Made for Moments > De 4 tips voor een perfect 21 diner

Waar we de 21e verjaardag zo’n vijf jaar geleden nog gewoon met een wijntje of biertje in de hand in de kroeg vierden, zijn er nu andere tijden aangebroken. Tegenwoordig viert men zijn of haar 21e verjaardag op chic, door middel van een heus 21-diner. Georganiseerd door eigen familie met aan tafel een gemêleerd gezelschap van vrienden en vriendinnen van vroeger en nu. Een trend die sinds 2018 niet alleen meer gevierd wordt bij studieverenigingen maar een opmars maakte bij álle 21-jarigen. Kaartenwebshop Made for Moments dook de materie in en geeft dé 4 tips om van jouw 21 diner een huge succes te maken:

1. Houd de touwtjes zelf in handen
Hoewel het 21 diner van origine georganiseerd wordt vóór jou, raden wij aan: houd de touwtjes lekker zelf in handen. Zo scheep je je ouders niet op met al te veel werk, eet je wat jij écht lekker vindt en is ook de aankleding helemaal van nu. Op de avond zelf mogen je ouders en familieleden, in de door jou gekozen stijl het eten serveren en maak jij gegarandeerd indruk op jouw vrienden.

2. Kies een niet te moeilijk thema
We begrijpen dat je graag een origineel thema kiest voor jouw 21 diner, maar maak het jezelf niet te lastig. Kijk vooral naar 1) wat je lekker vindt en 2) wat je nog in de kast hebt hangen. Kies daar een thema bij. Win win situatie toch? Zet een fancy bijvoeglijk naamwoord voor jouw lievelingskleur of -eten en creëer zo een super origineel thema. We hebben er al een paar voor je op een rijtje gezet:
- Pretty in pastel
- Summer chic
- All White party
- Festival Vibes
- Urban jungle

3. Focus op de uitnodiging en tafelaankleding
Natuurlijk is het tof een 21 diner te organiseren waarbij alles tot in de puntjes is geregeld… Maar ons advies is: kies je focuspunten, niets is pijnlijker dan een diner waar het ’t juist allemaal net níet is. Zet de toon voor jouw diner met het versturen van een te gekke uitnodiging, uiteraard in stijl van jouw gekozen thema. Trek deze huisstijl door tijdens het feestje en zorg voor tafelnaam- en menukaarten indezelfde stijl en heet ze welkom met een bijpassend welkomstbord. Tip: speur Pinterest af voor de perfecte bijpassende tafelaankleding. Bloemen, servetten en confetti op tafel in de gekozen kleur of stijl doen wonderen.

4. Verras je gasten
Voeg een extra verrassingselement toe aan het einde van de avond, juist vóór jouw gasten en laat zo een verpletterende indruk achter. Maak bijvoorbeeld persoonlijke goodiebags voor iedereen of schrijf een afsluitende speech voor hen. Leuk om iets te doen wat ze juist niet verwachten, en zo vlak voor het einde blijft het bij iedereen ook nog ’ns lekker hangen.

Bekijk hier de complete 21 diner collectie met de allermooiste uitnodigingen met bijpassende menu- en naamkaarten.