baby
  • De geboortedatum
  • Geboortegegevens: tijd, lengte en gewicht
  • Naam ouders (broers en zussen)
  • Adres en telefoonnummer(s)

Daarnaast is er ruimte voor (eventuele) lieve woorden, rijmpjes en versjes voor op het kaartje, we inspireren je graag.

4. Hoe een geboortekaartje maken als je nog niet weet of je een jongen of een meisje krijgt?

Als je nog niet weet of het een jongetje of een meisje wordt, kies dan uit de neutrale geboortekaartjes, zonder uitgesproken blauwe of roze kleuren. Wil je toch liever zelf aan de slag gaan? Kies voor een blanco geboortekaartje. Zo kun je helemaal zelf geboortekaartjes ontwerpen.

5. Hoeveel geboortekaartjes bestellen?

Bepaal naar wie je allemaal een geboortekaartje wilt sturen: familie, vrienden, collega’s, kraamzorg, buren? Let wel op: de ongeschreven regel luidt dat iedereen die een kaartje krijgt, ook op kraamvisite komt. Houd daar bij het maken van de adressenlijst dus rekening mee. En bestel er nog een paar reserve! Tip: begin al tijdig met het verzamelen van alle adressen. Dat scheelt een hoop stress in je kraamweek.

6. Hoeveel extra geboortekaartjes bestellen?

Dit kies je natuurlijk helemaal zelf, maar vaak zien we dat klanten zo’n 5 kaartjes extra bestellen. Het is niet alleen handig voor wanneer je iemand vergeten bent, maar ook voor in je eigen fotoalbum bijvoorbeeld.

7. Hoeveel kost een geboortekaartje?

De kosten zijn geheel afhankelijk van de keuzes die je maakt. Papiersoort, aantal, formaat en afwerking bepalen samen de prijs van jouw kaartje. Kies je voor een enkel kaartje zonder folie op een klein formaat? Dan ben je goedkoper uit dan wanneer je kiest voor een dubbel kaartje met luxe afwerking bijvoorbeeld. Je berekent de prijs van jouw kaartje gemakkelijk in de prijscalculator bij de kaart of in je eigen collectie.

8. Hoeveel postzegels op geboortekaartje?

Dit is afhankelijk van het gewicht van de kaart, dubbelcheck dit dus vast even bij je proefdruk! In de meeste gevallen is één postzegel voldoende.

9. Kan ik de enveloppen vooraf bestellen en waarom zou ik dat doen?

Ja, dat is zeker mogelijk. Vaak worden de enveloppen vooraf besteld, zodat je tijdens je zwangerschapsverlof alle adressen al kunt schrijven of plakken. Je hoeft na de bevalling dan alleen nog maar de kaarten in te steken. Je bespaart gemiddeld zo'n 20 seconden per kaart, als je dit vast gedaan hebt. Reken maar uit hoeveel knuffeltijd dat met jouw kleintje is... Liever helemaal ontzorgt worden? Kies dan voor directe verzending, dan nemen wij het helemaal van je over.

10. Kan ik een bijpassend product bij het geboortekaartje bestellen?

Dat is absoluut mogelijk, we zien steeds vaker dat klanten (bijna 50%) er voor kiezen om een extra item in stijl van het kaartje te bestellen. Vooral de geboorteborden en de sluitstickers zijn onwijs populair. Ook dit kan je op verschillende manier aanvliegen. Wanneer je het design opslaat in je eigen collectie, verschijnt er na één klik al een hele rij items in stijl van het kaartje. Vanuit hier kan je gemakkelijk het design op o.a. een sluitsticker of geboortebord toveren. Maar ook op de collectiepagina’s van de geboorteborden en sluitstickers kan je in een handomdraai het design uit jullie geboortekaartje kopiëren op het design van het bord of sticker.

  

banner geboortekaartjes