Made for Moments > Populaire babynamen 2022-2023

Elk jaar pakken we onze statistieken erbij om te kijken welke namen het vaakst gekozen zijn op onze geboortekaartjes. Tot nu toe verschenen daarbij de volgende jongens- en meisjesnamen. Opvallend is dat de neutrale namen echt aan terrein winnen. Een top 10 kan daarom wat ons betreft niet ontbreken bij deze lijstjes.

Jongensnamen
Uiteraard blijven namen als Noah en Daan populair en staan ook dit jaar weer hoog. Morris is een hoge nieuwe binnenkomer. Luca valt net buiten dit lijstje (plek 11), maar stond ook nog nooit eerder zo hoog.

 1. Mees
 2. Noah
 3. Lucas
 4. Daan
 5. James
 6. Milan
 7. Noud
 8. Morris
 9. Finn
 10. Liam
geboortekaartje jongen
geboortekaartje jongen eend
geboortekaartje jongen dieren

Meisjesnamen
Ook hier zien we weer veel bekende namen terugkomen. Emma en Julia domineren al jaren de top. Hier is Romee een opvallende nieuwe binnenkomer, deze stond nog nooit eerder zo hoog en nog nooit eerder in de top 10.

 1. Emma
 2. Olivia
 3. Sophie
 4. Evi
 5. Mila
 6. Julia
 7. Saar
 8. Romee
 9. Fleur
 10. Lauren
geboortekaartje meisje
geboortekaartje meisje
geboortekaartje meisje

Neutrale namen
Namen die we terug zien op geboortekaartjes voor zowel een jongen als een meisjes, komen steeds vaker voorbij. Welke namen het meest aan beide geslachten gegeven worden? Je ziet hieronder de top 10.

 1. Charlie
 2. Sam
 3. Lou
 4. Ted
 5. Bo
 6. Jip
 7. Bowie
 8. Juul / Jules
 9. Vic
 10. Puck
geboortekaartje neutraal
geboortekaartje neutraal
geboortekaartje neutraal

Nieuwkomers
We zien ook een paar vrij nieuwe namen opkomen. Deze namen werden vorig jaar bijvoorbeeld nog maar enkele keren gekozen, maar staan nu in de top 50. We verwachten dus dat we onderstaand rijtje steeds vaker voorbij zien komen op geboortekaartjes de komende tijd.

 1. Lío
 2. Moos
 3. Maeve
 4. Noé


   

-------------
Made for Moments maakt met haar vooruitstrevende en unieke kaarten momenten zo speciaal mogelijk. Trouwen, een kind krijgen, afstuderen of een afscheid: het zijn momenten die het leven vormen. Made for Moments biedt met haar producten de mogelijkheid om deze momenten nog meer betekenis te geven. Made for Moments is al ruim 18 jaar een begrip als het gaat om kaarten met exclusieve designs voor alle life events.

Bron: madeformoments.nl | madeformoments.nl/geboortekaartjes
Bij publicatie van dit persbericht: Made for Moments vermelden en linken 
Deze afbeeldingen mogen rechtenvrij gebruikt worden: download afbeeldingen

-------------