Made for Moments > Trouwen in juli 2020

Trouwen in juli 2020

Trouwen in juli: het kan! Met maximaal 100 personen én op 1,5 meter afstand.

Door de maatregelen omtrent het coronavirus hebben veel stellen helaas moeten besluiten hun bruiloft te verplaatsen of te trouwen op een aangepaste manier. Met de nieuwe richtlijnen, die het kabinet woensdagavond 6 mei bekendmaakte, is er (met een hoop mitsen en maren) wat meer uitzicht voor brides and grooms to be…

Wat is er mogelijk na 1 juli?

Rijksoverheid communiceert daarover het volgende. Als het virus onder controle blijft, is het de bedoeling dat het volgende per 1 juli wordt toegestaan:

 • * Restaurants / cafés mogen open, onder voorwaarden:
  -een maximum van 100 personen (excl. personeel) en 1,5 meter afstand;
  -gasten moeten reserveren (dat is bij een bruiloft natuurlijk meer dan gebruikelijk);
  -in een gesprek vooraf tussen de gast en ondernemer wordt ingeschat of een bezoek risico’s oplevert. Communiceer dit dus ook juist naar jullie gasten. Hebben zij klachten? Blijf dan, hoe jammer ook, thuis.
 • * Georganiseerde samenkomsten, zoals kerkdiensten en bruiloften, worden uitgebreid van 30 naar 100 mensen.


100 gasten in aangepaste setting toegestaan!

Het goede nieuws is dus dat je niet slechts 30, maar 100 gasten mag uitnodigen voor jullie bruiloft én dat je dit op locatie mag vieren! Feit blijft dat alle gasten 1,5 meter afstand moeten bewaren van elkaar. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving is dit exclusief personeel. Wij gaan de komende tijd op zoek naar leuke tips en ideeën voor het vieren van een bruiloft met 1,5 meter afstand. Deze gaan we uiteraard met jullie delen. 

Trouwen in juni?

Hoewel de maatregelen steeds meer versoepelen, gelden er verschillende (strengere) regels tot en met 30 juni. Trouwen jullie tussen 1 en 30 juni? Dan is het volgende voor jullie mogelijk:

 • * trouwen (in een horecagelegenheid) met een maximum van 30 personen (excl. personeel, fotograaf, ambtenaar etc.) en 1,5 meter afstand;
 • * trouwen op locatie? Dan dien je dit te bespreken van te voren (dat is bij een bruiloft natuurlijk meer dan gebruikelijk);
 • * in een gesprek vooraf tussen de gast en ondernemer wordt ingeschat of een bezoek risico’s oplevert. Communiceer dit dus ook juist naar jullie gasten. Hebben zij klachten? Blijf dan, hoe jammer ook, thuis.


Aangepaste boodschap naar je gasten

We helpen jullie graag bij het organiseren van de mooiste dag van jullie leven, ondanks alle maatregelen en richtlijnen. Houd de website en onze socials dus goed in de gaten en schroom niet om zelf ideeën met ons te delen. Twijfel je wat je moet doen of wat je op de kaart moet communiceren? Neem eens een kijkje op de pagina tips voor trouwen in coronatijd of neem contact met ons op. Wij helpen je.

styled shoot
Made for Moments
Made for Moments