Made for Moments > Deze babynamen namen het meest toe in populariteit afgelopen jaar

BLOG

Deze babynamen namen afgelopen jaar het meest toe in populariteit

Het einde van het jaar is in zicht en dat betekent dat het weer tijd is voor de zogenoemde terugkijk lijstjes. Wij zijn onze eigen archieven ingedoken en hebben een lijstje gemaakt babynamen die het afgelopen jaar het meest gestegen zijn in populariteit in vergelijking met voorgaande jaren. Lees hieronder de top 10 van jongens- en meisjesnamen:

 

 

Jongensnamen

Een opvallend afwisselend rijtje van oud-hollandse namen als: Rein en Pieter tot vrij nieuwe en hippe namen, denk aan: Riv, Lio en Olle. Mediafiguren blijken vaak een inspiratiebron te zijn voor de naam van onze kleine. Dat zou de populariteit van Rijk (Rijk Hofman, broer van Tim Hofman), Lio (zoon van Lil Kleine) en Lowen (zoon van Daley Blind) kunnen verklaren.

1. Rein
2. Vinz
3. Rijk
4. Riv
5. Pieter
6. Lio
7. Jilles
8. Lowen
9. Olle
10. Stenn

Meisjesnamen

Dit rijtje bewijst wederom dat we ons graag laten inspireren door bekende sterren, influencers of personages. Sterker nog, de helft van deze meisjesnamen is daar naar te herleiden. Zo noemden mommy influencers De Huismuts en Kae Sutherland hun dochters Rosie en Loua en kennen we de naam Maeve uit de Netflix hit Sex Education. Jailey is de supercouple nickname van Justin & Hailey Bieber en gaven Orlando Bloom en Katy Perry hun dochter de naam: Daisy.

1. Rosie
2. Cato
3. Loua
4. Maeve
5. Lea
6. Jailey
7. Yasmin
8. Daisy
9. Fieke
10. Isra


Bron: madeformoments.nl

Bij publicatie van dit persbericht of het gebruik van de rechtenvrije foto's Made for Moments vermelden en linken naar Made for Moments.

Download de beelden hier.

Made for Moments

Made for Moments maakt met kaarten en lifestyle-items jouw moment zo speciaal mogelijk. Trouwen, een kind krijgen, afstuderen of een afscheid: het zijn momenten die het leven vormen. Made for Moments biedt met haar producten de mogelijkheid om deze momenten nog meer betekenis te geven. Made for Moments is al ruim 18 jaar een begrip als het gaat om kaarten met exclusieve designs voor alle life events.