Made for Moments > Lees hier dé 6 tips voor een anderhalve-meter-bruiloft

Cancel tradities niet, geef ze anders vorm:

1. Receptie / ontvangst: feliciteer het paar niet door handen te schudden en te kussen, maar vorm een anderhalve meter haag met alle gasten waar het bruidspaar doorheen mag lopen.

2. Nog zo’n traditie die niet mag ontbreken: het gooien van het boeket. Alle ongehuwde vrouwen in een groepje vlakbij elkaar zetten is nu geen optie. Deel daarom lootjes uit, grabbel de gelukkige uit een bak of houd een bingo en laat op deze manier iemand het boeket ‘vangen’. Voordeel: je kan je boeket (heelhuids) behouden en je voorkomt ruzie op de dansvloer.

3. Helemaal losgaan op de dansvloer; dat doe je normaliter hand in hand en schouder aan schouder. Probeer dit te voorkomen door alternatieven te bieden. Denk bijvoorbeeld aan leuke gadgets als confettikanonnen, lichtstaven of andere prullaria. Of wat dacht je van een 1,5 meter polonaise? Deel bezemstokken uit en houd op die manier elkaar toch ‘vast’.

Wees duidelijk & informatief:

4. Wees duidelijk en voorbereid, zo hoef je op de dag zelf niet voor anderhalve meter politie te spelen:

- Heet gasten welkom in stijl met een mooi welkomstbord en vermeld daarop direct ‘de maatregelen’.
- Plak stippen (of hartjes) op de dansvloer, zodat iedereen zijn ‘eigen plekje’ heeft en geef duidelijke looproutes aan.
- Het is belangrijk dat jullie bruiloft zo veilig mogelijk verloopt en er voldoende voorzorgsmaatregelen worden genomen. Maar wij snappen ook dat je het vooral belangrijk vindt dat de locatie er nog een beetje classy uit blijft zien. Wat dacht je daarom van stickers en informatieborden in stijl? Bekijk hier onze bruiloft sticker pakketten. Je kan kiezen uit drie pakketstijlen, met alledrie dezelfde inhoud.

Botanisch
Trend
Calligraphy

Bundel je gasten:

5. Gezinsleden, stellen of huisgenoten hoeven geen 1,5 meter uit elkaar te blijven. Bundel deze gasten, laat ze samen of naast elkaar aan tafel zitten en geef ze een eigen stukje op de dansvloer.

Anderhalve meter thema:

6. Je kan het zo gek niet bedenken of er is wel anderhalve meter van te maken. Wat dacht je van een 1,5 meter taart, hapjes van anderhalve meter of wijn en bierlatten van anderhalve meter? Zo kan je toch samen dat biertje drinken of aan dezelfde taart eten. Het brengt tevens een lach op een ieders gezicht…

Zien hoe andere stellen hun 1,5 meter bruiloft vierden? Laat je dan eens inspireren door de IGTV van Elaine Welteroth.

Spread the love, not the virus…