Made for Moments > 5 tips om jullie eigenlijke trouwdag niet onopgemerkt voorbij te laten gaan

5 tips om jullie eigenlijke trouwdag niet onopgemerkt voorbij te laten gaan

Maandagavond 23 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Eén van die maatregelen is dat alle bijeenkomsten tot 1 juni, ook met minder dan 100 mensen, verboden worden… En daarmee wordt ineens ook besloten dat jullie bruiloft niet door kan gaan. Althans, niet op de manier die jullie voor ogen hadden. 

Kaartenwebshop Made for Moments heeft de afgelopen week nauw contact gehad met verschillende bruiden die zich geen raad weten met de situatie: wanneer en hoe moeten ze hun bruiloft cancelen? Met het besluit dat maandagavond genomen is, worden deze vragen jammer genoeg vóór hen beantwoord. Uiteraard heerst er overall begrip voor de situatie, maar het doet voor hen misschien wel een beetje extra pijn. 

Willen jullie de oorspronkelijke trouwdag niet onopgemerkt voorbij laten gaan? Made for Moments geeft daarvoor 5 gouden tips weg:

1. Informeer jullie gasten in stijl: change the date

Zo heeft kaartenwebshop Made for Moments, speciaal voor iedereen die heeft moeten besluiten hun bruiloft te cancelen of te verzetten, zogenoemde ‘change the date’ of ‘cancel the date kaartjes’ ontworpen. Je kan deze fysiek of digitaal sturen naar al jullie gasten. Informeer op deze manier jullie gasten in stijl.

2. Taart & champagne

Begin júllie dag met taart en champagne. Bestel bijvoorbeeld cupcakes in stijl van jullie bruidstaart of laat een mini variant maken (of niet mini 😉). Schenk champagne in en begin zo jullie dag extra feestelijk. Probeer deze mood de hele dag vast te houden. Wat het extra leuk maakt: de bakker om de hoek en de slijterij gaan ook nog ’ns erg blij worden van jullie (online) bestelling in deze onzekere tijden.

3. Organiseer een live stream borrel

Communiceer het tijdstip van deze live stream borrel bijvoorbeeld op jullie ‘change the date kaartje’. Nodig een aantal van jullie beste vrienden uit, óf gewoon alle gasten, om gezamenlijk te proosten op jullie bruiloft. Er zijn verschillende (gratis) tools waarmee je met een grote groep kan videobellen (bijv.: Skype of Zoom).
Tip: is iedereen online? Trap de call af met de openingsdans op jullie eigen liedje. Die heb je niet voor niets geoefend toch? Tranen gegarandeerd!

4. Bestel eten bij jullie favoriete restaurant & speech speech speech!

Dek de tafel met het mooiste bestek en servies, steek kaarsjes aan, gebruik de servetten (die over zijn van kerst) en creëer jullie eigen restauranttafel. Bestel of haal eten af bij jullie favoriete restaurant en maak het diner op jullie eigen manier extra bijzonder. Lees bijvoorbeeld de (al dan niet aangepaste) geloftes voor aan elkaar of doe een leuke liefdesvragenquiz; online zijn er verschillende te vinden.

5. Keep on dreaming…

Een dag niet gedroomd is een dag niet… Gebruik deze bijzondere dag om samen lekker te dagdromen. Zoek de mooiste huwelijksreisbestemmingen uit en pluis dingen uit waar je eigenlijk geen tijd meer voor had. Knutsel samen de bedankjes alvast in elkaar en zet ondertussen romantische weddingmovies aan (sorry groomie). Want: thuis is het plekje waar de liefde woont.

Made for Moments change the date01 Made for Moments change the date02 Made for Moments change the date03