Made for Moments > Trouwen in 2021

Ondanks alle maatregelen besloten veel bruidsparen hun bruiloft afgelopen jaar (aangepast) door te laten gaan. We vinden het altijd al bijzonder om ‘deel uit te maken’ van zo’n speciale gelegenheid, maar vorig jaar was dat gevoel er nóg een beetje extra. Want bij elke order wisten wij dat er twee mensen, hoe dan ook, de liefde zouden gaan vieren. Hopelijk is 2021 iets minder onzeker, zodat bruiloften niet last minute nog verplaatst of aangepast moeten worden. Blijf hier op de hoogte van alle laatste feitjes rondom het voltrekken van een huwelijk:

2 februari 2021 // Persconferentie

De huidige maatregelen zijn verlengd t/m 2 maart 2021. Er is na de afgelopen persconferentie een nieuwe routekaart vrijgegeven, waarin je de perspectieven kunt aflezen. We bevinden ons momenteel in risiconiveau 4 en pas bij niveau 2 mag het aantal gasten omhoog. De horeca mag vanaf risiconiveau 2 wel voor 50 gasten haar deuren openen. Hier vind je de routekaart en hieronder de huidige corona regels omtrent een huwelijk:

Bruiloften en corona

Bij een huwelijksvoltrekking mogen maximaal 30 personen aanwezig zijn. Gasten op een bruiloft moeten altijd 1,5 meter afstand kunnen houden van elkaar. Van 21.00 uur ‘s avonds tot 04.30 uur ’s ochtends is het niet toegestaan om zonder geldige reden op straat te zijn.

Regels voor huwelijken

  • - Bij een huwelijksvoltrekking geldt een maximaal aantal personen van 30. Dit is inclusief kinderen en exclusief personeel.
  • - Buiten is het niet toegestaan om bij elkaar te zijn in groepen van meer dan 2 personen, uitgezonderd personen die samen op 1 woonadres wonen. De uitzondering van 30 personen geldt alleen voor de huwelijksvoltrekking zelf en niet voor een (spontane) samenkomst na afloop.
  • - De plechtigheid is alleen voor genodigden. De uitnodiging is de reservering.
  • - Voor een huwelijksvoltrekking als onderdeel van het belijden van een geloof of levensovertuiging, gelden alle regels die gelden voor het belijden van een geloof of levensovertuiging.
  • - Voor de receptie of feestelijkheden na afloop van de huwelijksvoltrekking bij een eet- en drinkgelegenheid gelden de regels voor de horeca.

Thuisblijven bij klachten

Heeft u klachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn en hoesten, verhoging of koorts? Blijf dan thuis. Heeft u huisgenoten met koorts, benauwdheid of beide? Dan moet u ook thuis blijven. Dit geldt voor alle aanwezigen.